Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A feldarabolt körmöt, farkat, a csülköket beáztatom előző nap, majd másnap alaposan megkapargatom, több lében is átmosom.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A szokásos módon húslevest főzök. 1,5-2 óra elteltével leveszem a tűzről. Annyi levet merek ki belőle egy másik edénybe, amennyi kocsonyát szeretnék. Miután langyosra hűlt, zselatint és fokhagymaport keverek hozzá (4 tányérhoz 4 púpos teáskanál zselatin kell), és folyamatos keverés mellett felforralom. Az így kapott kocsonyalevet tányérokba szedem, majd a húslevesből répát és malachúst is teszek bele.
|
|
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell-filé , csíkozva
2 fej vöröshagyma, apró kockára vágva
1,5 paradicsom, kockázva
1,5 paprika, kockázva
25 dkg csiperkegomba , felszeletelve
10 dkg házi füstölt szalonna , kockázva
1 tejföl
2 ek liszt
só
bors
őrölt pirospaprika
kevés víz
Elkészítés:
A húst megmossuk, és felcsíkozzuk. A zöldségeket felkockázzuk, a
szalonnát szintén felkockázzuk, a gombát felszeleteljük, a hagymát is
apró kockára összevágjuk.
Egy serpenyőben a felkockázott szalonnát megpirítjuk, és ebben megfonnyasztjuk a hagymát.
Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és pár percig kevergetve pároljuk.
Ráöntjük a húst, sóval, borssal ízesítjük, és pároljuk, míg zsírjára sül.
Hozzáadjuk a tört pirospaprikát, öntünk hozzá kevés vizet, és jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a gombaszeleteket.
Addig főzzük, amíg megpuhul.
Összekeverjük a tejfölt a liszttel, és behabarjuk vele, egy-két percig hagyjuk összeérni, és kész is.
Köretnek rizs, nokedli vagy tészta illik.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 kg birkahús
40 dkg vörös hagyma
1 fej fokhagyma
1 tvpaprika lehetőleg szines
só bors vegeta örölt paprika
babérlevél 1-2
Elkészítés:
a húst fórró vizzel leforrázuk egy pici ecet öntünk bele ez elveszi a
birka szagát a hust amennyire lehet le faggyuzuk a pörköltbe nem teszünk
semmi zsiradékot a le szürt húst a kockára vágott hagymával tv
paprikával fokhagymával kb 15 percig pároljuk utána rá tesszük az örölt
paprikát babér levelet sót vegetát annyi vizzel öntjük fel hogy ellepje
puhára fözzük a krumplit külön fözzük hozzá nagyon finom
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2,5 dl liszt
2,5 dl gríz (búzadara)
5 dl l tej
4 tojás
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2-3 evőkanál olaj
A szószhoz:
1 kg meggy
3 evőkanál cukor
2 dkg sütőmargarin
1/2 kávéskanál fahéj
4-5 dl meggylé,
vörösbor vagy víz
Elkészítés:
Elkészítés:
A morzsához a lisztet, a darát, a cukrot, a vaníliás cukrot és a
tojássárgákat simára keverjük a tej felével, majd hozzákeverjük a
maradék tejet, és az egészet 1 órára a hűtőbe tesszük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
6 db csirkemáj szív nélkül,
8 db alma nagyságú gomba,
10 dkg reszelt sajt (lehetőleg többféle),
5 dkg füstölt szalonna,
2 dl tejföl,
1 gerezd fokhagyma,
1 nagy csokor petrezselyemzöld,
1 tojás,
1 kupica konyak,
késhegynyi pástétomfűszer,
só ízlés szerint.
Elkészítés:
Először elkészítem a tölteléket: a csirkemájakat forrásban lévő vízbe
dobom, és az újraforrástól számított 3 percig a vízben hagyom, majd
lecsöpögtetem és kihűtöm.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 1/4 liter tej
1 vaníliarúd
30 dkg friss vagy felengedett mélyhűtött eper
4 tojás
Ízlés szerint édesítőszer
1 csomag vaníliás vagy epres pudingpor
1 citrom
Elkészítés:
Egy fazékban összeforraljuk a tejet a félbevágott vaníliarúddal, és 20
percre félretesszük. Ennyi idő alatt a tej átveszi a vanília aromáját.
Amikor ez megtörtént, kiszedjük belőle a rúddarabokat. Félbevágjuk a
megmosott, kicsumázott epret, és össze turmixszoljuk a vaníliaízű tej
egyharmadával.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
vöröshagyma
fokhagyma
gomba
olaj, vaj
só
tbors
húsleves alaplé vagy víz
tejszín
sonka
Elkészítés:
A vöröshagymát felkarikázzuk, a fokhagymát és a gombát szeletekre vágjuk, sózzuk borsozzuk és olaj vaj keverékén megpároljuk.
Ha puha, felengedjük az alaplével, ízesítjük, belekeverjük a tejszínt és felforraljuk.
A tányérba rakjuk az apró kockára vágott sonkát, majd rámerjük a forró levest.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
9 tojás
375 g tejföl
9 evőkanál majonéz
425 g liszt
1 csomag sütőpor
3 hagyma
2 doboz gomba
só, bors
100 g sajt
Elkészítés:
A tojást, a tejfölt, a majonézt és a sütőport jól összekeverjük.
A töltelékhez az apróra vágott hagymát olajban üvegesre pirítjuk,
hozzáadjuk a gombát, és még 5 percig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk,
borsozzuk. Hagyjuk kihűlni.
A keverék kétharmadát egy 30x24-es kivajazott, lisztezett tálba
tesszük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 üveg befőtt vagy konzerv
1 cs zselatin
tejszinhab
Elkészítés:
Bármilyen gyümölcsből készitehető
Le csurgasuk a levet ebbe tesszük a zselatint,
vagy külön diszes poharakba vagy egy tálba tesszük a gyümölcsöket lehet többféle is.
A levében jól felmelegíjük a zselatint de nem forraljuk,hűtjük, és ráüntjük a gyümölcsre.
4-6 órára a hűtőbe tesszük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu