Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A burgonyát és a fokhagymát vékony szeletekre, a vöröshagymát cikkekre, a májat két részre vágjuk. Az egészet egy tepsibe helyezzük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával, meglocsoljuk olajjal. Összekeverjük, és sütőben megsütjük.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A hártyájától, ereitől megtisztított csirkemájat néhányszor átdaráljuk,
szitán áttörjük vagy turmixoljuk. Hozzáadjuk a két nyers tojást, a sót, a
borsot, majoránnát, a pástétomfűszert, és az egészet jól
összedolgozzuk.
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
A húst megmossuk, leszárítjuk, és nagyobb kockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A fél báránynak a felső részén - ahol az oldalbordák vannak - a bőrt szép óvatosan a kezünkkel fellazítjuk, üreget készítünk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A húsról a zsiradékot levágjuk, megveregetjük, úgy, hogy lehetőleg négyzet alakú legyen. Elkészítjük a tölteléket. A sonkát, a tejben megáztatott és kinyomkodott zsemléket a vajban megdaráljuk, hozzáadjuk az evőkanálnyi vajban megfonnyasztott finomra vágott hagymát, a tojást, a finomra vágott petrezselymet, jól összekeverjük, s a deszkára fektetett húsra kenjük, azt összetekerjük, hústűvel megtűzzük, vagy az előzetesen forró vízbe mártott cérnával összekötjük, serpenyőbe téve vajban minden oldalról megpirítjuk, azután közepesen meleg sütőben egy-egy kanál tejföllel meglocsolva kb.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott sonkát és megpirítjuk. A megtisztított parajt megmossuk, nagyobb darabokra tépdessük és a sonkához adjuk. Lefedve megpároljuk. A keletkezett nedvességet elpárologtatjuk, majd a sonkás spenótot leöntjük a tejjel elkevert tojással.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Előző nap a sonkát a tokaji borban (minél kevesebb víz hozzáadásával) puhára főzzük.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
A megfőzött és leszűrt sonka levét felforralom. 1 marék rizst puhára /de nem túl puhára/ benne megfőzök.
2 tojássárgáját elkeverek 1 citrom leszűrt levével és 2 evőkanál
tejföllel, majd - állandó keverés mellett - felengedem a forrásban lévő
levessel.
Beleteszem a kis kockára vágott sonkát.
Tálaláskor megszórom frissen vágott petrezselyemzölddel
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tojásokat enyhén sós vízben keményre főzzük, meghámozzuk és hosszában félbevágjuk.
A sárgákat kiemeljük, összekeverjük a reszelt hagymával, a margarinnal, a
majonézzel, a tejföllel, sóval, borssal és az apróra vágott olajbogyó
felével.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az olajat felhevítjük, rádobjuk az apróra
vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát, pár
másodpercig pirítjuk. Utána rádobjuk a csíkokra vágott májat és pár perc
alatt készre sütjük. Félretesszük hűlni. A 4 tojást keményre főzzük.
Apróra vágjuk a főtt tojást, és hozzákeverjük a kihűlt hagymás májat.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu