Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A darált húst a kakukkfűvel, a rozmaringgal, a majoránnával, a borral összegyúrjuk, sóval, borssal fűszerezzük, és fél órára betesszük a hűtőbe.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk és szétszedjük a gyűrűket. A paradicsomot megmossuk, megtöröljük, és felkarikázzuk. A retket megtisztítjuk, megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk.
|
|
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Először az élesztőt futtatjuk fel a langyos tejben, amibe előzőleg beletettük a cukrot. Közben elkészítjük a többi hozzávalót: a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a 2 tojást, az olajat és a felfutott élesztős tejet, majd elkezdjük összegyúrni a fokozatosan hozzáadott kefirrel (én ezt még fakanállal csinálom), majd mikor kellő állagúvá válik a tésztánk, vagyis lágy, kicsit ragadós, akkor kidolgozzuk (nagy segítség a robotgép).
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A rizsből és a tejből tejberizst főzünk. Amikor kezd kihűlni, hozzákeverjük a két evőkanál porcukrot és a tojást. Amikor teljesen kihűlt, cukrozott gyúrótáblára tesszük, nedves kézzel elnyomkodjuk, és pohárral négy pogácsát szaggatunk belőle. Kikent sütőbádogra vagy alufóliára helyezzük, fél-fél hámozott őszibarackot rakunk rá.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Egyszerűen csak felvágjuk a hozzávalókat, és leöntjük a citromos olívaolajjal.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk, húsát
kis kockákra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, a paprikát kimagozzuk, és
mindkettőt a paradicsomhoz hasonló kockákra vágjuk. A hagymát és a
fokhagymát meghámozzuk, felkarikázzuk.
Hozzávalók:
Feltesszük a vizet a tésztának pici olajjal és sóval. Amíg felforr a víz és megfő a tészta, addig elkészítjük a szószt.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
1. A garnélafarkakat megpucoljuk, a farkakat félrerakjuk, a páncélját fogjuk használni a leveshez.
2. A vajat felolvasztjuk, beledobjuk a páncélokat, a fokhagymát, a
kockára vágott pórét, répát és zellert.
Hozzávalók:
A sütőport és a sót elkeverem a liszttel, majd az ujjam hegyével gyorsan belemorzsolom a vajat. Ezután egy villával keverem bele a többi hozzávalót.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 6 személyre:
A szilvákat megmossuk, negyedeljük, kimagozzuk. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét nem túl kemény habbá verjük. A
tojássárgáját habosra keverjük a vajjal, a cukorral, egy csipet sóval,
majd hozzáadjuk a vaníliát, a lisztet, a tejet és simára keverjük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu