ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • 50 dkg szilva
  • őrölt fahéj
  • cukor
  • 1 l tej
  • 1 rúd vanília
  • 18 dkg búzadara
  • csipet só
  • 2 dl tejszín
Elkészítés:

A szilvát kimagozzuk, 8 felé vágjuk, kevés fahéjjal és cukorral összekeverjük.

A tejet a vanília kikapart magjaival felforraljuk, hozzáadjuk a búzadarát, a sót és kevés cukrot. Alacsony hőfokon, állandó kevergetés mellett felfőzzük, egy másik tálba téve belekeverjük a
szilvát, megvárjuk, míg kissé kihűl.

A tejszínből kevés cukorral habot verünk, és óvatosan – már amennyire lehet – a darához keverjük, poharakba vagy őzgerincformába töltjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 10 dkg kukoricadara
  • 3 cl rum
  • 2,5 dl tej
  • mazsola (aki szereti)
  • 3 tojás
  • 6 dkg porcukor
  • csipet só
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg vaj, vagy Rama
  • 50 dkg alma (reszelve és kinyomva)
Elkészítés:

Egy tepsiben felolvasztjuk a vajat, ráöntjük a tejben felvert tojás, só, porcukor, vaníliás cukor, fahéj, citromhéj, szegfűszeg és kukoricadara keverékét. Sütőben kis lángon kb. 10 percig sütjük, hogy kezdjen összeállni.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg kukoricadara
  • fél bögre búzadara
  • 25 dkg mascarpone
  • bors
  • hagyma
  • fél pohár tejföl
  • 20 dkg füstölt sajt
  • paradicsom
  • sütőmargarin
  • zöldfűszerek: zsálya, rozmaring, metélőhagyma, bazsalikom, petrezselyem, oregánó, ruccola
Elkészítés:

Elkészítem a puliszkát, kicsit sűrübbre főzöm fél bögre grízzel. Amikor puha, hozzáadok 2 evőkanál margarint. Alufóliára folpackot teszek, és erre terítem ki a kihűlt puliszkát. A mascarponéhoz keverem az apróra vágott zöldfűszereket, a lereszelt hagymát, tejfölt, sózom, borsozom és jól összedolgozom.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 20 dkg kukoricaőrlemény
  • só, olaj
  • citromlé
  • 5-5 dkg paprika
  • paradicsompaprika
  • retek
  • lilahagyma
  • cukkíni
  • uborka
Elkészítés:

A durvára tört kukoricát gőzölő edényben tiszta vízzel puhára gőzöljük, majd kihűtjük. Az 1 centis kockákra vágott paprikát, cukkínit, paradicsompaprikát, lilahagymát, retket, uborkát egy salátástálba tesszük, sózzuk, citromlével és olívaolajjal ízesítjük, végül hozzákeverjük az őrölt kukoricát.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes görögdinnye
  • 1 citrom leve
  • 2 evőkanál porcukor
  • fél dl narancslikőr
  • 1 üveg száraz pezsgő
Elkészítés:

A görögdinnyét félbe vágjuk, kimagozzuk, majd karalábévájóval kis gömböcskéket vájunk a húsából. A pezsgőt behűtjük.

A dinnyegömböket megcsepegtetjük a citromlével, megszórjuk a porcukorral, ráöntjük a likőrt, és óvatosan összekeverjük, majd 2 óra hosszára hűtőbe tesszük. A lehűtött dinnyegolyókat szétosztjuk desszertes kelyhekbe, felöntjük a száraz pezsgővel, és azonnal tálaljuk. Kitűnő nyári desszert meleg napokra.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 4 pohárhoz:
  • 1 kg görögdinnye (héjával mért súly)
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom leve
  • 1 dl száraz pezsgő
  • A díszítéshez:
  • 1/2 citrom leve
  • 1 evőkanál kristálycukor
Elkészítés:

A dinnye héját levágjuk, a húsát kimagozzuk, és kockára vágjuk – 60 dkg gyümölcshúsra van szükségünk.

A kockára vágott dinnyét turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, a pezsgőt és összekeverjük. Tálba öntjük, és kb. 4 óra hosszára a mélyhűtőbe betesszük Közben 30 percenként átkeverjük, hogy ne képződjenek nagy jégkristályok.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 db 4 kg-os görögdinnye vagy 1 db 8 kg-os fele (héjjal együtt)
  • 30 dkg fetasajt
  • 2 fej lilahagyma
  • frissen őrölt bors
  • mentalevelek
Elkészítés:

A dinnyét elfelezzük. Óvatosan kivájjuk a húsát, felkockázzuk, és egy nagy tál hideg vízben kimossuk belőle a dinnyemagokat. A fetát felkockázzuk, a lilahagymát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk. A dinnyét, a fetát és a hagymát rétegesen visszatesszük a kivájt héjba, közé mentaleveleket tépkedünk.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 cső friss kukorica
  • 5 dkg fűszeres vaj, vagy Rama
Elkészítés:

A kukoricacsöveket megtisztítjuk, és bő vízben puhára főzzük (kb. 20 perc).

A kukoricát a grillrácsra fektetjük. Folyamatosan forgatva kb. 5 percig pirítjuk. A vajat felolvasztjuk, folyamatosan kenegetjük vele a kukoricákat még kb. 5 percig. Sóval megszórva kínáljuk.

Hozzávalók:

  • kb. 30 dkg csemege kukorica
  • 1-2 alma
  • 10 -15 dkg sajt
  • 1 csomag saláta öntet
  • 2 dl natúr joghurt vagy kefir
  • majonéz
  • bazsalikom
  • kakukkfű
Elkészítés:

A kukoricáról leöntöm a levet és egy nagy keverőtálba teszem. Az almának a magházát eltávolítom és felkockázom (én nem szoktam meghámozni, mert az alma héja is egészséges), majd a kukoricához öntöm. A sajtot szintén felkockázom és a kukoricához rakom. A joghurtot egy külön tálban összekeverem a salátaöntettel és a majonézzel.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg fagyasztott kukorica
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db erőleveskocka
  • 1 db babérlevél
  • majoranna
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt gyömbér
  • A habaráshoz:
  • 1 pohár tejföl vagy kefir
  • 2 evőkanál liszt
  • A tálaláshoz:
  • 25 dkg füstölt sajt
Elkészítés:

A szalonnakockákat megpirítom, a hagymát apróra vágva a szalonnára teszem, és üvegesre párolom. A fűszereket hozzákeverem, majd a kukoricát hozzáadva puhára párolom.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu