Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 2 személyre:
A csirkemellet felszeleteljük, és sós, borsos olívaolajjal bepácoljuk fél órára, majd fóliába tesszük, és betesszük a sütőbe 250 fokon kb. egy fél órára. Az utolsó pár percben kivesszük, és a felkarikázott paradicsomot és a reszelt mozarellát rászórjuk, mégpedig a következőképpen: hús-paradicsom-mozarella-hús paradicsom-mozarella.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A cukkiniket uborkaszeletelőn vékony karikákra vágom. Vastag aljú grillserpenyőbe pici olajat öntök, felforrósítom, rádobom a cukkinikarikákat, enyhén fűszerezem, gyors kevergetés kíséretében 3-5 perc alatt megpirítom, félreteszem.
|
|
Hozzávalók:
A padlizsánok szárát vágjuk le, majd hosszában vágjuk 8-8 hosszú szeletre. Főzzük sós vízben kb. 2 percig, majd szűrjűk le, szárítsuk meg. A mozzarellát és a paradicsomokat vágjuk 8-8 szeletre.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A hozzávalókat jól összekeverjük. Mindenféle húshoz és zöldséghez nagyon jól használható.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1,5 kg hosszúkaraj
6 gerezd fokhagyma
6 evőkanál mustár
2 húsleveskocka
2-3 dl langyos víz
só
bors
vaj
Elkészítés:
A húst megmossuk,bedörzsöljük sóval,borssal és a préselt
fokhagymával.Bekenjük mustárral és egészben beletesszük egy kivajazott
tepsibe.
Aláöntjük a húsleveslét,forró vajjal meglocsoljuk.
Lefedjük alufóliával és előmelegített sütőbe tesszük.
Kb 50 perc alatt megsütjük a húst.A sütés végén vegyük le a fóliát és pirítsuk aranybarnára a pecsenye tetejét.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
1 bögre=most 300 ml
2 db tojás
1 bögre tej
2 bögre rétesliszt
1/2 bögre olvasztott vaj
1 cs sütőpor
A tetejére:
1/2 bögre porcukor
1/2 bögre kókuszreszelék
A megsült forró tészta tetejére:
1 bögre tejszín(én Oké tejszínt tettem,de más is jó,de nem főzőtejszín!)
+kevés porcukor a tálaláshoz és kókuszreszelék is
Elkészítés:
A tojásokat egészben felverjük,tovább kavarjuk az 1 bögre
porcukorral,olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral
elkevert réteslisztet.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 liter tej
8 tojás
8 evőkanál cukor
1 csomag puncs ízű pudingpor
1 rúd vanília
puncsaroma
mazsola
Elkészítés:
A 2 l tejet egy széles edényben feltesszük forrni. Ezalatt
szétválasztjuk a tojásokat, a sárgájukat félretesszük, a fehérjéket
kemény habbá verjük. Ha felforrt a tej, lassú lángra tesszük, épp csak
gyöngyözzön. A fehérjékből vízbe mártott kanállal 3-4 habgaluskát
teszünk a tejbe, ne szorosan, hogy legyen helyük megnőni.
Hozzávalók:
40 dkg makaróni
20 dkg főtt sonka
1 doboz konzerv kukorica
2 tojás
2 dl tejszín
1 dl tej
só
bors
reszelt szerecsendió
1 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál sajt
Elkészítés:
A makarónit sós vízben félpuhára főzzük,leszűrjük.Kivajazunk egy tálat és belerakjuk a tésztát.
A tejszínt összekevertjük a tejjel,tojással, a lecsepegtetett
kukoricával és az apróra vágott sonkával.Sóval,borssal,szerecsendióval
fűszerezzük.A tésztára öntjük,tetejét megszórjuk zsemlemorzsával.
Előmelegített sütőben,30-40 percig sütjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2,5 kg káposzta
2 kg uborka
2 kg paprika minél vegyesebb színű a paprika,annál gusztusosabb a savanyúnk
1 kg vöröshagyma
3 szál sárgarépa
1 fej karfiol kis fej
10 dkg só
40 dkg cukor
6 dl ecet 10 %-os
1 evőkanál szalicil
1 kiskanál borkénpor
Elkészítés:
A hozzávalókat megmossuk és felszeleteljük, vagy ha van zöldséggyalunk akkor azzal legyaluljuk.
Mikor minddel kész vagyunk, akkor még "szárazon" egy nagy tálban összekeverjük.
Erre rárakunk 10 dkg sót, 40 dkg cukrot, 6 dl 10 %-os ecetet, 1 ek
szalicilt, 1 kk borkénport, majd jól átkeverjük, kézzel.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg banán vagy
50 dkg kivi vagy
50 dkg eper vagy
50 dkg körte vagy
50 dkg sárgadinnye vagy
50 dkg narancs
Egy szóval bár milyen gyümölcs
2-3 Ek nesskakaó
tejszinhab
Elkészítés:
Ha nagyobb a gyümölcs hámozzuk, kockára vágjuk,
megszorjuk kakaóval, majd tejszinhabot nyomunk rá.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu