ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:
50 dkg héjában főtt burgonya,
40 dkg sütőtök (tisztán mérve),
4 dl kefir (vagy joghurt, esetleg aludttej),
2 db savanykás, aromás alma,
1 nagy fej lila-hagyma,
1 evőkanál mustár,
1 teáskanál paradicsompüré,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors.

Elkészítés:
A sütőtököt előmelegített forró sütőben szép piros-barnára megsütöm, majd ha már nem forró, a turmixgép poharába téve péppé zúzom. A tökpürét összekeverem a kefirrel, a mustárral, a paradicsompürével, a sóval és a borssal.

Tovább 

Hozzávalók:
30 dkg főtt, áttört burgonya,
35 dkg finomliszt,
5 dkg fagyos zsír,
1 tojás sárgája,
1 teáskanálnyi köménymag (vagy szezámmag, esetleg fele-fele),
2 dkg élesztő,
1 dl tej,
2 db mokkacukor,
1 teáskanálnyi só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
a tetejére 1 db egész tojás

Elkészítés:
A tejet meglangyosítom, belekeverem a kockacukrot és megvárom, amíg elolvad. Ezután teszem bele a szétmorzsolt élesztőt. (Vigyázat! Nem szabad a tejet erősen felmelegíteni, mert a forró tejben az élesztőgombák elhalnak, viszont a hideg tejben nem fejtik ki a hatásukat.) Ha az élesztő felfutott a bögre tetejére, akkor lehet elkezdeni a teakifli összegyúrását.

Tovább 

 

Hozzávalók:
60 dkg darálthús
10 dkg sajt,
10 dkg gépsonka
2 db tojás
2 db zsemle
1 cs petrezselyem
oregánó
bors, só
1 kis konzerv paradicsom

Elkészítés:
A fasirtot elkészitjük,olajozott alufólira teritjük, paradicsommal bekenjük, majd ráteritjük a sonka szeleteket,és reszelt sajjtal meg szorjuk,
feltekerjük, és megsütjük, majd levesszük a fóliát és pirosra sütjük.

Langyossan szeleteljük.
Zzöldség körettel tálaljuk.

Hozzávalók:
3 cl rum
5 cl vörösbor
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál narancslé
1 evőkanál cukor
szódavíz

Elkészítés:
A hozzávalókat rázókehelyben összekeverjük,magas pohárba öntjük jégkockával és szívószállal kínáljuk.

Hozzávalók:
burgonya
kockázott baconszalonna
fokhagyma
tejföl
sajt
csipetnyi só

Elkészítés:
Héjában megfőzöm a burgonyát,majd félbevágom,de nem teljesen.A baconszalonnát olajon picit megpirítom,majd megtöltöm vele a burgonyákat.A tejfölt összekeverem a zúzott fokhagymával és a betöltött burgonyára locsolom.Majd végül megszórom bőven sajttal.Előmelegített sütőben kb. 50 percig sütöm közepes hőfokon.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A szalonnát kockákra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, majd ebben a zsírban átsütjük a kockákra vágott májat. Közben a sertéscombot szeletekre vágjuk, kiveregetjük. Ezután a májat ledaráljuk, hozzákeverjük a fűszereket ízlés szerinti mennyiségben (de a majoranna legyen 1 evőkanálnyi). Hozzátesszük a maradék zsírt, 1 tojást keverünk hozzá, és ezzel a töltelékkel megtöltjük a hússzeleteket.

Tovább 

Hozzávalók:

  • kb. 1 kg kicsontozott pulyka felsőcomb
  • 40 dkg fehér csiperke
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • hús alaplé
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • bors
  • kakukkfű
  • kevés citromhéj
  • olívaolaj
Elkészítés:

A húst nagyobb kockákra vágom. Kevés olajon üvegesre párolom a finomra vágott hagymát. Rádobom a húst, kicsit pirítom, majd sózom, borsozom, megszórom kevés száríott kakukkfűvel, felöntöm egy kevés hús alaplével, beleteszek egy-két citromhéj-csíkot, és fedő alatt puhára párolom.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej karfiol
  • 1 nagy fej vöröshagyma kockára vágva
  • 2 evőkanál rama
  • 3,5 csésze csirkehúsleves alap (kockából is jó)
  • fél csésze édes sherry
  • 1/8 kávéskanál őrölt szerecsendió
  • 1 csésze tej
  • bors
  • 1 evőkanál bor- vagy almaecet
  • 1 kávéskanál citromhéj
Elkészítés:

A karfiolfejről leszedünk egy csészére valót az apróbb rózsákból. A többit nagyobb darabokra vágjuk és félrerakjuk. Egy teflontepsi aljába sót teszünk, rászórjuk a csészényi karfiolt.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 citrom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg fokhagymás vaj
  • 1 dl zöldségleves, kockából
  • 2 dl  tejföl
  • 1 csomag hosszúmetélt tészta (50 dkg)
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1/2 csokor turbolya
Elkészítés:

Vizet forralunk a tésztához. A citromot forró vízzel megmossuk, egy citrom felének a héját vékonyan lehámozzuk, a héjat apró darabokra vagdaljuk. A levét kinyomjuk. A maradék két citromot kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk, és a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 doboz konzervkukorica
  • 2 db erőleves kocka
  • 4 dkg vaj vagy rama
  • 2 evőkanál. liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dl víz
  • 1 evőkanál cukor
  • őrölt bors
  • petrezselyem
Elkészítés:

A vajat egy fazékban felolvasztjuk, megfuttatjuk benne a lisztet. Felöntjük vízzel, beletesszük a levétől lecsurgatott kukoricát és a leveskockákat, és időnként megkeverve felforraljuk. Ha felforrt, beleöntjük a tejet, ízlés szerint őrölt borsot és cukrot, majd újra felforraljuk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu