ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:
2 tojás
2-3 közepes sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 kis pohár tejföl
2-3 ek majonéz
1 ek mustár

csipet szerecsendió

A tojásokat keményre főzzük és vékony félkörökre szeleteljük, a megtisztított sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk.
Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat.
A tejfölből, mustárból és majonézből készült, sóval és szerecsendióval ízesített, öntetet hozzáadjuk és legalább 2-3 órát hűtőben tároljuk, hogy az ízek összeérjenek.

Tovább 

Hozzávalók:
30 dkg rizs
8 dkg vaj
30 dkg konzerv borsó
5 dkg sárgarépa
5 dkg reszelt parmezán sajt
só, bors
1l leszűrt húsleves (ha nincs, készíthetjük húsleveskockából)
1 fej finomra vágott vöröshagyma
fél pohár fehérbor
díszítéshez 5 dkg szeletelt uborka, salátalevél, petrezselyem

Elkészítés:
A hagymát 5 dkg vajon megpároljuk, hozzáadjuk a rizst, felengedjük a fehérborral, majd a húslevest is hozzáadjuk.
Amikor a rizs félig megfőtt, belekeverjük a sárgaborsót és a vékony karikára vágott sárgarépát.

Tovább 

 

A karácsonyi menü egyik legfinomabb receptje, amely nálunk még nem túl elterjedt. Érdemes kipróbálni.

 

Hozzávalók:

4 kg-os pulyka
1 kisebb libamáj(25 dkg)
2 dl tej
5 dkg vaj
4-5 szem gomba
1 kávéskanál kapribogyó
1 zsemle
2 kemény tojás
2 gerezd fokhagyma
1 kg főtt, hámozott gesztenye
1 nyers tojás

bors
3-4 kanál zsír

 

Elkészítés:

A pulykát két nappal előbb besózzuk. Amikor a készítéséhez fogunk, előbb pár órát álljon szobahőmérsékleten, hogy ne legyen hideg.

Tovább 

Hozzávalók a tésztához: 500 g liszt, 250 g vaj vagy margarin, 2 tojás, 20 g élesztő,1 evőkanál porcukor, 1-1,5 dl tejföl, só, a kenéshez 1 tojás.

 

Diótöltelék: 200 g darált dió, 200 g porcukor, fél dl tej, 20 g vaníliás cukor, 50 g rumba áztatott mazsola.

Máktöltelék: 200 g darált mák, 200 g porcukor, 1 citrom leve és reszelt héja, fél dl víz, 50 g rumba áztatott mazsola.

Elkészítése: A tésztát lehetőleg előző este készítsük el és fóliába csomagolva, a hűtőben pihentessük.

Tovább 

Mézeskalács nélkül nincs is igazi karácsony! Bemutatjuk, hogyan készíthet ön is mézeskalácsot egyszerűen és gyorsan karácsonyra!

 

A mézeskalács készítéséhez a következő alapanyagokra lesz szükségünk:

Liszt, méz, cukor, tojás, szódabikarbóna, szalakáli, szegfűszeg, fahéj, ánizs, gyömbér, kardomon, vanília, citromhéj, narancshéj, vaj, margarin.

Régen mesteremberek egy alaptésztát készítettek el, amely lisztből, mézből, cukorból és vízből készült majd ezt variálták tovább.

Tovább 

A karácsonyi ünnepi asztalra a mézeskalács helyett mézes puszedli is kerülhet ,amely kicsiknek és nagyoknak egyaránt kedves csemege lesz. Íme 5 remek recept!

 

 

Mézes puszedli 1.

60-80 db lesz belőle.

Hozzávalók: 3 egész tojás, 10 dkg kristálycukor, 35 dkg méz, 5 dkg fagyos margarin vagy vaj, 70 dkg liszt, 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna, dió, mogyoró

A tojást, a cukrot, a mézet és a vajat habosra kikeverjük, apránként hozzáadjuk a lisztet, végül a szódabikarbónát és alaposan összedolgozzuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 5 dkg élesztő
  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg rama
  • 1 kg liszt
  • sáfrány
  • 25 dkg kesella (mascarpone vagy túró)
  • mazsola
  • A tetejére:
  • tojás
Elkészítés:

5 dekagramm élesztőt 5 deciliter meleg, cukros tejben felfuttatunk. Ehhez még 10 deka cukrot és 10 dekagramm olvasztott margarint keverünk, és sóval, sáfránnyal fűszerezzük. Körülbelül 1 kiló liszthez adjuk, és 25 dkg kesellával elkeverjük. Mivel ez a hozzávaló hazánkban kevés helyen kapható, így negyed kiló mascarponét vagy túrót teszünk helyette a tésztába.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A töltelékhez:
  • 25 dkg aszalt szilva
  • 15 dkg darált mogyoró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 tojás
  • 1 tojásfehérje
  • 7,5 cl rum vagy tej
  • A kelt tésztához:
  • 37,5 dkg búzaliszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 5 dkg lágy vaj vagy rama
  • A kenéshez:
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál tej
Elkészítés:

A töltelékhez a szilvát apróra vágjuk, és egy edénybe öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól elkeverjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 12 darabhoz:
  • 20 dkg aszalt sárgabarack
  • 5 dkg mazsola
  • 3 evőkanál barackpálinka
  • 12,5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • fél mokkáskanál őrölt fahéj
  • fél mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál méz
  • fél dl tej
Elkészítés:

Az aszalt barackot és a mazsolát apró darabokra vágjuk, és összekeverjük a barackpálinkával. A vajat felolvasztjuk, és a muffinformát kikenjünk vele. A maradék vajat félretesszük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 csomag babapiskóta
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 narancs
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 8 evőkanál víz
  • 4 evőkanál rum
  • 6 evőkanál cukor
  • 0,5 l tej
  • díszítéshez tejszínhab
Elkészítés:

A pudingot a tejjel és 4 evőkanál cukorral megfőzöm. Félreteszem.

A narancsok és citrom héját lereszelem. A citrom levét kifacsarom. Hozzáadom a vizet, a rumot és a maradék cukrot. Ezt összeforralom. Kihűtöm. Ebbe mártogatom, áztatom be a babapiskótákat.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu