Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Az ananászt megtisztítjuk, középső kemény
részét kivágjuk, majd kisebb darabokra szedjük. A kiviket meghámozzuk és
kockára vágjuk.
A rizst átválogatjuk, megmossuk, és a tejben puhára főzzük gyakori
kevergetéssel. Amikor elkészült, levesszük a tűzről, ízlés szerint
cukrozzuk, és belekeverjük a gyümölcsdarabok 3/4 részét.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A piskótalapot megkenjük a baracklekvárral. A tehéntúrót villával jól áttörjük, majd a mascarponéval együtt habosra keverjük, fokozatosan hozzáadva a tojások sárgáját, a porcukrot és a citrom reszelt héját. Simára keverjük a krémet. A tojásfehérjét félig felverjük, hozzáadjuk a citrom levét és 1 teáskanál porcukrot, amivel kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a túrókrémbe.
|
|
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A gyümölcsöket megtisztítom, majd a többi hozzávalóval turmixgépbe öntöm, összeturmixolom, és kész. :)
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az élesztőt kevés cukros tejben megfuttatjuk. A kefirt a tojással, összetört főtt krumplival, kávéskanál sóval és a futtatott élesztővel összekeverjük. A lisztet apránként adjuk hozzá, annyit, hogy a lángos tésztára jellemző tésztát kapjunk. A tésztát legalább 1 órára hűtőszekrénybe rakjuk, majd annyit veszünk ki belőle, amennyi lángost frissen akarunk kisütni.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A karfiolokat megmosom, felteszem enyhén sós, borsos vízben főni. Mikor félig megpuhult, leveszem a a tűzről. Rózsáira szedem, majd egy magas falú tűzálló edényt (vagy egy olyat, ami bírja a sütést) veszek elő. Belerakok egy réteg karfiolt, sonkát, juhtúrót morzsolok rá, majd így tovább. a tetejére juhtúró kerüljön. Ezután meglocsolom kefirrel, és esetleg egy kis sajtot szórok a tetejére.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Lereszeltem a sárgarépát, az almát és a fokhagymát, leöntöttem a mustárral, majonézzel és pici sóval elkevert kefirrel.
Érdemes egy kicsit várni vele, hogy az ízek jobban összeérnek.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A vaníliarudat kettéhasítjuk, a pépjét kikaparjuk. Vízfürdőt készítünk.
A csokoládét forró vízfürdő felett felolvasztjuk. Kissé kihűtjük. A
tojásfehérjét a cukorral, majd a tejszínt kemény habbá verjük. A nem túl
meleg csokoládét óvatosan, hogy ne törjön össze, elkeverjük a
vaníliapéppel, a tejszín- és a tojáshabbal.
Hozzávalók:
Filéinket gyengéden kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, majd kedvenc fedeles serpenyőnkben felhevítjük a vaj felét, és szép pirosra sütjük rajta a szeleteket. Aláöntjük a pezsgőt, pár perc múlva a tejszínt, lefedjük, és puhára pároljuk. Ha elkészült, hozzákeverjük a közben finomra vágott petrezselymet is.
Hozzávalók:
A mascarponét simára keverjük az ízlés szerinti mennyiségű sóval és színes borssal. Ezután hozzáadjuk a vodkát, ízlés szerint citromlevet, az apróra vágott metélőhagymát (snidlinget), az apró kockára vágott füstölt lazacot, majd alaposan összekeverjük.
Hozzávalók:
A tejet habverő segítségével dolgozzuk össze a tejszínnel, a tojások sárgájával, a cukorral és a liszttel. Tegyük bele a mazsolát és egy csipet sót. Verjük a tojásfehérjét kemény habbá, majd keverjük óvatosan a már elkészült masszába. Serpenyőben hevítsük meg a vajat, öntsünk bele a tésztát.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu