ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • 10-12 levél medvehagyma
  • 3-4 szál vastagabb újhagyma
  • 1 db fehérrépa
  • ételízesítő
  • 1 db erőleveskocka
  • 1 evőkanál vaj, vagy Rama
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 db tojás
  • 10-15 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg pörkölt mogyoró
  • őrölt fehérbors
Elkészítés:

Az újhagymát és a fehérrépát felkarikázom, a medvehagyma levelek szárát eltávolítom, a leveleket feldarabolom.

A vajon megfuttatom a hagymát és a répát, majd hozzáadom a medvehagymát, sózom, borsozom.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg sárgarépa
  • 1 közepes burgonya
  • 1 kis vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál (olíva) olaj
  • 2 evőkanál (nád) cukor
  • kb. 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • kb. 1 mokkáskanál őrölt fehérbors
  • kb. 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • kb. 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • kb. 1 mokkáskanál tört chili
  • 1 (bio) húsleveskocka
  • 2 dl tejszín
  • A tálaláshoz:
  • sajtos pirítós vagy pirított kenyérkockák
  • kevés kakukkfű
Elkészítés:

A répát tisztítás után karikázom, a burgonyát kockázom, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítom.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • 2,5 dl tej
  • 4 dkg friss élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg vaj, vagy Rama
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 5 dkg őrölt mandula
Elkészítés:

Az élesztőt egy kis cukorral keverjük el és langyos tejben futtassuk fel. Amikor már felfutott, adjuk hozzá a liszthez, öntsünk még hozzá tejet, tegyük bele a vaj felét, a tojássárgákat és egy csipet sót. Dagasszuk a tésztát, míg egynemű nem lesz. 1 éjszakára tegyük hűtőbe.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • reszelt citromhéj
  • 5 dkg vaj, vagy Rama
  • A szóráshoz:
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg olvasztott vaj, vagy Rama
  • A vaníliaöntethez:
  • 5 dl tej
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • 6 dkg olvasztott vaj, vagy Rama
  • csipetnyi só
  • A kiszúrt pogácsák szórásához:
  • 15 dkg cukrozott darált dió
  • 8 dkg olvasztott vaj, vagy Rama
Elkészítés:

A tésztához az élesztőt fél dl tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • kb. 12 db sütihez:
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 csapott evőkanál cukor
  • pici só
  • 40 dkg finomliszt
  • 3 tojássárgája
  • 4 dkg sütőmargarin
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg sütőmargarin
  • 14 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A nyújtáshoz:
  • finomliszt
  • A tepsi kikenéséhez:
  • sütőmargarin
  • cukor
  • A locsoláshoz:
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1-2 evőkanás cukor
  • 1,5 dl tejszín
Elkészítés:

A tésztához az élesztőt a meglangyosított tejbe morzsoljuk, és 10 perc alatt fölfuttatjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 25-30 dkg sonka
  • 80 dkg-1 kg krumpli
  • 1-2 babérlevél
  • 1 közepes fej hagyma
  • 3 evőkanál liszt
  • fél dl olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2-3 evőkanál ecet /10%/
  • ételízesítő
Elkészítés:

A sonkát összekockázzuk, majd feltesszük a hagymával és a babérlevéllel főni. (Gyors érlelésűt szoktam használni, mert az hamarabb megfő.) Kb. 15-20 percig főzzük.

Közben meghámozzuk a krumplit, majd összekockázzuk, és a sonkával együtt készre főzzük.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 1/2 kg főtt krumpli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1,5 evőkanál reszelt torma
  • 1 evőkanál ecet
  • kb. 1 dl tejszín
  • kevés cukor
  • apróra tépkedett saláta
Elkészítés:

A főtt krumplit összekockázzuk. Tejszínes öntetet készítünk:
a petrezselymet felaprítjuk, hozzáadjuk a tormát, az ecetet és a tejszínt. Jól elkeverjük. Sózzuk, cukrozzuk. Beleforgatjuk a krumplikat, és salátára szedve sült baconnal vagy sült hallal jól megesszük!

Hozzávalók:

  • 1 hátsócsülök (kb.1,3 kg)
  • A főző lébe:
  • 2 vöröshagyma darabolva
  • 2 teáskanál egész feketebors
  • 10 szem borókabogyó
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • só - bővebben, mint az átlagos levesbe
  • Valamint:
  • a főzőléből kimaradt zsír
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt kömény
  • 4 gerezd fokhagyma
  • Továbbá:
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 50 dkg lilahagyma
  • 50 dkg kis burgonya
  • füstölt szalonna zsír
  • csipet cukor
  • egész kömény
  • 1 kis babérlevél
  • őrölt bors
Elkészítés:

Este a csülköt kuktába tettem, a többi hozzávalóval kb.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 1 db főtt burgonya
  • 1 tojássárga
  • 2 dkg élesztő
  • kevés tej
  • csülök
Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel és az összetört burgonyával, sóval tésztává gyúrjuk, 2 óra hosszat pihentetjük. Közben egy kb. 50 dkg-os csülköt puhára főzünk. Ezután a tésztát kb. 1 cm vastagra kinyútjuk, és belebundázzuk a csülköt. Tetejét tojássárgájával megkenjük, és forró sütőben megsütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A babot előző nap beáztatom vízbe. Másnap egy nagy lábosban a babot és a megmosott füstölt csülköt előfőzöm 1 órát, majd a levet leöntöm róla, és új vízben hagymával, fokhagymával, paprikával, paradicsommal, fűszerekkel felteszem újra főni.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu