Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
20 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja,
1 tojás,
1 kis fej vöröshagyma,
2 dl tejszín,
1/2 dl konyak,
5 dkg vaj,
ízlés szerint só és törött fekete bors,
1 teáskanál mustár,
késhegynyi őrölt pástétomfűszer.
Elkészítés:
A csirkét kívül-belül megtisztítom és a hasát belülről megsózom. A főtt
füstölt húst a megtisztított vöröshagymával együtt kétszer átdarálom,
majd összekeverem a felvert tojással, borssal, mustárral,
pástétomfűszerrel, csipetnyi sóval. (Vigyázzunk, a füstölt hús sós!)
Hozzáteszek két evőkanál tejszínt, egy teáskanál konyakot, és jól
összedolgozom a masszát. Betöltöm a csirke bőre alá. Kívülről is
megsózom és tűzálló tálra fektetem. Leöntöm a tejszínnel, rátördelem a
vajat, és a tálat befedve, előmelegített, forró sütőbe tolom. Egy órán
keresztül sütöm. Ezután a csirkét 10 percig állni hagyom, majd
felszeletelem. A csirkedarabokat lapos tűzálló tálra, bőrével felfelé
egymás mellé rendezem. A visszamaradt pecsenyelevet a maradék konyakkal
felforralom és a húsok tetejére locsolom. A sütőbe visszatolom a tálat,
és az étel tetejét megpirítom. Párolt gyümölccsel vagy nem édes befőttel
és ropogósra sült szalmaburgonyával kínálom.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Almával töltött csirkemell burgonyapürével
Gyömbéres csirke körtével
Cukkinis csirkemell - másként
Joghurtos csirkeszárnyak