Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg héjában főtt burgonya,
40 dkg sütőtök (tisztán mérve),
4 dl kefir (vagy joghurt, esetleg aludttej),
2 db savanykás, aromás alma,
1 nagy fej lila-hagyma,
1 evőkanál mustár,
1 teáskanál paradicsompüré,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors.
Elkészítés:
A sütőtököt előmelegített forró sütőben szép piros-barnára megsütöm,
majd ha már nem forró, a turmixgép poharába téve péppé zúzom. A tökpürét
összekeverem a kefirrel, a mustárral, a paradicsompürével, a sóval és a
borssal.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg főtt, áttört burgonya,
35 dkg finomliszt,
5 dkg fagyos zsír,
1 tojás sárgája,
1 teáskanálnyi köménymag (vagy szezámmag, esetleg fele-fele),
2 dkg élesztő,
1 dl tej,
2 db mokkacukor,
1 teáskanálnyi só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
a tetejére 1 db egész tojás
Elkészítés:
A tejet meglangyosítom, belekeverem a kockacukrot és megvárom, amíg
elolvad. Ezután teszem bele a szétmorzsolt élesztőt. (Vigyázat! Nem
szabad a tejet erősen felmelegíteni, mert a forró tejben az
élesztőgombák elhalnak, viszont a hideg tejben nem fejtik ki a
hatásukat.) Ha az élesztő felfutott a bögre tetejére, akkor lehet
elkezdeni a teakifli összegyúrását.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
60 dkg darálthús
10 dkg sajt,
10 dkg gépsonka
2 db tojás
2 db zsemle
1 cs petrezselyem
oregánó
bors, só
1 kis konzerv paradicsom
Elkészítés:
A fasirtot elkészitjük,olajozott alufólira teritjük, paradicsommal
bekenjük, majd ráteritjük a sonka szeleteket,és reszelt sajjtal meg
szorjuk,
feltekerjük, és megsütjük, majd levesszük a fóliát és pirosra sütjük.
Langyossan szeleteljük.
Zzöldség körettel tálaljuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
3 cl rum
5 cl vörösbor
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál narancslé
1 evőkanál cukor
szódavíz
Elkészítés:
A hozzávalókat rázókehelyben összekeverjük,magas pohárba öntjük jégkockával és szívószállal kínáljuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
burgonya
kockázott baconszalonna
fokhagyma
tejföl
sajt
csipetnyi só
Elkészítés:
Héjában megfőzöm a burgonyát,majd félbevágom,de nem teljesen.A
baconszalonnát olajon picit megpirítom,majd megtöltöm vele a
burgonyákat.A tejfölt összekeverem a zúzott fokhagymával és a betöltött
burgonyára locsolom.Majd végül megszórom bőven sajttal.Előmelegített
sütőben kb. 50 percig sütöm közepes hőfokon.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A szalonnát kockákra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, majd ebben a zsírban átsütjük a kockákra vágott májat. Közben a sertéscombot szeletekre vágjuk, kiveregetjük. Ezután a májat ledaráljuk, hozzákeverjük a fűszereket ízlés szerinti mennyiségben (de a majoranna legyen 1 evőkanálnyi). Hozzátesszük a maradék zsírt, 1 tojást keverünk hozzá, és ezzel a töltelékkel megtöltjük a hússzeleteket.
Hozzávalók:
A húst nagyobb kockákra vágom. Kevés olajon üvegesre párolom a finomra vágott hagymát. Rádobom a húst, kicsit pirítom, majd sózom, borsozom, megszórom kevés száríott kakukkfűvel, felöntöm egy kevés hús alaplével, beleteszek egy-két citromhéj-csíkot, és fedő alatt puhára párolom.
Hozzávalók:
A karfiolfejről leszedünk egy csészére valót az apróbb rózsákból. A többit nagyobb darabokra vágjuk és félrerakjuk. Egy teflontepsi aljába sót teszünk, rászórjuk a csészényi karfiolt.
Hozzávalók 4 személyre:
Vizet forralunk a tésztához. A citromot forró vízzel megmossuk, egy citrom felének a héját vékonyan lehámozzuk, a héjat apró darabokra vagdaljuk. A levét kinyomjuk. A maradék két citromot kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk, és a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A vajat egy fazékban felolvasztjuk, megfuttatjuk benne a lisztet. Felöntjük vízzel, beletesszük a levétől lecsurgatott kukoricát és a leveskockákat, és időnként megkeverve felforraljuk. Ha felforrt, beleöntjük a tejet, ízlés szerint őrölt borsot és cukrot, majd újra felforraljuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu