ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • 1 közepes csülök
  • 1 füstölt csülök
  • 1 disznóláb (köröm)
  • 1 disznófarok
  • 3 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • zeller
  • 1 fej fokhagyma
  • kömény és szemesbors, gyömbér és szerecsendió ízlés szerint
  • só (nem sok)
  • 2 chilipaprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • A díszítéshez:
  • keménytojás
  • pirospaprika
  • citrom
Elkészítés:

A feldarabolt körmöt, farkat, a csülköket beáztatom előző nap, majd másnap alaposan megkapargatom, több lében is átmosom.

Tovább 

Hozzávalók:

  • disznócomb
  • leveszöldség
  • bors
  • petrezselyem
  • fokhagymapor
  • zselatinpor
Elkészítés:

A szokásos módon húslevest főzök. 1,5-2 óra elteltével leveszem a tűzről. Annyi levet merek ki belőle egy másik edénybe, amennyi kocsonyát szeretnék. Miután langyosra hűlt, zselatint és fokhagymaport keverek hozzá (4 tányérhoz 4 púpos teáskanál zselatin kell), és folyamatos keverés mellett felforralom. Az így kapott kocsonyalevet tányérokba szedem, majd a húslevesből répát és malachúst is teszek bele.

Tovább 

 

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell-filé , csíkozva
2 fej vöröshagyma, apró kockára vágva
1,5 paradicsom, kockázva
1,5 paprika, kockázva
25 dkg csiperkegomba , felszeletelve
10 dkg házi füstölt szalonna , kockázva
1 tejföl
2 ek liszt

bors
őrölt pirospaprika
kevés víz

Elkészítés:
A húst megmossuk, és felcsíkozzuk. A zöldségeket felkockázzuk, a szalonnát szintén felkockázzuk, a gombát felszeleteljük, a hagymát is apró kockára összevágjuk.
Egy serpenyőben a felkockázott szalonnát megpirítjuk, és ebben megfonnyasztjuk a hagymát.
Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és pár percig kevergetve pároljuk.
Ráöntjük a húst, sóval, borssal ízesítjük, és pároljuk, míg zsírjára sül.
Hozzáadjuk a tört pirospaprikát, öntünk hozzá kevés vizet, és jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a gombaszeleteket.
Addig főzzük, amíg megpuhul.
Összekeverjük a tejfölt a liszttel, és behabarjuk vele, egy-két percig hagyjuk összeérni, és kész is.
Köretnek rizs, nokedli vagy tészta illik.

Tovább 

Hozzávalók:
2 kg birkahús
40 dkg vörös hagyma
1 fej fokhagyma
1 tvpaprika lehetőleg szines
só bors vegeta örölt paprika
babérlevél 1-2

Elkészítés:
a húst fórró vizzel leforrázuk egy pici ecet öntünk bele ez elveszi a birka szagát a hust amennyire lehet le faggyuzuk a pörköltbe nem teszünk semmi zsiradékot a le szürt húst a kockára vágott hagymával tv paprikával fokhagymával kb 15 percig pároljuk utána rá tesszük az örölt paprikát babér levelet sót vegetát annyi vizzel öntjük fel hogy ellepje puhára fözzük a krumplit külön fözzük hozzá nagyon finom

Tovább 

Hozzávalók:

2,5 dl liszt
2,5 dl gríz (búzadara)
5 dl l tej
4 tojás
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2-3 evőkanál olaj

A szószhoz:

1 kg meggy
3 evőkanál cukor
2 dkg sütőmargarin
1/2 kávéskanál fahéj
4-5 dl meggylé,
vörösbor vagy víz

Elkészítés:
Elkészítés:

A morzsához a lisztet, a darát, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgákat simára keverjük a tej felével, majd hozzákeverjük a maradék tejet, és az egészet 1 órára a hűtőbe tesszük.

Tovább 

Hozzávalók:
6 db csirkemáj szív nélkül,
8 db alma nagyságú gomba,
10 dkg reszelt sajt (lehetőleg többféle),
5 dkg füstölt szalonna,
2 dl tejföl,
1 gerezd fokhagyma,
1 nagy csokor petrezselyemzöld,
1 tojás,
1 kupica konyak,
késhegynyi pástétomfűszer,
só ízlés szerint.

Elkészítés:
Először elkészítem a tölteléket: a csirkemájakat forrásban lévő vízbe dobom, és az újraforrástól számított 3 percig a vízben hagyom, majd lecsöpögtetem és kihűtöm.

Tovább 

Hozzávalók:
1 1/4 liter tej
1 vaníliarúd
30 dkg friss vagy felengedett mélyhűtött eper
4 tojás
Ízlés szerint édesítőszer
1 csomag vaníliás vagy epres pudingpor
1 citrom

Elkészítés:
Egy fazékban összeforraljuk a tejet a félbevágott vaníliarúddal, és 20 percre félretesszük. Ennyi idő alatt a tej átveszi a vanília aromáját. Amikor ez megtörtént, kiszedjük belőle a rúddarabokat. Félbevágjuk a megmosott, kicsumázott epret, és össze turmixszoljuk a vaníliaízű tej egyharmadával.

Tovább 

Hozzávalók:
vöröshagyma
fokhagyma
gomba
olaj, vaj

tbors
húsleves alaplé vagy víz
tejszín
sonka

Elkészítés:
A vöröshagymát felkarikázzuk, a fokhagymát és a gombát szeletekre vágjuk, sózzuk borsozzuk és olaj vaj keverékén megpároljuk.
Ha puha, felengedjük az alaplével, ízesítjük, belekeverjük a tejszínt és felforraljuk.

A tányérba rakjuk az apró kockára vágott sonkát, majd rámerjük a forró levest.

Hozzávalók:
9 tojás
375 g tejföl
9 evőkanál majonéz
425 g liszt
1 csomag sütőpor
3 hagyma
2 doboz gomba
só, bors
100 g sajt

Elkészítés:
A tojást, a tejfölt, a majonézt és a sütőport jól összekeverjük.

A töltelékhez az apróra vágott hagymát olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, és még 5 percig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk kihűlni.

A keverék kétharmadát egy 30x24-es kivajazott, lisztezett tálba tesszük.

Tovább 

Hozzávalók:
1 üveg befőtt vagy konzerv
1 cs zselatin
tejszinhab

Elkészítés:
Bármilyen gyümölcsből készitehető

Le csurgasuk a levet ebbe tesszük a zselatint,
vagy külön diszes poharakba vagy egy tálba tesszük a gyümölcsöket lehet többféle is.

A levében jól felmelegíjük a zselatint de nem forraljuk,hűtjük, és ráüntjük a gyümölcsre.
4-6 órára a hűtőbe tesszük.

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu