ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

Elkészítés:

A szalonnát csíkokra, a paprikákat karikára, a hagymákat apróra vágom, a paradicsomot szeletelem.

Egy serpenyőbe beleteszem a hagymákat és a rizst, öntök rá olajat, s éjszakára a hűvös kamrába teszem.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A hagymákat félbevágom, majd a feleket négybe. A füstölt sonkát csíkokra, majd félbevágom. A fokhagymát darabolom. A paprikát hosszában csíkokra, a cseresznyepaprikát négybe, a csípős zöldpaprikát hosszában háromba, majd négybe vágom.

Tovább 

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A hagymát finomra vágom, és az olajban megdinsztelem. A cukkinit kb. 1*1 cm-s kockákra aprítom, és megforgatom, erős tűzön pirítom a hagymán pár percig. Megsózom, ízlés szerint fűszerezem, és lefedve, a tüzet mérsékelve félpuhára párolom. Ekkor kerül bele a meghámozott, felkockázott paradicsom, amivel készre főzöm.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1,8 kg darabolt tök
  • 3 doboz őszibarack befőtt
  • 1 kg cukor
  • 2 teáskanál citromsav
  • 1 csomag dzsemfix 3:1
Elkészítés:

Az őszibarackbefőttet leszűrjük. A levével felöntjük a darabolt tököt, és még annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Feltesszük főni (kb. 40perc).

A leszűrt őszibarackot összedaraboljuk, majd a megfőtt, leszűrt tökkel összeturmixoljuk. Lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a dzsemfixet és 2 teáskanál citromsavat.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 125 dkg őszibarack
  • 40 dkg fekete szeder
  • 45 dkg cukor
  • 4 dkg (2 csomag) zseléfix
  • szalicil
Elkészítés:

Az érett őszibarackot meghámozzuk, felszeleteljük, a szedret lecsumázzuk és összeturmixoljuk, majd a gyümölcsöket feltesszük főni a cukorral, és hozzáadjuk a zseléfixet. 5 percig nagy lángon forraljuk, leszedjük a habját, és tisztára mosott üvegekbe töltjük, tetejére egy csipet szalicilt szórunk, majd 5 percre fejre fordítjuk az üvegeket.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

Megmossuk a barackot, negyedekre vágjuk, kimagozzuk.

Megpirítjuk száraz serpenyőben a mandulát és a fenyőmagot, és összeforgatjuk a barackkal.

A gyömbért megpucoljuk, szeletekre vágjuk. A cukrot 1 liter vízzel, a citromsavval és a fűszerekkel feltesszük főni, és kellemesen savanykás szirupot főzünk belőle.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2 dl főzött kávé
  • 4 cl rum vagy konyak
  • 4 db tojássárgája
  • 8 dkg cukor
  • fél rúd vanília
  • 40 dkg mascarpone
  • 15 dkg babapiskóta
  • 25 dkg fagyasztott vegyes erdei gyümölcs
  • 2 dl habtejszín
  • kakaópor
  • 2 dl erdei gyümölcs joghurt
Elkészítés:

A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a mascarponét, a vaníliarúd belsejét, a joghurtot és az erdei gyümölcsöket.

A kávéba belekeverjük a rumot. A babapiskótákat a kávéba mártjuk, és egy réteget a tál aljára fektetünk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 15 kockához:
  • 1 kg vegyes gyümölcs
  • 2-3 evőkanál citrom
  • 25 dkg mascarpone (olasz tejszínkrém)
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 4 tojássárgája
  • 2 dl tejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • 1 csomag kész piskótalap (kb. 30 dkg)
  • 6 evőkanál illatos likőr (triple sec)
  • A díszítéshez:
  • citromfűlevelek
Elkészítés:

A gyümölcsöket megtisztítjuk, felaprózzuk, a barnulásra hajlamosakat meghintjük citromlével, lazán összekeverjük, majd lecsepegtetjük (mélyhűtött, szobahőmérsékleten felengedett gyümölcsöt, befőttet is használhatunk, az a fontos, hogy ne áztassa el a krémet!).

Tovább 

Hozzávalók:

  • A piskótához:
  • 5 db tojás
  • 10 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 4 dl tejszín
  • 3 db tojás
  • 25 dkg natúr sajtkrém
  • 1 csomag zselatin fix
  • kakaópor
  • fagyasztott málna
Elkészítés:

A piskótát elkészítjük: felverjük a tojásfehérjét a cukorral és a hideg vízzel, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojás sárgáját és a sütőport. 26 cm-es kerek formába öntjük, és kb. 50 percig sütjük.

A tejszínt felverjük a zselatin fix-szel, a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük habosra, majd hozzáadjuk a natúr sajtkrémet.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 csicseriborsó konzerv
  • 4 evőkanál kukoricadara
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 apróra vágott hagyma (1-2 karikát félreteszünk díszítéshez)
  • 1/2 teáskanál só
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 csokor apróra vágott petrezselyem
  • 1 teáskanál rómaikömény
  • 1/4 teáskanál őrölt koriander
  • 1/4 teáskanál chili
  • 1 evőkanál tahin (szézámpüré)
Elkészítés:

A csicseriborsót pürévé törjük. Minden hozzávalót egyenletesen lágy masszává dolgozunk, majd lapos fasírtokat formálunk belőle.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu