ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahátszín
  • 1 csomó leveszöldség
  • 1 fej hagyma
  • 5 dkg paradicsompüré
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 0,5 dl vörösbor
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dkg vaj, vagy Rama,
  • 1 babérlevél
  • 3 szem szegfűszeg
  • darabka citromhéj
  • bors
Elkészítés:

A megmosott marhahátszínt sóval, borssal bedörzsöljük. Nagy lábosba tesszük. Mellétesszük a megtisztított, feldarabolt leveszöldséget, a felnegyedelt hagymát. Felöntjük a kétféle borral. Babérlevéllel, szegfűszeggel, darabka citromhéjjal, paradicsompürével ízesítjük, és fedő alatt, kis lángon másfél-két órát pároljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 40 dkg párolt káposzta
  • 4 zsemlegombóc
  • 4 főtt sertésszelet
  • 4 szelet füstölt hús
  • 4 burgonya
  • 4 pár virsli
Elkészítés:

Az ételeket az alábbiak szerint külön-külön elkészítjük.

Párolt káposzta:
Hozzávalók:
50 dkg savanyú káposzta,
3 dkg zsír,
1 hagyma,

A finomra vágott hagymát forró zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a káposztát, és lefedve puhára főzzük.

Zsemlegombóc
Hozzávalók:
5-6 zsemle,
4 dkg vaj,
fél fej hagyma,
kevés petrezselyem,
1 dl tej,
1 tojás,
só,
5 dkg liszt
A zsemlét kis kockákra vágjuk, a megtisztított, finom kockákra vágott petrezselymet forró vajban megfuttatjuk, ráöntjük a zsemlekockákra, jól elkeverjük, hozzáadjuk a tojással és sóval elkevert tejet, s egy ideig állni hagyjuk.

Tovább 

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A húst összevágjuk és összekeverjük az apróra vágott hagymával, fokhagymával, pirospaprikával, sóval, borsal, olajjal. Hűtőszekrényben 1 órát érleljük. Serpenyőben pirosra sütjük a húst. Pitába vagy gyroskiflibe töltjük. Ízlés szerint gazdagíthatjuk zöldséggel, sajttal, mártással.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2 pita
  • 1 pohár joghurt
  • zöldfűszeres salátaöntet fűszer
  • Tetszőleges mennyiségben:
  • fejessaláta
  • uborka
  • búzafű
  • babcsíra konzerv
  • szardínia (saját levében)
Elkészítés:

A salátát, az uborkát és a búzafüvet megmossuk, apróra vágjuk. Az uborkát megsózzuk. A szardíniáról leöntjük a levét, összevágjuk. Az egészet összekeverjük. A joghurttal elkeverjük a salátafűszereket. Végül a pitákba töltjük a tölteléket és az öntetet rétegesen.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 4 kenyérhez:
  • 1 dl tej
  • 2 teáskanál cukor
  • 9 dkg élesztő
  • 45 dkg rétesliszt
  • 45 dkg finomliszt + a deszkához
  • 4 evőkanál búzadara
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál olívaolaj + a tepsihez
  • 4 evőkanál szezámmag
  • 1 evőkanál köménymag
Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, beleszórunk 1 tk. cukrot, és megfuttatjuk benne az élesztőt. Összedolgozzuk a kétféle liszttel és 2 tk. sóval. Annyi langyos vizet (kb. még 4 dl-t) dolgozunk bele, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk, és alaposan bedagasztjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 1 egész tojás
  • 3 dkg sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál méz
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 28 dkg liszt
  • kb. 1-1,5 dl tej
  • A bevonathoz:
  • 22 dkg sütőmargarin
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg kakaó
  • 2 kanál rum vagy feketekávé
  • 4 kanál tej
  • 20 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:

A tésztához a tojást, a margarint, a mézet és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és a tejet, majd előmelegített sütőben lassan megsütjük. A tepsit vagy ki kell bélelni vagy zsírozni és lisztezni, különben nem lehet kiborítani.

Tovább 

Hozzávalók:

  • egy 30x40-es tepsihez, 35 kockához:
  • A tésztához:
  • 5 dkg sütőmargarin
  • 30 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál méz
  • 2 egész tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 42 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 dl tej
  • 1 csipet mézeskalács fűszerkeverék
  • 5 dkg apróra vágott aszalt vegyes gyümölcs
  • A mázhoz:
  • 45 dkg sütőmargarin
  • 45 dkg cukor
  • 5 dkg keserű kakaópor
  • 1 üvegcse Jamaicai rumaroma
  • 2 dl tej
  • Valamint:
  • 30 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:

A hozzávalókból kevert tésztát készítünk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 60 darabhoz:
  • 19 dkg kókuszreszelék
  • 19 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 15 dkg Nutella
  • 9 dkg vaj, vagy Rama
  • 4 evőkanál kandírozott gyümölcs
Elkészítés:

Egy tepsit alufóliával kibélelünk, egyenletesen kikenjük a Nutellával, majd hűtőbe helyezzük. Egy üstben megolvasztjuk a vajat, összekeverjük a tojással, a cukorral, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a kandírozott gyümölcsöt is, ezután a tésztát a Nutellával megkent tepsire öntjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 17 dkg sütőmargarin
  • 17 dkg + 6 evőkanál kristálycukor
  • 2 nagy banán
  • 4 egész tojás
  • 1 kis pohár tejföl
  • pici vanília (esszencia, vaníliarúd vagy vaníliás cukor)
  • 2 evőkanál darált mák (cukor nélkül)
  • 34 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
Elkészítés:

A puha margarint a tojások sárgájával és a 17 dkg kristálycukorral összedolgozzuk. A banánokat villával összetörjük, és hozzáadjuk. Beledolgozunk még 1 kis pohár tejfölt, a vaníliát, egy csipet sót, valamint lazán beleforgatjuk a 6 evőkanál cukorral felvert tojásfehérjét.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 10 dkg puha vaj, vagy Rama
  • 3 dl cukor
  • 2 tojás
  • 5 dl liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 2 teáskanál fahéj
  • 2 nagy banán
  • 3 evőkanál hideg kávé
Elkészítés:

Egy 1,5 literes kuglófformát kenjünk ki. Keverjük a vajat és a cukrot habosra. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, mindegyik után verjük fel a keveréket. Keverjük össze a száraz hozzávalókat és a fűszereket, majd adjuk a tojásos keverékhez.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu