ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

Elkészítés:

Kevés forrásban lévő vízbe szegfűborsot, egész fahéjat, szegfűszeget és 3-4 citromkarikát teszünk. Tovább forraljuk 8-10 percig, majd átszűrjük, és megfőzzük benne az epret. Pár csepp citromlével és kevés kristálycukorral ízesítjük.

A levest leturmixoljuk, és felöntjük 2 dl tejjel és 4 dl tejszínnel, összeforraljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A narancshéjat gyufaszál vékonyságú szeletekre vágjuk. 5 dl vizet a cukorral és a kikapart vaníliarúddal felforralunk. Beledobjuk a narancshéjat, puhára főzzük, majd kihűtjük. Az epret megtisztítjuk, megmossuk. Felét turmixoljuk, szitán áttörjük, hozzáadjuk a cukorszirupot a borral és a szegfűszeggel, majd hűtőben 4 órát állni hagyjuk.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • A leveshez:
  • 50 dkg eper
  • 3 dl tejszín
  • fél csomag forraltbor fűszerkeverék
  • 5 evőkanál cukor (utána is lehet ízesíteni majd)
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 8-10 db citrompótló
  • 1 csipet só
  • A gombóchoz:
  • 25 dkg tehéntúró
  • 4,5 kanál gríz
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • A tetejére:
  • pirított mandula
Elkészítés:

Az epret megmosom, felkockázom, felteszem főni kb. 2 liter vízben. Ehhez adom a citrompótlót, a sót, a cukrot és a fűszerkeveréket

Tovább 

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • A forma kikenéséhez:
  • vaj
  • liszt
  • A krémhez:
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 2 kiskanál cseresznyepálinka
  • 2 evőkanál méz
  • A díszítéshez:
  • 30 dkg eper
  • 5 dkg habcsók
Elkészítés:

A tésztához a tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, a lisztet apránként beledolgozzuk, és a citromhéjat beleszórjuk. Egy 26 cm tortaformát kivajazunk, liszttel behintünk, majd a tésztát belesimítjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • Az égetett tésztához:
  • 25 dkg langyos víz
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj, vagy Rama
  • 4 tojás
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • cukor ízlés szerint
  • 15 dkg eper
  • A krémhez:
  • 50 dkg mascarpone
  • 5 d növényi tejszín
  • ízlés szerint cukor
  • ízlés szerint reszelt citromhéj és citromlé (ez el is hagyható)
Elkészítés:

A tésztához egy tűzálló lábasban felmelegítem a vizet, beledobom a vajat, sózom. Ha már forrni kezd, leveszem takarékra a tüzet, beleöntöm a lisztet.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 1,5 dkg sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 1,5 dkg vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 15 dkg túró
  • 15 dkg habtejszín
  • 1 dl olaj
  • 40 dkg eper
Elkészítés:

A lisztet a sütőporral, a kétféle cukorral elvegyítjük. A tojásokat kissé felverjük, hozzáöntjük a tejszínt, az olajat, végül a túrót. Jól összekeverjük, és a cukros liszthez adjuk.1-2 percig kézimixerrel keverjük.

Kivajazott, lisztezett formába öntjük, és a tetejére szórjuk az összevágott epret.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 3 dl kuszkusz
  • 2 dl forró tej vagy kókusztej
  • 2,5 dl forró víz
  • 1/3 rúd vanília
  • 1 db csillagánizs
  • 1 marék aszalt szilva
  • 1 doboz őszibarack konzerv
  • 2 evőkanál méz
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • kevés őrölt fahéj
  • kevés mandulalapocska
  • házi sárgabaracklekvár
Elkészítés:

Egy bögrében kimérem a kuszkuszt. Az aszalt gyümölcsöket és a barackot feldarabolom. A vaníliarúd darabot félbevágom, a magokat kikaparom, de a vaníliarudat is megtartom.

Tovább 

Hozzávalók:

  • csirkemellfilé
  • A pácléhez:
  • darált chili
  • durvára darált színes bors
  • szójaszósz
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • gyömbér por
  • garam masala
  • olívaolaj
  • kókusztej
  • A körethez:
  • 4,5 dl kuszkusz
  • 6 dl forró víz vagy zöldséglé
  • kurkuma
  • gyömbérpor
  • kevés olaj
  • 3 dl kínai zöldségkeverék
  • 1 dl zöldborsó
Elkészítés:

A páchoz valókat egy tálban összekeverem, a fűszereket ízlés szerint adagolom, de semmiből sem teszek nagyon sokat. A csirkemelleket elfelezem, majd a vastagságát is felezem, és ezeket a vékony szeleteket elmerítem a pácban, lefedem, és a hűtőbe teszem 3-4 órára.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 10 dkg kuszkusz
  • 2 dl forro víz (én víz helyett zöldségalaplével készítem)
  • 1 hatalmas csokor petrezselyem felaprítva
  • 4 db paradicsom apró kockára vágva (magok nélküll)
  • 2 kis fej hagyma apróra vágva
  • 1 citrom leve
  • pár kanál olívaolaj
  • 1 kanál friss, apróra vágott mentalevel
  • bors
Elkészítés:

A kuszkuszt leöntjük a forró vízzel vagy alaplével, lefedjük, pár perc után megkeverjük, ismét lefedjük. 5-8 perc alatt megduzzadnak a daraszemek, kihűtjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 12 darabhoz:
  • 2 db alma
  • 16 dkg cukor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg aprított dió
  • 2,5 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 0,8 dl növényi olaj
  • 1,25 dl vaníliás joghurt
Elkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. Elkeverjük 1 evőkanál cukorral és fél teáskanál fahéjjal.

Összekeverjük a lisztet, a diót, a fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát. A tojást felverjük a cukorral.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu