Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A megmosott marhahátszínt sóval, borssal bedörzsöljük. Nagy lábosba tesszük. Mellétesszük a megtisztított, feldarabolt leveszöldséget, a felnegyedelt hagymát. Felöntjük a kétféle borral. Babérlevéllel, szegfűszeggel, darabka citromhéjjal, paradicsompürével ízesítjük, és fedő alatt, kis lángon másfél-két órát pároljuk.
Hozzávalók:
Az ételeket az alábbiak szerint külön-külön elkészítjük.
Párolt káposzta:
Hozzávalók:
50 dkg savanyú káposzta,
3 dkg zsír,
1 hagyma,
só
A finomra vágott hagymát forró zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a káposztát, és lefedve puhára főzzük.
Zsemlegombóc
Hozzávalók:
5-6 zsemle,
4 dkg vaj,
fél fej hagyma,
kevés petrezselyem,
1 dl tej,
1 tojás,
só,
5 dkg liszt
A zsemlét kis kockákra vágjuk, a megtisztított, finom kockákra vágott
petrezselymet forró vajban megfuttatjuk, ráöntjük a zsemlekockákra, jól
elkeverjük, hozzáadjuk a tojással és sóval elkevert tejet, s egy ideig
állni hagyjuk.
|
|
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A húst összevágjuk és összekeverjük az apróra vágott hagymával, fokhagymával, pirospaprikával, sóval, borsal, olajjal. Hűtőszekrényben 1 órát érleljük. Serpenyőben pirosra sütjük a húst. Pitába vagy gyroskiflibe töltjük. Ízlés szerint gazdagíthatjuk zöldséggel, sajttal, mártással.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A salátát, az uborkát és a búzafüvet megmossuk, apróra vágjuk. Az uborkát megsózzuk. A szardíniáról leöntjük a levét, összevágjuk. Az egészet összekeverjük. A joghurttal elkeverjük a salátafűszereket. Végül a pitákba töltjük a tölteléket és az öntetet rétegesen.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tejet meglangyosítjuk, beleszórunk 1 tk. cukrot, és megfuttatjuk benne az élesztőt. Összedolgozzuk a kétféle liszttel és 2 tk. sóval. Annyi langyos vizet (kb. még 4 dl-t) dolgozunk bele, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk, és alaposan bedagasztjuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához a tojást, a margarint, a mézet és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és a tejet, majd előmelegített sütőben lassan megsütjük. A tepsit vagy ki kell bélelni vagy zsírozni és lisztezni, különben nem lehet kiborítani.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A hozzávalókból kevert tésztát készítünk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Egy tepsit alufóliával kibélelünk, egyenletesen kikenjük a Nutellával, majd hűtőbe helyezzük. Egy üstben megolvasztjuk a vajat, összekeverjük a tojással, a cukorral, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a kandírozott gyümölcsöt is, ezután a tésztát a Nutellával megkent tepsire öntjük.
Hozzávalók:
A puha margarint a tojások sárgájával és a 17 dkg kristálycukorral összedolgozzuk. A banánokat villával összetörjük, és hozzáadjuk. Beledolgozunk még 1 kis pohár tejfölt, a vaníliát, egy csipet sót, valamint lazán beleforgatjuk a 6 evőkanál cukorral felvert tojásfehérjét.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Egy 1,5 literes kuglófformát kenjünk ki. Keverjük a vajat és a cukrot habosra. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, mindegyik után verjük fel a keveréket. Keverjük össze a száraz hozzávalókat és a fűszereket, majd adjuk a tojásos keverékhez.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu