ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált hús ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
  • 1 mokkáskanál szárított rozmaring
  • 1 mokkáskanál szárított majoránna
  • fél dl vörösbor
  • 4 fél őszibarackbefőtt
  • 4 salátalevél
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 4 zsömle
  • 4 mokkáskanál ketchup
Elkészítés:

A darált húst a kakukkfűvel, a rozmaringgal, a majoránnával, a borral összegyúrjuk, sóval, borssal fűszerezzük, és fél órára betesszük a hűtőbe.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 csomó retek
  • 1 fej saláta
  • 1 kis kígyóuborka
  • 40 dkg kétszer darált marhahús
  • 5 dkg margarin
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 evőkanál ketchup
  • 4 db hamburger zsemle
  • 4 vékony szelet sajt
Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk és szétszedjük a gyűrűket. A paradicsomot megmossuk, megtöröljük, és felkarikázzuk. A retket megtisztítjuk, megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • kb 1,5 kg liszt
  • 1,5 dl langyos tej
  • 2 kiskanál cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 2 egész tojás
  • kb. 1 evőkanál só
  • kb. 5-6 dl kefir, de jó helyette az aludttej, a joghurt is, a lényeg, hogy savanyú tejtermék legyen
  • 1 dl olaj
Elkészítés:

Először az élesztőt futtatjuk fel a langyos tejben, amibe előzőleg beletettük a cukrot. Közben elkészítjük a többi hozzávalót: a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a 2 tojást, az olajat és a felfutott élesztős tejet, majd elkezdjük összegyúrni a fokozatosan hozzáadott kefirrel (én ezt még fakanállal csinálom), majd mikor kellő állagúvá válik a tésztánk, vagyis lágy, kicsit ragadós, akkor kidolgozzuk (nagy segítség a robotgép).

Tovább 

Hozzávalók:

  • (2 személyre):
  • 10 dkg rizs
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál porcukor
  • csipetnyi só
  • 1 tojás
  • 2 őszibarack
  • a tetejére 1 tojásfehérje
Elkészítés:

A rizsből és a tejből tejberizst főzünk. Amikor kezd kihűlni, hozzákeverjük a két evőkanál porcukrot és a tojást. Amikor teljesen kihűlt, cukrozott gyúrótáblára tesszük, nedves kézzel elnyomkodjuk, és pohárral négy pogácsát szaggatunk belőle. Kikent sütőbádogra vagy alufóliára helyezzük, fél-fél hámozott őszibarackot rakunk rá.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 1 endívia vagy fejes saláta
  • 1 közepes kígyóuborka
  • 1 piros és 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 lilahagyma
  • 1 narancs
  • 10 dkg juhsajt
  • olajbogyó
  • friss citromlé (kb. 4 evőkanálnyi)
  • ugyanennyi olívaolaj
  • feketebors
Elkészítés:

Egyszerűen csak felvágjuk a hozzávalókat, és leöntjük a citromos olívaolajjal.

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:


A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk, húsát kis kockákra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, a paprikát kimagozzuk, és mindkettőt a paradicsomhoz hasonló kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felkarikázzuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 40 dkg fagyasztott tenger gyümölcse mix (rák, tintahal, kagyló)
  • 5 nagy gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg bacon
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • 1 db közepes paradicsom
  • 2 kávéskanál olasz fűszerkeverék (oregano, bazsalikom, rozmaring, zsálya)
  • őrölt bors
  • 50 dkg durum tészta (lehetőleg fodros nagy kocka)
  • parmezán vagy trappista sajt
Elkészítés:

Feltesszük a vizet a tésztának pici olajjal és sóval. Amíg felforr a víz és megfő a tészta, addig elkészítjük a szószt.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg garnéla
  • 10 dkg vaj, vagy Rama
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg angolzeller
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg póréhagyma
  • 3 dl fehérbor
  • 5 dl tejszín
  • 1 teáskanál mustármag
  • 1 teáskanál koriandermag
  • 1 csipet sáfrány vagy 1 teáskanál sárfányos szeklice
Elkészítés:

1. A garnélafarkakat megpucoljuk, a farkakat félrerakjuk, a páncélját fogjuk használni a leveshez.

2. A vajat felolvasztjuk, beledobjuk a páncélokat, a fokhagymát, a kockára vágott pórét, répát és zellert.

Tovább 

Hozzávalók:

  • szilva
  • A morzsához:
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 12 dkg hideg vaj, vagy Rama, vagy Rama felkockázva
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/2 teáskanál gyömbér (el is maradhat)
  • csipet só
  • 1 tojás sárgája
  • 1 evőkanál joghurt
  • 1 evőkanál víz, ha szükséges
  • 2-3 evőkanál szeletelt mandula
Elkészítés:

A sütőport és a sót elkeverem a liszttel, majd az ujjam hegyével gyorsan belemorzsolom a vajat. Ezután egy villával keverem bele a többi hozzávalót.

Tovább 

Hozzávalók 6 személyre:

  • 50 dkg szilva
  • 4 tojás
  • 5 dkg vaj, vagy Rama
  • 10 dkg cukor
  • 1 rúd vanília kikapart belseje
  • 8 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • vaj a formához
  • kekszmorzsa vagy darált dió a szóráshoz
Elkészítés:

A szilvákat megmossuk, negyedeljük, kimagozzuk. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét nem túl kemény habbá verjük. A tojássárgáját habosra keverjük a vajjal, a cukorral, egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a vaníliát, a lisztet, a tejet és simára keverjük.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu