Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Elkészítés:Kevés forrásban lévő vízbe szegfűborsot,
egész fahéjat, szegfűszeget és 3-4 citromkarikát teszünk. Tovább
forraljuk 8-10 percig, majd átszűrjük, és megfőzzük benne az epret. Pár
csepp citromlével és kevés kristálycukorral ízesítjük.
A levest leturmixoljuk, és felöntjük 2 dl tejjel és 4 dl tejszínnel, összeforraljuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A narancshéjat gyufaszál vékonyságú szeletekre vágjuk. 5 dl vizet a cukorral és a kikapart vaníliarúddal felforralunk. Beledobjuk a narancshéjat, puhára főzzük, majd kihűtjük. Az epret megtisztítjuk, megmossuk. Felét turmixoljuk, szitán áttörjük, hozzáadjuk a cukorszirupot a borral és a szegfűszeggel, majd hűtőben 4 órát állni hagyjuk.
|
|
Hozzávalók:
Az epret megmosom, felkockázom, felteszem főni kb. 2 liter vízben. Ehhez adom a citrompótlót, a sót, a cukrot és a fűszerkeveréket
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához a tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, a lisztet apránként beledolgozzuk, és a citromhéjat beleszórjuk. Egy 26 cm tortaformát kivajazunk, liszttel behintünk, majd a tésztát belesimítjuk.
Hozzávalók:
A tésztához egy tűzálló lábasban felmelegítem a vizet, beledobom a vajat, sózom. Ha már forrni kezd, leveszem takarékra a tüzet, beleöntöm a lisztet.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A lisztet a sütőporral, a kétféle cukorral
elvegyítjük. A tojásokat kissé felverjük, hozzáöntjük a tejszínt, az
olajat, végül a túrót. Jól összekeverjük, és a cukros liszthez adjuk.1-2
percig kézimixerrel keverjük.
Kivajazott, lisztezett formába öntjük, és a tetejére szórjuk az
összevágott epret.
Hozzávalók:
Egy bögrében kimérem a kuszkuszt. Az aszalt gyümölcsöket és a barackot feldarabolom. A vaníliarúd darabot félbevágom, a magokat kikaparom, de a vaníliarudat is megtartom.
Hozzávalók:
A páchoz valókat egy tálban összekeverem, a fűszereket ízlés szerint adagolom, de semmiből sem teszek nagyon sokat. A csirkemelleket elfelezem, majd a vastagságát is felezem, és ezeket a vékony szeleteket elmerítem a pácban, lefedem, és a hűtőbe teszem 3-4 órára.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A kuszkuszt leöntjük a forró vízzel vagy alaplével, lefedjük, pár perc után megkeverjük, ismét lefedjük. 5-8 perc alatt megduzzadnak a daraszemek, kihűtjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. Elkeverjük 1 evőkanál cukorral és fél teáskanál fahéjjal.
Összekeverjük a lisztet, a diót, a fahéjat, a sütőport és a
szódabikarbónát. A tojást felverjük a cukorral.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu