ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • 12 darabhoz
  • 37,5 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1,2 dl olaj
  • 1,8 dl tej
  • 2 tojás
  • 1/2 teáskanál mandula aroma
  • 2 evőkanál mák
  • 12,5 dkg (szeletelt, nem darált) mandula
Elkészítés:

1. Melegítsd fel a sütőt 175 fokra, vajazd ki a muffin formát, 12 muffin részére.
2. Keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport és a sót egy tálban.
3. Egy másik tálban keverd össze az olajat, a tejet, a tojásokat és a mandula aromát.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 bögre finomliszt
  • 4 teáskanál sütőpor
  • 2 tojás
  • 1 bögre tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 bögre reszelt sajt (sós)
Elkészítés:

A hagymát meghámozom, majd vékony karikára szeletelem, és serpenyőben aranybarnára sütöm. Elkeverem a liszttel, a sütőporral és a sóval. Tejjel lágyan felverem a tojásokat, és alaposan hozzádolgozom. A sütőformát kikenem olvasztott vajjal, majd beleadagolom a masszát.

Tovább 

 

Hozzávalók:
20 friss tisztított fésűkagyló
20 dkg vaj
8 dkg fehér zsemlemorzsa
4 db fokhagymagerezd

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt a legalacsonyabb hőfokon. A kagylókról levágjuk a sötét erezetet, leöblítjük őket, papírtörlővel szárazra töröljük. Sózzuk, borsozzuk és félretesszük őket.
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vaj felét, szórjuk bele a morzsát, az apróra vágott fokhagymát és lassú tűznél aranybarnára és ropogósra pirítjuk.

Tovább 

Hozzávalók:
A tésztához:

4 tojássárgája
20 dkg kristálycukor
10 dkg darált dió
1 kk kakaópor
1 dl kávé
1 ek víz
1 kk szódabikarbóna
1 mk sütőpor
20 dkg finomliszt
továbbá 4 tojásfehérje habbá verve 1 csipetnyi sóval

A krémhez:

2 csomag vaníliás pudingpor
20dkg kristálycukor
6 tojásfehérje
6 dl víz/tej

Tetejére:

5 dl habtejszín (növényi tejszín)
2 ek őrölt kávépor
valamint csokireszelék

Elkészítés:
A tésztához való alapanyagokat alaposan kikeverjük, a tojásfehérje hab kivételével.

Tovább 

Hozzávalók:
1 banán
4 evőkanál málna
2 dl tej
1 dl joghurt
1 evőkanál juharszirup

Elkészítés:
Az összes hozzávalót tumixgépbe tesszük és alaposan összekeverjük.
Hidegen kínáljuk.

Hozzávalók:

  • egy kb. 26-28 cm-es kerek formához:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj, vagy Rama
  • 8 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 csomag bourbon vaníliás cukor
  • kevés őrölt szerecsendió
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom és fél lime leve
  • 1 citrom és 1 lime héja
  • 1 csokor bazsalikom
  • kevés mentalevél
Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálba öntöm (liszt, cukor, tojás, vaj és szerecsendió), jól összegyúrom, majd hűtőbe teszem, amíg a krém elkészül.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 13 dkg kristálycukor
  • 1 nagy citrom leve (10 evőkanál) és reszelt héja
  • 8 dkg sütőmargarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 dkg finomliszt
  • A tepsi kikenéséhez:
  • 2 dkg sütőmargarin
  • 1-2 evőkanál finomliszt
  • A mázhoz:
  • 12 dkg porcukor
  • 3 evőkanál citrom
Elkészítés:

1. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, ez az elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. A jól megmosott citrom héját belereszeljük, levét pedig, ami kb.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 8 tojás
  • 16 dkg liszt
  • 16 dkg cukor
  • A krémhez:
  • 50 dkg áttört túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 citrom
  • 3-4 evőkanál cukor (ízlés szerint)
  • vanília-aroma
  • 5 dl tejszín (30 %-os)
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • A gyümölcszseléhez :
  • 1,5 kg narancs
  • 4 evőkanál cukor (ez csak hozzávetőleges adat, a narancstól függ a cukor mennyisége)
  • 4 evőkanál kukoricakeményítő
  • őrölt szegfűszeg
  • citromhéj
  • kevés citrom ízlés szerint
Elkészítés:

A tojásfehérjéből közepesen lágy habot verünk a cukor felével.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, amikor kihűlt, a tetejét levágjuk, és a belsejét kivájjuk. A burgonyákat sütőtepsibe tesszük. Az apró kockára vágott mozzarellát a jól lecsepegtetett kukoricával, zúzott fokhagymával, apróra vágott tavaszi hagymával összeforgatjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd a burgonyákba töltjük.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. A padlizsánt megtisztítjuk, és 2-3 mm-es szeletekre felvágjuk. Pár órára tegyük szűrőpapírra, hogy a felesleges nedvességet felszívja.

2. A padlizsánok mindkét oldalát egy serpenyőben az olajon aranyszínűre sütjük. A szeleteket egy papírtörlővel kibélelt tálra helyezzük, hogy a felesleges olajat felszívja.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu