Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A csirkemellfilét kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk és nyolc hurkapálcára felhúzzuk. Besózzuk és serpenyőben, kevés megforrósított vajon, gyakran forgatva megsütjük. A nyársakat kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékot megszórjuk a liszttel, rózsaszínűre pirítjuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A borjúhúst 2-3 órára tegyük a mélyhűtőbe.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tejet a csipet sóval felforraljuk, majd ha felforrt, a tűzről levéve belekeverjük a grízt, és egy percre még visszatesszük forrni. Azután belekeverjük a vajat, a cukrot és a 3 egész tojást. Egy kis tálban kikeverjük a pudingport, a sütőport az 1 dl tejjel, és hozzáöntjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tejben megfőzőm a grízt. Időnként megkevergetem, majd hűlni hagyom. Kettéválasztom a tojásokat.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sajtot finomra lereszeljük. A szilvát megmossuk, kimagozzuk.
A tejet egy csipet sóval és a cukorral felforraljuk, beleszórjuk a
grízt, kevergetve még két percig főzzük, és levesszük a tűzről.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 10 dkg cukor
1 ek. kakaó
30 dkg liszt
20 dkg Rama
1 ek. tej
1 db tojás
1 cs. vaníliás cukor
csipetnyi só
1 késhegynyi sütőpor
néhány csepp rumaroma (elhagyható)
Az átszitált lisztet, Ramát, cukrot, sót, vaníliás cukrot, tojást, sütőport összegyúrjuk, majd elfelezzük a tésztát. Az egyik feléhez keverjük a maradék hozzávalókat. Mindkét részt tegyük 30 percre a hűtőbe. Az alufólián nyújtsuk ki a tésztákat, külön-külön. A világos tésztát tegyük a sötétre és óvatosan tekerjük össze.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az almát felszeleteljük, majd 3 kanál cukorral 3 deci vízbe tesszük, és puhára főzzük.
Egy tálban összekeverjük a cukrot a tojásokkal, a margarinnal, a
fahéjjal, a mazsolával és a dióval, majd adagonként hozzáadjuk a
sütőporos, szódabikarbónás lisztet.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Felverjük a tojásfehérjét, hozzáadjuk a cukrot, majd a sárgáját, a zsiradékot. A nagy kanál citromlébe belerakjuk a szódabikarbónát, hogy felfusson, és így öntjük a keverőtálba, belerakjuk a fahéjat, végül a lisztet.
Hozzávalók:
A vajat teflon edényben megolvasztom, az apróra vágott hagymát üvegesre dinsztelem benne, ha kész, leveszem a tűzről. Közben a húst kb. 1/2 cm vastagságúra szeletelem (ha vastagabbra sikerül, ki lehet klopfolni).
Hozzávalók:
A húst - ha csontos - kicsontozom (csontja jó egy húslevesnek), felszeletelem, sózom, borsozom, megforgatom a lisztben, egy serpenyőben felforrósítom az olajat, ebben a hússzeleteimet mindkét oldalán hirtelen átsütöm, egy tálra szedve félreteszem.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu