Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az újhagymát és a fehérrépát felkarikázom, a medvehagyma levelek szárát eltávolítom, a leveleket feldarabolom.
A vajon megfuttatom a hagymát és a répát, majd hozzáadom a medvehagymát,
sózom, borsozom.
Hozzávalók:
A répát tisztítás után karikázom, a burgonyát kockázom, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítom.
|
|
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az élesztőt egy kis cukorral keverjük el és langyos tejben futtassuk fel. Amikor már felfutott, adjuk hozzá a liszthez, öntsünk még hozzá tejet, tegyük bele a vaj felét, a tojássárgákat és egy csipet sót. Dagasszuk a tésztát, míg egynemű nem lesz. 1 éjszakára tegyük hűtőbe.
Hozzávalók:
A tésztához az élesztőt fél dl tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához az élesztőt a meglangyosított tejbe morzsoljuk, és 10 perc alatt fölfuttatjuk.
Hozzávalók:
A sonkát összekockázzuk, majd feltesszük a
hagymával és a babérlevéllel főni. (Gyors érlelésűt szoktam használni,
mert az hamarabb megfő.) Kb. 15-20 percig főzzük.
Közben meghámozzuk a krumplit, majd összekockázzuk, és a sonkával együtt
készre főzzük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A főtt krumplit összekockázzuk. Tejszínes öntetet készítünk:
a petrezselymet felaprítjuk, hozzáadjuk a tormát, az ecetet és a
tejszínt. Jól elkeverjük. Sózzuk, cukrozzuk. Beleforgatjuk a krumplikat,
és salátára szedve sült baconnal vagy sült hallal jól megesszük!
Hozzávalók:
Este a csülköt kuktába tettem, a többi hozzávalóval kb.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel és az összetört burgonyával, sóval tésztává gyúrjuk, 2 óra hosszat pihentetjük. Közben egy kb. 50 dkg-os csülköt puhára főzünk. Ezután a tésztát kb. 1 cm vastagra kinyútjuk, és belebundázzuk a csülköt. Tetejét tojássárgájával megkenjük, és forró sütőben megsütjük.
Hozzávalók:
A babot előző nap beáztatom vízbe. Másnap egy nagy lábosban a babot és a megmosott füstölt csülköt előfőzöm 1 órát, majd a levet leöntöm róla, és új vízben hagymával, fokhagymával, paprikával, paradicsommal, fűszerekkel felteszem újra főni.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu