ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl tyúkhúsleves
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 evőkanál szójamártás
  • 5 dkg vaj, só
  • késhegynyi őrölt gyömbér
  • bors
Elkészítés:

A csirkemellfilét kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk és nyolc hurkapálcára felhúzzuk. Besózzuk és serpenyőben, kevés megforrósított vajon, gyakran forgatva megsütjük. A nyársakat kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékot megszórjuk a liszttel, rózsaszínűre pirítjuk.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • Figyelem! Ehhez a fondühöz speciális kis fémszűrőkre lesz szükségünk!
  • 40 dkg borjúhús
  • 25 dkg kínai kel
  • 20 dkg spenót
  • 20 dkg apró sampinyon
  • 20 dkg kínai tészta
  • 15 dkg torma
  • 2 dkg szárított shitaké gomba
  • 1 dl citrom
  • 2 újhagyma
  • 4 evőkanál szezámmag
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál szójabab-krém
  • 1 evőkanál borecet
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál mustár
  • 2 liter húsleves (kockából)
Elkészítés:

A borjúhúst 2-3 órára tegyük a mélyhűtőbe.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 5 dl + 1dl tej
  • pici só
  • 12 dkg gríz
  • 7,5 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 tojás
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
Elkészítés:

A tejet a csipet sóval felforraljuk, majd ha felforrt, a tűzről levéve belekeverjük a grízt, és egy percre még visszatesszük forrni. Azután belekeverjük a vajat, a cukrot és a 3 egész tojást. Egy kis tálban kikeverjük a pudingport, a sütőport az 1 dl tejjel, és hozzáöntjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A grízfelfújthoz:
  • 1 liter tej
  • 10 csapott evőkanál gríz
  • 6 tojás
  • 14 kávéskanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • pici só
  • 3-4 dkg héj nélküli szeletelt mandula
  • sütőedény kenéséhez rama 
  • A szedermártáshoz:
  • 1 üveg feketeszeder befőtt (70 dkg)
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 kávéskanál cukor
  • 3 dl tejföl
  • 1 dl víz
Elkészítés:

A tejben megfőzőm a grízt. Időnként megkevergetem, majd hűlni hagyom. Kettéválasztom a tojásokat.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 tojás
  • 8 dkg sajt
  • 1,25 dl tej
  • 2 dkg cukor
  • 5 dkg búzadara (gríz)
  • 1 evőkanál vaj + a formákhoz
  • A szilvakompóthoz:
  • 40 dkg szilva
  • 2 dl vörösbor
  • 1 citrom leve
  • 1 rúd fahéj
  • 2 szegfűszeg
  • 2 evőkanál cukor
Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A sajtot finomra lereszeljük. A szilvát megmossuk, kimagozzuk.
A tejet egy csipet sóval és a cukorral felforraljuk, beleszórjuk a grízt, kevergetve még két percig főzzük, és levesszük a tűzről.

Tovább 

Hozzávalók: 10 dkg cukor
1 ek. kakaó
30 dkg liszt
20 dkg Rama
1 ek. tej
1 db tojás
1 cs. vaníliás cukor
csipetnyi só
1 késhegynyi sütőpor
néhány csepp rumaroma (elhagyható)

Az átszitált lisztet, Ramát, cukrot, sót, vaníliás cukrot, tojást, sütőport összegyúrjuk, majd elfelezzük a tésztát. Az egyik feléhez keverjük a maradék hozzávalókat. Mindkét részt tegyük 30 percre a hűtőbe. Az alufólián nyújtsuk ki a tésztákat, külön-külön. A világos tésztát tegyük a sötétre és óvatosan tekerjük össze.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 3 alma
  • 3 kanál cukor
  • 3 dl víz
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 12,5 dkg rama
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg dió
Elkészítés:

Az almát felszeleteljük, majd 3 kanál cukorral 3 deci vízbe tesszük, és puhára főzzük.

Egy tálban összekeverjük a cukrot a tojásokkal, a margarinnal, a fahéjjal, a mazsolával és a dióval, majd adagonként hozzáadjuk a sütőporos, szódabikarbónás lisztet.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 16 evőkanál cukor
  • 16 evőkanál liszt
  • 16 evőkanál zsiradék (olaj vagy olvasztott vaj)
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál citrom
  • 4 kiskanál fahéj
  • A tetejére:
  • mazsola
  • dió kristálycukorral keverve
Elkészítés:

Felverjük a tojásfehérjét, hozzáadjuk a cukrot, majd a sárgáját, a zsiradékot. A nagy kanál citromlébe belerakjuk a szódabikarbónát, hogy felfusson, és így öntjük a keverőtálba, belerakjuk a fahéjat, végül a lisztet.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 egész szűzérme
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • 3 dkg vaj
  • kevés olaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg kucsmagomba (ha szárított, áztatni kell langyos vízben kb. 1 órát, majd kettévágni és jól megmosni!!, mielőtt az ételbe tesszük)
Elkészítés:

A vajat teflon edényben megolvasztom, az apróra vágott hagymát üvegesre dinsztelem benne, ha kész, leveszem a tűzről. Közben a húst kb. 1/2 cm vastagságúra szeletelem (ha vastagabbra sikerül, ki lehet klopfolni).

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg kicsontozott sertéshús (karaj, szűzérme, tarja tetszés szerint, akár vegyesen is)
  • 3 nagyobb fej hagyma
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 30 dkg kifejtett zöldborsó
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • liszt
  • őrölt fehérbors
  • édesnemes pirospaprika
Elkészítés:

A húst - ha csontos - kicsontozom (csontja jó egy húslevesnek), felszeletelem, sózom, borsozom, megforgatom a lisztben, egy serpenyőben felforrósítom az olajat, ebben a hússzeleteimet mindkét oldalán hirtelen átsütöm, egy tálra szedve félreteszem.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu