ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:
1 pohar barnarizs
2 pohar fott, szemezett kukorica
fel pohar vorosafonya
1 lilahagyma
1 paradicsompapika felkockazva
fel pohar apritott petrezselyem
so, bors
majoranna
ontet:
4 ek majonez
3 ek joghurt
1 kk citromle

Elkészítés:
A barnarizst megfozzuk, amikor kihult, az egeszet osszekeverjuk.
Legalabb 20 percet allni hagyjuk.

Hozzávalók:
a tésztához :
25 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
5 dkg margarin,
1 tojás,
1 tojássárgája,
1 ek. méz,
1 ek. rum,
1 kiskanál szódabikarbóna
A vaníliás krémhez:
1 liter tej,
2 csomag vaníliás pudingpor,
20 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
2 csomag vaníliás cukor,
3 tojássárgája,
2 evőkanál liszt

5 dl Hulala tejszín

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit dolgozzuk összes, és osszuk két részre. Nyújtsuk ki vékonyra majd lisztezett tepsi hátán kb.

Tovább 

 

Hozzávalók:
50 dkg reszelt alma
2 tojás
20 dkg liszt
10 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1/2 sütőpor
1kk szódabikarbóna
csipet só
kakaópor

Elkészítés:
A tojásokat a kétfajta cukorral habosra keverem, bele a reszelt alma, csipet só, a sütőporral, szódabikarbónával elkevert liszt. A kész masszát sütőpapírral bélelt magas, de kissebb méretű tepsibe öntöm, és rászórom a kakaóport, majd előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm.

Hozzávalók:
1 kg karfiol,
35 dkg túró,
1 dkg só,
1 csomó metélőhagyma,
1 csomó újhagyma,
1 csomó petrezselyemzöld,
1 dkg tárkonylevél,
1 g őrölt bors,
1 db citrom,
1 dl tejszín.

Elkészítés:
A kelvirágot megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük és kihűtjük. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a finomra vágott fűszernövényeket, sóval, őrölt borssal és citromlével ízesítjük. Annyi tejszínt adunk hozzá, hogy mártás sűrűségű legyen.

Tovább 

Hozzávalók:
1 kg érett sárgadinnye
2 evőkanál tejpor (helyettesíthetjük tejjel)
2 dl tejföl
½ kávéskanál kakukkfű
½ kávéskanál őrölt szerecsendió
csipetnyi őrölt feketebors


Elkészítés:
A kimagozott sárgadinnyéből kiskanállal 20 labdaformájú darabot vágunk ki. Ezeket hűtőszekrénybe tesszük. A maradék dinnyét áttörjük, hozzáadjuk a tejport, a kakukkfüvet és az őrölt szerecsendiót. Fakanállal csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön három percig főzzük. Ha kihűlt, beletesszük a tejfölt, megsózzuk, megborsozzuk és legalább két órára hűtőszekrénybe rakjuk.

Tovább 

Hozzávalók:
50 dkg hagyma
3 dkg vaj
só, bors
2 ek. liszt
1 l erőleves (kockából)
8 szelet szendvicskenyér
8 vékony szelet sajt (pl. trappista, edami, füstölt)
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A hagymát vékonyan felkarikázom, a vajon kevés sóval fedő alatt puhára, csaknem pépszerűre párolom, gyakran megkeverve. Megszórom a liszttel, hozzáadom az erőlevest, borssal ízesítem, és fedő nélkül 10-12 perc alatt sűrűre főzöm.
Közben megpirítom a kenyereket, minden tányérba 2-2 szeletet helyezek, befedem őket a papírvékonyra szeletelt sajttal és rámerem a forró levest.

Tovább 

Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg liszt
25 dkg cukor
1 cs. sütőpor
1 dl víz
1 citrom reszelt héja
1 ek. kakaópor

(az eredeti recept 1 dl olajat is ír bele, de én ki szoktam hagyni)

Elkészítés:
A tojások sárgáit a cukorral kikeverem, hozzáadom a lisztet, sütőport és a csipet sót, majd a vizet és a citromhéjat.
A tojásfehérjéket kemény habbá verem, s óvatosan az előző masszához keverem.
A tészta 2/3-át kivajazott, kilisztezett kuglóf formába teszem. A maradékhoz hozzákeverem a kakaót, s azt is beleteszem.

Tovább 

Hozzávalók:
40 dkg csirkemellfilé
2 evőkanál olaj
1 póréhagyma
15 dkg mogyoró
10 dkg majonéz
1 dl joghurt
1 evőkanál citromlé
1 kiskanálcurrypor

cukor
őrölt bors

Elkészítés:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk,sóval borssal megszórjuk és a fölforrósított olajon ropogósra pirítjuk majd kihűtjük.A majonézt simára keverjük a joghurttal,citromlével,cukorral,curryporral,sóval borssal.
A fűszeres majonézhez adjuk a mellcsíkokat,a vékonyan felkarikázott pórét a durvára vágott mogyorót.
Egy órára hűtőbe tesszük,pirítós kenyérrel tálaljuk.

Tovább 

Hozzávalók:
2 csirkemell filézve
25 dkg füstölt sajt
olaj
só bors

Elkészítés:
A csirkemellet jobbról-balrol bevagdaljuk sózzuk, borsozzuk a zsebekbe bőven teszünk reszelt sajtot,
és feltekerjük, feldaraboljuk, fogvájóval rögzitjük,pici olajon mindkét oldalát szép pirosra sütjük, párolt zöldséggel tálaljuk.

Hozzávalók :

20 dkg cheddar sajt
1 csomag ropi
1 csomag kesudió
petrezselyemzöld

Elkészítés:
A sajtot kislyukú reszelőn lereszeljük, apró gombócokat gyúrunk belőle. Egyenként sütőtök formájúra alakítjuk úgy, hogy fogvágóval barázdákat nyomunk az oldalába. A tetejére petrezselyemlevélkét és ropidarabkát nyomunk. Apróra vágott kseudió-talapzatra állítjuk a kicsi sütőtököket.

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu