Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
30 dkg főtt, áttört burgonya,
35 dkg finomliszt,
5 dkg fagyos zsír,
1 tojás sárgája,
1 teáskanálnyi köménymag (vagy szezámmag, esetleg fele-fele),
2 dkg élesztő,
1 dl tej,
2 db mokkacukor,
1 teáskanálnyi só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
a tetejére 1 db egész tojás
Elkészítés:
A tejet meglangyosítom, belekeverem a kockacukrot és megvárom, amíg
elolvad. Ezután teszem bele a szétmorzsolt élesztőt. (Vigyázat! Nem
szabad a tejet erősen felmelegíteni, mert a forró tejben az
élesztőgombák elhalnak, viszont a hideg tejben nem fejtik ki a
hatásukat.) Ha az élesztő felfutott a bögre tetejére, akkor lehet
elkezdeni a teakifli összegyúrását. A még meleg, áttört burgonyát
gyúrótáblára, a liszt közepébe vájt mélyedésbe teszem, hozzáadom a tojás
sárgát, a darabokra vágott zsírt, a sót, a törött borsot, és ráöntöm az
élesztős tejet, majd az egészet jól összedolgozom. A már sima tésztát
egy nagy cipóba formálom és legalább egy óráig pihentetem a gyúródeszkán
úgy, hogy a tetejét meglisztezem és egy tiszta konyharuhával letakarom.
A tésztát lisztezett deszkán két milliméter vastagra kinyújtom,
féltenyérnyi háromszögekre szabdalom. A háromszög széles felénél kezdve
szorosan felcsavarom, és így kifliket kapok belőle. Sütőlemezre rakom
nem túl közel egymás mellé, és a tetejüket felvert tojással megkenve,
meghintem a köménymaggal és a szezámmaggal. Fél óráig hagyom pihenni,
ezután előmelegített, közepesen meleg sütőbe teszem, és közepes lángon
pirosra sütöm. Akár reggelire, akár vacsorára kínálható, de egy ünnepi
vendégváró asztalon is helye lehet. Bor- vagy sörkorcsolyának egyaránt
alkalmas.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Barackos muffin
Mazsolás juharszirupos muffin
Belga csokis keksz
Málnás babapiskótás szelet