ételrecept: Burgonyás teakifli

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
30 dkg főtt, áttört burgonya,
35 dkg finomliszt,
5 dkg fagyos zsír,
1 tojás sárgája,
1 teáskanálnyi köménymag (vagy szezámmag, esetleg fele-fele),
2 dkg élesztő,
1 dl tej,
2 db mokkacukor,
1 teáskanálnyi só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
a tetejére 1 db egész tojás

Elkészítés:
A tejet meglangyosítom, belekeverem a kockacukrot és megvárom, amíg elolvad. Ezután teszem bele a szétmorzsolt élesztőt. (Vigyázat! Nem szabad a tejet erősen felmelegíteni, mert a forró tejben az élesztőgombák elhalnak, viszont a hideg tejben nem fejtik ki a hatásukat.) Ha az élesztő felfutott a bögre tetejére, akkor lehet elkezdeni a teakifli összegyúrását. A még meleg, áttört burgonyát gyúrótáblára, a liszt közepébe vájt mélyedésbe teszem, hozzáadom a tojás sárgát, a darabokra vágott zsírt, a sót, a törött borsot, és ráöntöm az élesztős tejet, majd az egészet jól összedolgozom. A már sima tésztát egy nagy cipóba formálom és legalább egy óráig pihentetem a gyúródeszkán úgy, hogy a tetejét meglisztezem és egy tiszta konyharuhával letakarom. A tésztát lisztezett deszkán két milliméter vastagra kinyújtom, féltenyérnyi háromszögekre szabdalom. A háromszög széles felénél kezdve szorosan felcsavarom, és így kifliket kapok belőle. Sütőlemezre rakom nem túl közel egymás mellé, és a tetejüket felvert tojással megkenve, meghintem a köménymaggal és a szezámmaggal. Fél óráig hagyom pihenni, ezután előmelegített, közepesen meleg sütőbe teszem, és közepes lángon pirosra sütöm. Akár reggelire, akár vacsorára kínálható, de egy ünnepi vendégváró asztalon is helye lehet. Bor- vagy sörkorcsolyának egyaránt alkalmas.

Címkék: süti

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu