ételrecept: Tejszínes pulykafalatok sherrys gombával

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
  • kb. 1 kg kicsontozott pulyka felsőcomb
  • 40 dkg fehér csiperke
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • hús alaplé
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • bors
  • kakukkfű
  • kevés citromhéj
  • olívaolaj
Elkészítés:

A húst nagyobb kockákra vágom. Kevés olajon üvegesre párolom a finomra vágott hagymát. Rádobom a húst, kicsit pirítom, majd sózom, borsozom, megszórom kevés száríott kakukkfűvel, felöntöm egy kevés hús alaplével, beleteszek egy-két citromhéj-csíkot, és fedő alatt puhára párolom. Közben - ha kell - pótolom a levet, de egyszerre csak keveset öntök rá, mert így nem fő, hanem párolódik. A gombát megtisztítom, és vastagabb szeletekre vágom. Kevés olajat hevítek, és ráteszem a gombát. Zúzott fokhagymával ízesítem, hozzáöntök egy kevés száraz sherryt (ha az nincs, konyakkal is finom). Addig főzöm, amíg a leve elpárolog, és egy kissé lepirítom. Mikor a hús már puha, hozzáadom a gombát, és jól összeforgatom. Felöntöm a pici liszttel elhabart tejszínnel. (A liszt ne legyen sok, csak éppen annyi, hogy egy kicsit testesebb legyen a mártás.) Éppen csak összeforralom, és máris lehet tálalni. Kifőtt szélesmetélttel jó igazán.

Címkék: egytálétel

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu