Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
(2-3 személyre)
12 db csirkeszárny
1 dob. karika ananász konzerv
8 db közepes burgonya
petrezselyemzöld
vaj
olivaolaj
só
a páchoz:
kb. fél dl étolaj
negyed teáskanálnyi őrölt koriander
1 teáskanálnyi ételizesítő
őrölt bors
1 evőkanál chili-szósz
3 gerezd zúzott fokhagyma
késhegynyi curry-por
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megtisztítom, a legelső hegyes szárnyrészt levágom
(majd máskor belefőzöm egy levesbe) és a pácban alaposan megforgatom
őket, majd 1-1,5 órát állni hagyom.
Egy kisebb tepsibe rakom a pácolt szárnyakat, a pácot is ráöntöm,
majd előmelegített, 220 fokos sütőben, először alufólia alatt, majd
amikor puhulni kezd, a fólia nélkül szép pirosra sütöm. Párszor
megöntözöm a páclével, illetve megforgatom a szárnyakat.
Amíg szárnyak sülnek, elkészítem a burgonyapürét. Ehhez sós vízben
puhára főzöm a kockákra vágott burgonyát, a vizet leöntöm róla,
beleteszek mintegy 5 dkg vajat, ezzel együtt töröm össze, majd beleöntök
2 dl forró tejet, amellyel habosra keverem.
A lecsepegtetett ananászkarikákat 5 dkg vaj és 2 evőkanál olivaolaj keverékén szép pirosra sütöm.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Töltött fogoly
Medvesajtos ananászos csirke
Sült pulyka fahéjas sült almával
Fahéjas pulyka