Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
hozzávalók 3 főre
sóskához
0,5 kg sóska
3 ek olaj
2-3 szál újhagyma
3-4 ek cukor
só
3-4 dl tej
2 ek tejföl
1 dl tejszín
2 ek liszt
burgonyához
0,5 kg burgonya
só
5 dkg vaj
bundás zsemléhez
3 szikkadt zsemle
4-5 tojás
4 ek tej
só
olaj
Elkészítés:
Sóska készítése:
Több vízben átmossuk a sóskát, majd lecsepegtetjük.
Az olajban kicsit megpirítunk 1 ek cukrot, majd hozzáadjuk az összevágott újhagymát.
1-2 percig pirítjuk, és fokozatosan adagoljuk hozzá a sóskaleveleket.
Ha összeesett, adunk hozzá 1 kk sót, és fedő alatt pároljuk kb. 15 percig, időnként megkeverve.
Közben a lisztet a tejföllel és pici tejjel csomómentesre keverjük.
A sóskát levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukrot és a habarást,
és a többi tejet, majd kevergetve összefőzzük, végül hozzáadjuk a
tejszínt.
Burgonya készítése:
Sós vízben megfőzzűk, majd leszűrjük, összetörjük, és belekeverjük a vajat.
Bundás zsemle készítése:
Felszeleteljük a zsemlét.
Felverjük a tojást, hozzáadjuk a tejet, a sót.
A zsemléket belemártva forró olajban kisütjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Babfőzelék vörösboros mártással
Tárkonyos babfőzelék csülökkel
Paradicsomos babfőzelék