Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A vajat megolvasztjuk, a sörrel felmelegítjük, lassan kevergetve hozzáadjuk a reszelt sajtot, sűrűre főzzük, habverővel kissé felverjük, hozzákeverjük a tojást és a mártást. Sóval, paprikával, cayenne borssal ízesítjük, és a megpirított, megvajazott kenyérszeletekre halmozva forrón tálaljuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
a hagymát megtisztítom, kis kockákra vágom. A
sárgarépát tisztítás után almareszelő durva fokán lereszelem. A tojást a
sörrel habosra keverem és megfűszerezem.
a hagymát rádobom a forró olajra.
|
|
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A tojásokat keményre főzöm, felkockázom a párizsival együtt. A májkrémet kikeverem a tejföllel, sózom, borsozom. A krémet összekeverem a tojással és a párizsival. Kenyérre kenem, megszórom reszelt sajttal, és sütőben ráolvasztom a sajtot. Paradicsomkarikákkal díszíthetjük.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A gombát kb. 10 percig áztassuk 1,5 dl forró vízben. A hagymát, fokhagymát, rozmaringot, paradicsomot vágjuk apróra. Tegyük hozzá a koriandert, és az egészet forró olajban pirítsuk meg.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:A tököt hosszában félbevágjuk és a magvait kikaparjuk. A tök aljára vágunk egy \"talpat\", hogy ne billegjen, majd sorban rárakjuk a zöldségeket. Sóval, finomra vágott zöldpetrezselyemmel és reszelt fokhagymával fűszerezett kukoricaolajjal meglocsoljuk (tetejére reszelt sajtot is szórhatunk). Forró sütőben megsütjük és azonnal tálaljuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A félbevágott sütőtök belét karalábévájóval
vagy kiskanállal kivájjuk. A rizst sós vízben félpuhára főzzük. A rizsbe
belekeverjük a sütőtökgömböket, 1 gerezd áttört fokhagymát, sót,
rozmaringot, citromlevet és olajat.
A tök belsejét bekenjük olajjal, megtöltjük a sütőtökös rizzsel, becsomagoljuk alufóliába, és 1,5 órát sütjük 180 fokon.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Először az élesztőt futtatjuk fel a langyos tejben, amibe előzőleg beletettük a cukrot. Közben elkészítjük a többi hozzávalót: a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a 2 tojást, az olajat és a felfutott élesztős tejet, majd elkezdjük összegyúrni a fokozatosan hozzáadott kefirrel (én ezt még fakanállal csinálom), majd mikor kellő állagúvá válik a tésztánk, vagyis lágy, kicsit ragadós, akkor kidolgozzuk (nagy segítség a robotgép).
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1. A burgonyát megmossuk, héjastól megfőzzük, majd meghámozzuk, és áttörjük. Hagyjuk langyosra hűlni.
2. Az élesztőt összemorzsoljuk, elkeverjük 2 evőkanál liszttel, 1,5 dl
langyos vízzel, és meleg helyen kb. 20 percig kelesztjük.
3. A burgonyát összedolgozzuk a liszttel, belekeverjük az élesztőt, 1
kávéskanál sót és 1 dl langyos vizet.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A filézett, besózott, paprikás lisztbe forgatott pontyszeleteket olajban kisütjük, félretesszük.
Készítünk egy gombamártást: kevés olajban a vékony csíkokra vágott füstölt
szalonnát, az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a
gombát, a pirospaprikát, sót, borsot.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A halat besózom, ételízesítővel megszórom,
és lerakom egy római tálba. Ráöntöm a borral elkevert szeletelt gombát,
és 180 fokos sütőbe teszem. Mikor már puha, ráöntöm a liszttel elkevert
tejfölt, és még 5 percre visszatolom a sütőbe.
Krumplipürével, nokedlivel és krokettel is tálalhatjuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu