ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • (6 személyre):
  • 3 dkg vaj
  • 2,5 dl sör
  • 50 dkg reszelt cheddar sajt
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál Worcester mártás
  • 1 kávéskanál só
  • 3/4 kávéskanál paprika
  • csipetnyi cayenne bors
  • 6 szelet kenyér
  • vaj
Elkészítés:

A vajat megolvasztjuk, a sörrel felmelegítjük, lassan kevergetve hozzáadjuk a reszelt sajtot, sűrűre főzzük, habverővel kissé felverjük, hozzákeverjük a tojást és a mártást. Sóval, paprikával, cayenne borssal ízesítjük, és a megpirított, megvajazott kenyérszeletekre halmozva forrón tálaljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2 szál sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 8 szelet lapkasajt
  • 1 dl sör
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • őrölt szerecsendió-virág
  • ecet
  • cukor
  • őrölt fehér bors ízlés szerint
  • 8 ujjnyi vastag szelet
  • ferdére vágott bagett (kb. 40 dkg).
Elkészítés:

a hagymát megtisztítom, kis kockákra vágom. A sárgarépát tisztítás után almareszelő durva fokán lereszelem. A tojást a sörrel habosra keverem és megfűszerezem.

a hagymát rádobom a forró olajra.

Tovább 

 
Hozzávalók:
  • 3 doboz májkrém
  • 3 tojás
  • 2-3 dl tejföl
  • 15 dkg párizsi
  • bors
  • 15 dkg sajt
Elkészítés:

A tojásokat keményre főzöm, felkockázom a párizsival együtt. A májkrémet kikeverem a tejföllel, sózom, borsozom. A krémet összekeverem a tojással és a párizsival. Kenyérre kenem, megszórom reszelt sajttal, és sütőben ráolvasztom a sajtot. Paradicsomkarikákkal díszíthetjük.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A gombát kb. 10 percig áztassuk 1,5 dl forró vízben. A hagymát, fokhagymát, rozmaringot, paradicsomot vágjuk apróra. Tegyük hozzá a koriandert, és az egészet forró olajban pirítsuk meg.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtök
  • 5-5 dkg brokkoli
  • gomba
  • póréhagyma
  • kukorica
  • paprika
  • paradicsom
  • kevés só
  • petrezselyem
Elkészítés:

A tököt hosszában félbevágjuk és a magvait kikaparjuk. A tök aljára vágunk egy \"talpat\", hogy ne billegjen, majd sorban rárakjuk a zöldségeket. Sóval, finomra vágott zöldpetrezselyemmel és reszelt fokhagymával fűszerezett kukoricaolajjal meglocsoljuk (tetejére reszelt sajtot is szórhatunk). Forró sütőben megsütjük és azonnal tálaljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 darab hosszúkás sütőtök
  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre víz
  • 10 dkg feta sajt
  • fél citrom leve
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • pár levél friss rozmaring
  • olaj
Elkészítés:

A félbevágott sütőtök belét karalábévájóval vagy kiskanállal kivájjuk. A rizst sós vízben félpuhára főzzük. A rizsbe belekeverjük a sütőtökgömböket, 1 gerezd áttört fokhagymát, sót, rozmaringot, citromlevet és olajat.

A tök belsejét bekenjük olajjal, megtöltjük a sütőtökös rizzsel, becsomagoljuk alufóliába, és 1,5 órát sütjük 180 fokon.

Tovább 

Hozzávalók:

  • kb 1,5 kg liszt
  • 1,5 dl langyos tej
  • 2 kiskanál cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 2 egész tojás
  • kb. 1 evőkanál só
  • kb. 5-6 dl kefir, de jó helyette az aludttej, a joghurt is, a lényeg, hogy savanyú tejtermék legyen
  • 1 dl olaj
Elkészítés:

Először az élesztőt futtatjuk fel a langyos tejben, amibe előzőleg beletettük a cukrot. Közben elkészítjük a többi hozzávalót: a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a 2 tojást, az olajat és a felfutott élesztős tejet, majd elkezdjük összegyúrni a fokozatosan hozzáadott kefirrel (én ezt még fakanállal csinálom), majd mikor kellő állagúvá válik a tésztánk, vagyis lágy, kicsit ragadós, akkor kidolgozzuk (nagy segítség a robotgép).

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 3 dkg élesztő
  • 30 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • olaj a sütéshez
Elkészítés:



1. A burgonyát megmossuk, héjastól megfőzzük, majd meghámozzuk, és áttörjük. Hagyjuk langyosra hűlni.

2. Az élesztőt összemorzsoljuk, elkeverjük 2 evőkanál liszttel, 1,5 dl langyos vízzel, és meleg helyen kb. 20 percig kelesztjük.

3. A burgonyát összedolgozzuk a liszttel, belekeverjük az élesztőt, 1 kávéskanál sót és 1 dl langyos vizet.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 5-6 szelet ponty
  • 2 evőkanálnyi liszt
  • 2 evőkanálnyi őrölt pirospaprika
  • 3 dl ét olaj
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 db közepes méretű vöröshagyma
  • 20 dkg gomba
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 40 dkg csuszatészta
  • 2 dl tejföl
Elkészítés:

A filézett, besózott, paprikás lisztbe forgatott pontyszeleteket olajban kisütjük, félretesszük.

Készítünk egy gombamártást: kevés olajban a vékony csíkokra vágott füstölt
szalonnát, az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, a pirospaprikát, sót, borsot.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg pontyszelet (lehet filé is)
  • 25 dkg gomba
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl fehérbor
  • 1 pohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • ételízesítő
Elkészítés:

A halat besózom, ételízesítővel megszórom, és lerakom egy római tálba. Ráöntöm a borral elkevert szeletelt gombát, és 180 fokos sütőbe teszem. Mikor már puha, ráöntöm a liszttel elkevert tejfölt, és még 5 percre visszatolom a sütőbe.

Krumplipürével, nokedlivel és krokettel is tálalhatjuk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu