Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
6 db csirkemáj szív nélkül,
8 db alma nagyságú gomba,
10 dkg reszelt sajt (lehetőleg többféle),
5 dkg füstölt szalonna,
2 dl tejföl,
1 gerezd fokhagyma,
1 nagy csokor petrezselyemzöld,
1 tojás,
1 kupica konyak,
késhegynyi pástétomfűszer,
só ízlés szerint.
Elkészítés:
Először elkészítem a tölteléket: a csirkemájakat forrásban lévő vízbe
dobom, és az újraforrástól számított 3 percig a vízben hagyom, majd
lecsöpögtetem és kihűtöm. Közben a tojást habosra verem, összekeverem a
konyakkal, a pástétomfűszerrel, a finomra metélt petrezselyemzölddel,
sóval, a tisztított, zúzott fokhagymával, a reszelt sajt felével meg a
nagyon apróra vágott (vagy ledarált) csirkemájjal, végül hozzáadom a
gombák tisztított, apróra vágott szárát is. A jól megmosott,
lecsöpögtetett gombakalapokat - üregükkel felfelé - sütőlemezre rakom
egymás mellé és a közepükbe (jó vastagon) töltöm a májas tölteléket. Ami
nem fér a gombába, abból kis golyókat formálok és melléteszem. A
tetejüket meglocsolom a tejföllel, elosztom rajtuk a hajszálvékony
szeletekre vágott füstölt szalonnát. Előmelegített, forró sütőben 20
percig sütöm, majd meghintem a maradék reszelt sajttal, és csak addig
pirítom, amíg a sajt ráolvad. Sült burgonyát és salátát kínálok mellé,
de a palacsintatésztában kisütött, vastag húsú zöldpaprikaszelet is
nagyon jó hozzá.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Almával töltött csirkemell burgonyapürével
Gyömbéres csirke körtével
Cukkinis csirkemell - másként
Joghurtos csirkeszárnyak