ételrecept: Karfiolleves sherryvel és sült karfiolrózsákkal

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
  • 1 nagy fej karfiol
  • 1 nagy fej vöröshagyma kockára vágva
  • 2 evőkanál rama
  • 3,5 csésze csirkehúsleves alap (kockából is jó)
  • fél csésze édes sherry
  • 1/8 kávéskanál őrölt szerecsendió
  • 1 csésze tej
  • bors
  • 1 evőkanál bor- vagy almaecet
  • 1 kávéskanál citromhéj
Elkészítés:

A karfiolfejről leszedünk egy csészére valót az apróbb rózsákból. A többit nagyobb darabokra vágjuk és félrerakjuk. Egy teflontepsi aljába sót teszünk, rászórjuk a csészényi karfiolt. Előmelegített sütőben 120 fokon 1 óra alatt barnára, szárazra sütjük, majd kivesszük őket a tepsiből.

Közepes lángon 10 percig pirítjuk a margarinon a hagymát, majd beletesszük a félretett karfiolt, és 5 percig pároljuk. Hozzáöntjük a levesalapot, a sherry-t, a szerecsendiót, és kis lángon 20 percig forraljuk. Pépesítjük a karfiollevest. Hozzáöntjük a tejet, és kis lángon, gyakori keverés mellett 10 percig gyöngyöztetjük.

Tálaljuk, majd pár csepp bor- vagy almaecettel ízesítjük, és rászórjuk a megsütött karfiolrózsácskákat és a citromhéjat.

Címkék: leves

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu