Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:A szilvát kimagozzuk, 8 felé vágjuk, kevés fahéjjal és cukorral összekeverjük.
A tejet a vanília kikapart magjaival felforraljuk, hozzáadjuk a
búzadarát, a sót és kevés cukrot. Alacsony hőfokon, állandó kevergetés
mellett felfőzzük, egy másik tálba téve belekeverjük a
szilvát, megvárjuk, míg kissé kihűl.
A tejszínből kevés cukorral habot verünk, és óvatosan – már amennyire
lehet – a darához keverjük, poharakba vagy őzgerincformába töltjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Egy tepsiben felolvasztjuk a vajat, ráöntjük a tejben felvert tojás, só, porcukor, vaníliás cukor, fahéj, citromhéj, szegfűszeg és kukoricadara keverékét. Sütőben kis lángon kb. 10 percig sütjük, hogy kezdjen összeállni.
|
|
Hozzávalók:
Elkészítem a puliszkát, kicsit sűrübbre főzöm fél bögre grízzel. Amikor puha, hozzáadok 2 evőkanál margarint. Alufóliára folpackot teszek, és erre terítem ki a kihűlt puliszkát. A mascarponéhoz keverem az apróra vágott zöldfűszereket, a lereszelt hagymát, tejfölt, sózom, borsozom és jól összedolgozom.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A durvára tört kukoricát gőzölő edényben tiszta vízzel puhára gőzöljük, majd kihűtjük. Az 1 centis kockákra vágott paprikát, cukkínit, paradicsompaprikát, lilahagymát, retket, uborkát egy salátástálba tesszük, sózzuk, citromlével és olívaolajjal ízesítjük, végül hozzákeverjük az őrölt kukoricát.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A görögdinnyét félbe vágjuk, kimagozzuk, majd karalábévájóval kis gömböcskéket vájunk a húsából. A pezsgőt behűtjük.
A dinnyegömböket megcsepegtetjük a citromlével, megszórjuk a
porcukorral, ráöntjük a likőrt, és óvatosan összekeverjük, majd 2 óra
hosszára hűtőbe tesszük. A lehűtött dinnyegolyókat szétosztjuk
desszertes kelyhekbe, felöntjük a száraz pezsgővel, és azonnal tálaljuk.
Kitűnő nyári desszert meleg napokra.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A dinnye héját levágjuk, a húsát kimagozzuk, és kockára vágjuk – 60 dkg gyümölcshúsra van szükségünk.
A kockára vágott dinnyét turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a
citromlevet, a pezsgőt és összekeverjük. Tálba öntjük, és kb. 4 óra
hosszára a mélyhűtőbe betesszük Közben 30 percenként átkeverjük, hogy
ne képződjenek nagy jégkristályok.
Hozzávalók:
A dinnyét elfelezzük. Óvatosan kivájjuk a húsát, felkockázzuk, és egy nagy tál hideg vízben kimossuk belőle a dinnyemagokat. A fetát felkockázzuk, a lilahagymát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk. A dinnyét, a fetát és a hagymát rétegesen visszatesszük a kivájt héjba, közé mentaleveleket tépkedünk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A kukoricacsöveket megtisztítjuk, és bő vízben puhára főzzük (kb. 20 perc).
A kukoricát a grillrácsra fektetjük. Folyamatosan forgatva kb. 5 percig
pirítjuk. A vajat felolvasztjuk, folyamatosan kenegetjük vele a
kukoricákat még kb. 5 percig. Sóval megszórva kínáljuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A kukoricáról leöntöm a levet és egy nagy keverőtálba teszem. Az almának a magházát eltávolítom és felkockázom (én nem szoktam meghámozni, mert az alma héja is egészséges), majd a kukoricához öntöm. A sajtot szintén felkockázom és a kukoricához rakom. A joghurtot egy külön tálban összekeverem a salátaöntettel és a majonézzel.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A szalonnakockákat megpirítom, a hagymát apróra vágva a szalonnára teszem, és üvegesre párolom. A fűszereket hozzákeverem, majd a kukoricát hozzáadva puhára párolom.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu