Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 l tej
25 dkg rízs
1 pupozott EK margain
1 vaniliás cukor
1 citromhéja
25-30 dkg meggy, vagy bármilyen gyümölcs
Csokiöntet:
2 EK hollandkakaó
1 dl víz
3 EK cukor
Elkészítés:
A rizst megmossuk, annyi vizzel tesszük fel főzni, hogy ép ellepje,
mikor forr akkor felöntjük a tejjel,margarint citromhéjat vanilia-
cukrot hozzáajuk,és lefedjük, vigyázunk rá kine fusson,mikor jól
felforrt elzárjuk.Nem kell kavargatni, csak hadjuk a párában
megpuhulni.Kb 10-15 percig.
Csokimáz készitése:
A fenti anyagokat felfőzzük és leöntjük a rízst.
Hozzávalók:
hozzávalók 5 főre
6-8 db szegfűszeg
1 db közepes fahéj
1 db citrom
80 dkg sárgadinnye (héj nélkül)
5 ek fehérbor vagy narancslikőr
6 dkg méz
ízlés szerint cukor
3 dl tejszín
2 dkg liszt
menta
Elkészítés:
A szegfűszeget és a fahéjat 2 dl vízben feltesszük főni, és amikor már csak 1 dl víz maradt, leszűrjük. (Ez kb. 8-10 perc.)
A citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük a levét
kinyomjuk.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
15 dkg kristálycukor, 2 ek méz, 15 dkg vaj, 2 tojás, 45 dkg liszt, 1 tk szódabikarbóna.
Tetejére 30 dkg dió, 8 dkg porcukor, 12 dkg vaj,3 ek méz
Krémhez 2 ek liszt, 3 ek burgonyakeményítő, 5 dl tej,20 dkg vaj,10 dkg porcukor,1 cs vaniliás cukor.
Elkészítés:
A cukrot, a mézet és a vajat olvasszuk össze. Hagyjuk kihűlni, majd
adjuk hozzá a tojásokat , az átszitált lisztet és a szódabikarbónát.
Dolgozzuk össze és osszuk két részre. Mindkettőt nyújtsuk ki kb.20x30
cm-es téglalappá és tegyük őket egy-egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
A tetejére kerülő diót aprítsuk fel.
4-6 db libacomb
2 db narancs
3 evőkanál (Bertolli Gentile) olívaolaj
1 ág zsálya
2 ág kakukkfű
őrölt bors, só
Elkészítés:
Tegyük a libacombokat egymás mellé egy nagy tepsibe, majd csorgassuk meg
olívaolajjal. Sózzuk meg a combok mindkét felét, majd őröljünk borsot,
tépkedjünk rájuk a kakukkfű és zsályalevelekből. Igazítsuk el úgy a
tepsiben, hogy a bőrös oldala nézzen felfelé. Reszeljük a tetejére egy
narancs héját, majd kinyomkodott levével csorgassuk meg a libuci
combjait.
Szeleteljünk fel egy másik narancsot és borítsuk be vele a húsokat.
Hozzávalók:
(2-3 személyre)
12 db csirkeszárny
1 dob. karika ananász konzerv
8 db közepes burgonya
petrezselyemzöld
vaj
olivaolaj
só
a páchoz:
kb. fél dl étolaj
negyed teáskanálnyi őrölt koriander
1 teáskanálnyi ételizesítő
őrölt bors
1 evőkanál chili-szósz
3 gerezd zúzott fokhagyma
késhegynyi curry-por
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megtisztítom, a legelső hegyes szárnyrészt levágom
(majd máskor belefőzöm egy levesbe) és a pácban alaposan megforgatom
őket, majd 1-1,5 órát állni hagyom.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg rizs
2 dkg vaj
10 dkg kristálycukor
3 dkg áztatott mazsola
2 db alma,reszelve
pici só
1 csomag vaníliacukor
5 db tojás szétválasztva
1 l forralt tej és kevés forró víz kb.4 dl
vaj,zsemlemorzsa a tepsi kenéshez
Elkészítés:
A vajon megfuttatom a rizst és hozzáadom a forró vizet és a tej
felét,sót,cukrot,majd elzárom a tűzhelyt és fedő alatt puhulni
hagyom,időnkét villával fellazítom a rizs szemeket és adagolom a maradék
forralt tejet,majd egy tálba öntöm,hozzáadom a mazsolát,vanília
cukrot,reszelt almát,tojássárgáját ,majd a felvert fehérjét/pici só /
és beleöntöm a tepsibe,a tetejére kevés vaj darabokat teszek
Hozzávalók:
1 nagy vagy 2 kis csirkemell,
1 evőkanál grill, fűszerkeverék,
1 evőkanál mustár,
4-5 fej gomba,
6-8 szelet baromfisonka,
20-25 dkg sajt,
1-2 paradicsom,
olívaolaj.
Elkészítés:
A csirkemell(ek)et szétszedjük, jó ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A
fűszerkeveréket jól elkeverjük a mustárral majd ezzel a keverékkel a
szeleteket egyenletesen bedörzsöljük. Egy tűzálló edényt vékonyan
beolajozunk (ha nem üveg vagy teflon akkor érdemes előbb alufóliával
bélelni) és a húst egy rétegben elhelyezzük az alján.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
20 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja,
1 tojás,
1 kis fej vöröshagyma,
2 dl tejszín,
1/2 dl konyak,
5 dkg vaj,
ízlés szerint só és törött fekete bors,
1 teáskanál mustár,
késhegynyi őrölt pástétomfűszer.
Elkészítés:
A csirkét kívül-belül megtisztítom és a hasát belülről megsózom. A főtt
füstölt húst a megtisztított vöröshagymával együtt kétszer átdarálom,
majd összekeverem a felvert tojással, borssal, mustárral,
pástétomfűszerrel, csipetnyi sóval.
Hozzávalók:
hozzávalók 3 főre
sóskához
0,5 kg sóska
3 ek olaj
2-3 szál újhagyma
3-4 ek cukor
só
3-4 dl tej
2 ek tejföl
1 dl tejszín
2 ek liszt
burgonyához
0,5 kg burgonya
só
5 dkg vaj
bundás zsemléhez
3 szikkadt zsemle
4-5 tojás
4 ek tej
só
olaj
Elkészítés:
Sóska készítése:
Több vízben átmossuk a sóskát, majd lecsepegtetjük.
Az olajban kicsit megpirítunk 1 ek cukrot, majd hozzáadjuk az összevágott újhagymát.
1-2 percig pirítjuk, és fokozatosan adagoljuk hozzá a sóskaleveleket.
Ha összeesett, adunk hozzá 1 kk sót, és fedő alatt pároljuk kb.
Hozzávalók:
8 tojás
25 dkg cukor
5-6 csomag vaníliás cukor
15 dkg olvasztott margarin (teljesen olvasztva!!!)
9 púpos evőkanál liszt
1 l tej
Szeletelt mandula a tetejére
Elkészítés:
Egy nagyobb edényben a tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk az olvasztott margarint és a tejet.
Apránként belekeverjük a lisztet, aztán óvatosan a tojások fehérjéből vert kemény habot.
Kikent tepsibe öntjük a masszát, a tetejére kis darabokra
vágott mandulát szórunk és HIDEG sütőben (azaz nem kell előmelegíteni a
sütőt!) 150 fokon kb.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu