Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 tojás
2-3 közepes sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 kis pohár tejföl
2-3 ek majonéz
1 ek mustár
só
csipet szerecsendió
A tojásokat keményre főzzük és vékony félkörökre szeleteljük, a
megtisztított sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a vöröshagymát
és a petrezselymet apróra vágjuk.
Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat.
A tejfölből, mustárból és majonézből készült, sóval és
szerecsendióval ízesített, öntetet hozzáadjuk és legalább 2-3 órát
hűtőben tároljuk, hogy az ízek összeérjenek.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg rizs
8 dkg vaj
30 dkg konzerv borsó
5 dkg sárgarépa
5 dkg reszelt parmezán sajt
só, bors
1l leszűrt húsleves (ha nincs, készíthetjük húsleveskockából)
1 fej finomra vágott vöröshagyma
fél pohár fehérbor
díszítéshez 5 dkg szeletelt uborka, salátalevél, petrezselyem
Elkészítés:
A hagymát 5 dkg vajon megpároljuk, hozzáadjuk a rizst, felengedjük a fehérborral, majd a húslevest is hozzáadjuk.
Amikor a rizs félig megfőtt, belekeverjük a sárgaborsót és a vékony
karikára vágott sárgarépát.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A karácsonyi menü egyik legfinomabb receptje, amely nálunk még nem túl elterjedt. Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
4 kg-os pulyka
1 kisebb libamáj(25 dkg)
2 dl tej
5 dkg vaj
4-5 szem gomba
1 kávéskanál kapribogyó
1 zsemle
2 kemény tojás
2 gerezd fokhagyma
1 kg főtt, hámozott gesztenye
1 nyers tojás
só
bors
3-4 kanál zsír
Elkészítés:
A pulykát két nappal előbb besózzuk. Amikor a készítéséhez fogunk, előbb pár órát álljon szobahőmérsékleten, hogy ne legyen hideg.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók
a tésztához: 500 g liszt, 250 g vaj vagy margarin, 2 tojás, 20 g
élesztő,1 evőkanál porcukor, 1-1,5 dl tejföl, só, a kenéshez 1 tojás.
Diótöltelék: 200 g darált dió, 200 g porcukor, fél dl tej, 20 g vaníliás cukor, 50 g rumba áztatott mazsola.
Máktöltelék: 200 g darált mák, 200 g porcukor, 1 citrom leve és reszelt héja, fél dl víz, 50 g rumba áztatott mazsola.
Elkészítése: A tésztát lehetőleg előző este készítsük el és fóliába csomagolva, a hűtőben pihentessük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Mézeskalács
nélkül nincs is igazi karácsony! Bemutatjuk, hogyan készíthet ön is
mézeskalácsot egyszerűen és gyorsan karácsonyra!
A mézeskalács készítéséhez a következő alapanyagokra lesz szükségünk:
Liszt, méz, cukor, tojás, szódabikarbóna, szalakáli, szegfűszeg, fahéj, ánizs, gyömbér, kardomon, vanília, citromhéj, narancshéj, vaj, margarin.
Régen mesteremberek egy alaptésztát készítettek el, amely lisztből, mézből, cukorból és vízből készült majd ezt variálták tovább.
A karácsonyi ünnepi asztalra a mézeskalács helyett mézes puszedli is kerülhet ,amely kicsiknek és nagyoknak egyaránt kedves csemege lesz. Íme 5 remek recept!
Mézes puszedli 1.
60-80 db lesz belőle.
Hozzávalók: 3 egész tojás, 10 dkg kristálycukor, 35 dkg méz, 5 dkg fagyos margarin vagy vaj, 70 dkg liszt, 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna, dió, mogyoró
A tojást, a cukrot, a mézet és a vajat habosra kikeverjük, apránként hozzáadjuk a lisztet, végül a szódabikarbónát és alaposan összedolgozzuk.
Hozzávalók:
5 dekagramm élesztőt 5 deciliter meleg, cukros tejben felfuttatunk. Ehhez még 10 deka cukrot és 10 dekagramm olvasztott margarint keverünk, és sóval, sáfránnyal fűszerezzük. Körülbelül 1 kiló liszthez adjuk, és 25 dkg kesellával elkeverjük. Mivel ez a hozzávaló hazánkban kevés helyen kapható, így negyed kiló mascarponét vagy túrót teszünk helyette a tésztába.
Hozzávalók:
A töltelékhez a szilvát apróra vágjuk, és egy edénybe öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól elkeverjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az aszalt barackot és a mazsolát apró darabokra vágjuk, és összekeverjük a barackpálinkával. A vajat felolvasztjuk, és a muffinformát kikenjünk vele. A maradék vajat félretesszük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A pudingot a tejjel és 4 evőkanál cukorral megfőzöm. Félreteszem.
A narancsok és citrom héját lereszelem. A citrom levét kifacsarom.
Hozzáadom a vizet, a rumot és a maradék cukrot. Ezt összeforralom.
Kihűtöm. Ebbe mártogatom, áztatom be a babapiskótákat.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu