ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók: Elkészítés:

A burgonyát és a fokhagymát vékony szeletekre, a vöröshagymát cikkekre, a májat két részre vágjuk. Az egészet egy tepsibe helyezzük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával, meglocsoljuk olajjal. Összekeverjük, és sütőben megsütjük.

Hozzávalók:

  • (4 személyre):
  • 50 dkg csirkemáj
  • 50 dkg csirkemell
  • 30 dkg füstölt szalonna
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 1 kávéskanál pástétomfűszer
Elkészítés:


A hártyájától, ereitől megtisztított csirkemájat néhányszor átdaráljuk, szitán áttörjük vagy turmixoljuk. Hozzáadjuk a két nyers tojást, a sót, a borsot, majoránnát, a pástétomfűszert, és az egészet jól összedolgozzuk.

Tovább 

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg csontozott báránycomb (vagy -lapocka)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 csipet őrölt gyömbér
  • 1 erős zöldpaprika (ki is hagyható)
  • 15 dkg magozott aszalt szilva
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál vágott petrezselyem
  • A mandulás rizshez:
  • 20 dkg (gyors)rizs
  • 5 dkg mandulaforgács
  • 2 dkg vaj
Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárítjuk, és nagyobb kockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • fél bárány (kb. 6 kg-os az ideális)
  • belsőségek (máj, tüdő, vese, szív)
  • 6 tojás
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • 1 nagy hagyma
  • 2 db zsemle
  • 5 dkg füstölt sajt
  • bors
  • 1 kiskanál bazsalikom
  • 1 kiskanál csombor
  • 25 dkg vaj
  • 1 fej fokhagyma
  • bacon vagy házi húsos szalonna
  • 1 pohár száraz fehérbor
Elkészítés:

A fél báránynak a felső részén - ahol az oldalbordák vannak - a bőrt szép óvatosan a kezünkkel fellazítjuk, üreget készítünk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg báránycomb
  • 10 dkg vaj
  • 1,5 dkg tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg főtt sonka
  • 2 zsemle
  • 2 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:

A húsról a zsiradékot levágjuk, megveregetjük, úgy, hogy lehetőleg négyzet alakú legyen. Elkészítjük a tölteléket. A sonkát, a tejben megáztatott és kinyomkodott zsemléket a vajban megdaráljuk, hozzáadjuk az evőkanálnyi vajban megfonnyasztott finomra vágott hagymát, a tojást, a finomra vágott petrezselymet, jól összekeverjük, s a deszkára fektetett húsra kenjük, azt összetekerjük, hústűvel megtűzzük, vagy az előzetesen forró vízbe mártott cérnával összekötjük, serpenyőbe téve vajban minden oldalról megpirítjuk, azután közepesen meleg sütőben egy-egy kanál tejföllel meglocsolva kb.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 20 dkg főtt, füstölt sonka
  • 2 tojás
  • 1 kis fej hagyma
  • 30 dkg friss parajlevél
  • 2 evőkanál tej
  • 2 evőkanál reszelt sajt
  • vaj
  • reszelt szerecsendió
Elkészítés:

Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott sonkát és megpirítjuk. A megtisztított parajt megmossuk, nagyobb darabokra tépdessük és a sonkához adjuk. Lefedve megpároljuk. A keletkezett nedvességet elpárologtatjuk, majd a sonkás spenótot leöntjük a tejjel elkevert tojással.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 30 dkg (igazi!) füstölt sonka
  • 2-3 dl tokaji száraz szamorodni
  • 40-50 dkg vegyes gomba (fehér csiperke, barna csiperke, laska, sii-take)
  • 2 dl tejszín
  • 50 dkg fordros nagykocka tészta
  • kb. 20 dkg vegyes sajt (emmentáli, edami, trappista... aromás sajt, mint az emmentáli, mindenképpen legyen benne)
  • 5 dkg vaj, vagy Rama, esetleg olívaolaj
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • bors
  • vaj, morzsa a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:

Előző nap a sonkát a tokaji borban (minél kevesebb víz hozzáadásával) puhára főzzük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 30 dkg sonka
  • 2 tojás
  • 1 citrom
  • 1 dl rizs
  • 1 dl tejföl
  • petrezselyemzöld
Elkészítés:

A megfőzött és leszűrt sonka levét felforralom. 1 marék rizst puhára /de nem túl puhára/ benne megfőzök.

2 tojássárgáját elkeverek 1 citrom leszűrt levével és 2 evőkanál tejföllel, majd - állandó keverés mellett - felengedem a forrásban lévő levessel.

Beleteszem a kis kockára vágott sonkát.
Tálaláskor megszórom frissen vágott petrezselyemzölddel

Tovább 

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 16 db kimagozott, töltött olajbogyó
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 dkg margarin
  • 1 teáskanál reszelt vöröshagyma
  • 1 púpozott teáskanál majonéz
  • bors
  • néhány salátalevél
Elkészítés:

A tojásokat enyhén sós vízben keményre főzzük, meghámozzuk és hosszában félbevágjuk.

A sárgákat kiemeljük, összekeverjük a reszelt hagymával, a margarinnal, a majonézzel, a tejföllel, sóval, borssal és az apróra vágott olajbogyó felével.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 20 dkg máj (kacsamáj, csirkemáj)
  • 4 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • paprika
  • bors
  • kb. 2 evőkanál mustár
Elkészítés:

Az olajat felhevítjük, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát, pár másodpercig pirítjuk. Utána rádobjuk a csíkokra vágott májat és pár perc alatt készre sütjük. Félretesszük hűlni. A 4 tojást keményre főzzük.

Apróra vágjuk a főtt tojást, és hozzákeverjük a kihűlt hagymás májat.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu