ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók 2 személyre:

  • 30-40 dkg csirkemellfilé
  • 15-20 dkg mozarella
  • 1-2 paradicsom
  • olívaolaj
  • bors
Elkészítés:

A csirkemellet felszeleteljük, és sós, borsos olívaolajjal bepácoljuk fél órára, majd fóliába tesszük, és betesszük a sütőbe 250 fokon kb. egy fél órára. Az utolsó pár percben kivesszük, és a felkarikázott paradicsomot és a reszelt mozarellát rászórjuk, mégpedig a következőképpen: hús-paradicsom-mozarella-hús paradicsom-mozarella.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2 közepes cukkini (kb. 50 dkg)
  • 1/2 dundi póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6-8 kis paradicsom
  • 2-3 evőkanál passzírozott paradicsom
  • 1 evőkanál barna cukor (vagy méz, fehér cukor)
  • szárított bazsalikom
  • rozmaring
  • oregánó
  • bors
  • kevés balzsamecet
  • A tetejére:
  • 5-6 dkg reszelt parmezán (elhagyható)
  • olívaolaj
Elkészítés:

A cukkiniket uborkaszeletelőn vékony karikákra vágom. Vastag aljú grillserpenyőbe pici olajat öntök, felforrósítom, rádobom a cukkinikarikákat, enyhén fűszerezem, gyors kevergetés kíséretében 3-5 perc alatt megpirítom, félreteszem.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 2 darab padlizsán
  • 25 dkg mozzarella
  • 2 nagy paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • bazsalikomlevél
  • A mártáshoz:
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál citrom
Elkészítés:

A padlizsánok szárát vágjuk le, majd hosszában vágjuk 8-8 hosszú szeletre. Főzzük sós vízben kb. 2 percig, majd szűrjűk le, szárítsuk meg. A mozzarellát és a paradicsomokat vágjuk 8-8 szeletre.

Tovább 

Hozzávalók: Elkészítés:

A hozzávalókat jól összekeverjük. Mindenféle húshoz és zöldséghez nagyon jól használható.

Hozzávalók:
1,5 kg hosszúkaraj
6 gerezd fokhagyma
6 evőkanál mustár
2 húsleveskocka
2-3 dl langyos víz

bors
vaj

Elkészítés:
A húst megmossuk,bedörzsöljük sóval,borssal és a préselt fokhagymával.Bekenjük mustárral és egészben beletesszük egy kivajazott tepsibe.
Aláöntjük a húsleveslét,forró vajjal meglocsoljuk.
Lefedjük alufóliával és előmelegített sütőbe tesszük.
Kb 50 perc alatt megsütjük a húst.A sütés végén vegyük le a fóliát és pirítsuk aranybarnára a pecsenye tetejét.

Tovább 

1 bögre=most 300 ml

2 db tojás
1 bögre tej
2 bögre rétesliszt
1/2 bögre olvasztott vaj
1 cs sütőpor

A tetejére:

1/2 bögre porcukor
1/2 bögre kókuszreszelék

A megsült forró tészta tetejére:

1 bögre tejszín(én Oké tejszínt tettem,de más is jó,de nem főzőtejszín!)
+kevés porcukor a tálaláshoz és kókuszreszelék is

Elkészítés:
A tojásokat egészben felverjük,tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral,olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslisztet.

Tovább 

Hozzávalók:
2 liter tej
8 tojás
8 evőkanál cukor
1 csomag puncs ízű pudingpor
1 rúd vanília
puncsaroma
mazsola

Elkészítés:
A 2 l tejet egy széles edényben feltesszük forrni. Ezalatt szétválasztjuk a tojásokat, a sárgájukat félretesszük, a fehérjéket kemény habbá verjük. Ha felforrt a tej, lassú lángra tesszük, épp csak gyöngyözzön. A fehérjékből vízbe mártott kanállal 3-4 habgaluskát teszünk a tejbe, ne szorosan, hogy legyen helyük megnőni.

Tovább 

Hozzávalók:
40 dkg makaróni
20 dkg főtt sonka
1 doboz konzerv kukorica
2 tojás
2 dl tejszín
1 dl tej

bors
reszelt szerecsendió
1 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál sajt

Elkészítés:
A makarónit sós vízben félpuhára főzzük,leszűrjük.Kivajazunk egy tálat és belerakjuk a tésztát.
A tejszínt összekevertjük a tejjel,tojással, a lecsepegtetett kukoricával és az apróra vágott sonkával.Sóval,borssal,szerecsendióval fűszerezzük.A tésztára öntjük,tetejét megszórjuk zsemlemorzsával.
Előmelegített sütőben,30-40 percig sütjük.

Tovább 

Hozzávalók:
2,5 kg káposzta
2 kg uborka
2 kg paprika minél vegyesebb színű a paprika,annál gusztusosabb a savanyúnk
1 kg vöröshagyma
3 szál sárgarépa
1 fej karfiol kis fej
10 dkg só
40 dkg cukor
6 dl ecet 10 %-os
1 evőkanál szalicil
1 kiskanál borkénpor

Elkészítés:
A hozzávalókat megmossuk és felszeleteljük, vagy ha van zöldséggyalunk akkor azzal legyaluljuk.
Mikor minddel kész vagyunk, akkor még "szárazon" egy nagy tálban összekeverjük.
Erre rárakunk 10 dkg sót, 40 dkg cukrot, 6 dl 10 %-os ecetet, 1 ek szalicilt, 1 kk borkénport, majd jól átkeverjük, kézzel.

Tovább 

Hozzávalók:
50 dkg banán vagy
50 dkg kivi vagy
50 dkg eper vagy
50 dkg körte vagy
50 dkg sárgadinnye vagy
50 dkg narancs
Egy szóval bár milyen gyümölcs
2-3 Ek nesskakaó
tejszinhab

Elkészítés:
Ha nagyobb a gyümölcs hámozzuk, kockára vágjuk,
megszorjuk kakaóval, majd tejszinhabot nyomunk rá.

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu