ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • 30 dkg rizs
  • 3/4-1 l tej
  • 4-5 evőkanál cukor, vagy ízlés szerint
  • 4 dl tejszín
  • 2-3 evőkanál porcukor
  • 1 db közepes nagyságú friss ananász
  • 4 db kivi
Elkészítés:

Az ananászt megtisztítjuk, középső kemény részét kivágjuk, majd kisebb darabokra szedjük. A kiviket meghámozzuk és kockára vágjuk.

A rizst átválogatjuk, megmossuk, és a tejben puhára főzzük gyakori kevergetéssel. Amikor elkészült, levesszük a tűzről, ízlés szerint cukrozzuk, és belekeverjük a gyümölcsdarabok 3/4 részét.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kész piskótalap
  • 3-5 evőkanál baracklekvár
  • 50 dkg tehéntúró
  • 25 dkg mascarpone
  • 2-3 evőkanál porcukor
  • 3 tojás
  • 1 egész citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 5-7 darab kivi
Elkészítés:

A piskótalapot megkenjük a baracklekvárral. A tehéntúrót villával jól áttörjük, majd a mascarponéval együtt habosra keverjük, fokozatosan hozzáadva a tojások sárgáját, a porcukrot és a citrom reszelt héját. Simára keverjük a krémet. A tojásfehérjét félig felverjük, hozzáadjuk a citrom levét és 1 teáskanál porcukrot, amivel kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a túrókrémbe.

Tovább 

 
Hozzávalók 1 személyre:
  • 1 kivi
  • 1 narancs
  • kb. 1 dl víz
  • reszelt gyömbér
  • 1 kiskanál méz
Elkészítés:

A gyümölcsöket megtisztítom, majd a többi hozzávalóval turmixgépbe öntöm, összeturmixolom, és kész. :)

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • kevés cukros tej
  • 2 kis doboz kefir
  • 1 közepes, főtt krumpli
  • 1-2 tojás
  • olaj
Elkészítés:

Az élesztőt kevés cukros tejben megfuttatjuk. A kefirt a tojással, összetört főtt krumplival, kávéskanál sóval és a futtatott élesztővel összekeverjük. A lisztet apránként adjuk hozzá, annyit, hogy a lángos tésztára jellemző tésztát kapjunk. A tésztát legalább 1 órára hűtőszekrénybe rakjuk, majd annyit veszünk ki belőle, amennyi lángost frissen akarunk kisütni.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 nagy vagy 2 kis fej karfiol
  • 20 dkg gépsonka
  • 15 dkg juhtúró
  • 1 doboz kefir
Elkészítés:

A karfiolokat megmosom, felteszem enyhén sós, borsos vízben főni. Mikor félig megpuhult, leveszem a a tűzről. Rózsáira szedem, majd egy magas falú tűzálló edényt (vagy egy olyat, ami bírja a sütést) veszek elő. Belerakok egy réteg karfiolt, sonkát, juhtúrót morzsolok rá, majd így tovább. a tetejére juhtúró kerüljön. Ezután meglocsolom kefirrel, és esetleg egy kis sajtot szórok a tetejére.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 4 db sárgarépa
  • 1 db savanykás alma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • csipet só
  • kefír
  • kevés mustár
  • kevés majonéz
Elkészítés:

Lereszeltem a sárgarépát, az almát és a fokhagymát, leöntöttem a mustárral, majonézzel és pici sóval elkevert kefirrel.

Érdemes egy kicsit várni vele, hogy az ízek jobban összeérnek.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 vaníliarúd
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 4 tojásfehérje
  • 8 dkg cukor
  • 1,5 dl tejszín
  • kb. 40 dkg vegyes gyümölcs(befőtt)
  • 1 narancs leve
  • 4 cl triple sec
Elkészítés:

A vaníliarudat kettéhasítjuk, a pépjét kikaparjuk. Vízfürdőt készítünk.

A csokoládét forró vízfürdő felett felolvasztjuk. Kissé kihűtjük. A tojásfehérjét a cukorral, majd a tejszínt kemény habbá verjük. A nem túl meleg csokoládét óvatosan, hogy ne törjön össze, elkeverjük a vaníliapéppel, a tejszín- és a tojáshabbal.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 8 szelet pulykamellfilé
  • 10 dkg vaj, vagy Rama
  • 2 dl száraz pezsgő
  • 2 dl tejszín
  • petrezselyemzöld
  • 8 savanykás alma
  • liszt
  • őrölt fehérbors
Elkészítés:

Filéinket gyengéden kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, majd kedvenc fedeles serpenyőnkben felhevítjük a vaj felét, és szép pirosra sütjük rajta a szeleteket. Aláöntjük a pezsgőt, pár perc múlva a tejszínt, lefedjük, és puhára pároljuk. Ha elkészült, hozzákeverjük a közben finomra vágott petrezselymet is.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 25 dkg füstölt szeletelt lazac
  • 25 dkg mascarpone
  • vörös és fekete kaviár
  • 1 dl habtejszín
  • 3 evőkanál vodka
  • színes bors
  • metélőhagyma (snidling)
  • citromlé
  • 10 dkg füstölt lazac a krémbe
Elkészítés:

A mascarponét simára keverjük az ízlés szerinti mennyiségű sóval és színes borssal. Ezután hozzáadjuk a vodkát, ízlés szerint citromlevet, az apróra vágott metélőhagymát (snidlinget), az apró kockára vágott füstölt lazacot, majd alaposan összekeverjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1,25 dl tej
  • 1 evőkanál tejszín (ettől lesz igazán foszlós)
  • 12,5 dkg liszt
  • 4-5 tojás
  • 6 dkg cukor
  • mazsola rumba áztatva (tetszés szerint)
  • vaj
  • porcukor
Elkészítés:

A tejet habverő segítségével dolgozzuk össze a tejszínnel, a tojások sárgájával, a cukorral és a liszttel. Tegyük bele a mazsolát és egy csipet sót. Verjük a tojásfehérjét kemény habbá, majd keverjük óvatosan a már elkészült masszába. Serpenyőben hevítsük meg a vajat, öntsünk bele a tésztát.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu