Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A mazsolát megmossuk, a kandírozott gyümölcsöt felaprítjuk, a citromhéjat lereszeljük. Szétválasztjuk a tojás fehérjét (ebből 2 tojásé kell) és a sárgáját (ebből mind a 4 kell majd). Egy tálban lassan összedolgozzuk a túrót, a lisztet, a 4 tojássárgát, a cukrot, a mazsolát, a kandírozott gyümölcsöt, a citromhéjat.
Hozzávalók:
A tésztához valókat összegyúrjuk, és egy 26 cm-es tortaformába nyomkodjuk, amit előtte kibéleltünk sütőpapírral. Betesszük a hűtőbe pihenni.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg fagyasztott tengeri hal, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál kapribogyó,
fél citrom leve, 1 késhegynyi őrölt koriander, ízlés szerint só és
frissen őrölt fekete bors, a körethez 60 dkg párolt brokkoli.
Előkészítése: a felengedett halat 2 szeletre vágom, papírtörlővel szárazra törölöm. Az olaj felét összekeverem a citromlével. Mindkét szeletet bekenem a citromos olajjal, majd megsózom, megborsozom, és a koriandert rászórom. Befedem, és 10 percig állni hagyom.
Hozzávalók:
4 kisebb pisztráng, 5 dkg mazsola, 5 dkg fenyőmag (vagy hántolt
napraforgómag), 2 dl hal alaplé, fél citrom, 1 dl száraz fehérbor, 5 dkg
vaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, só és fehérbors (ízlés szerint).
A pisztrángokat megtisztítjuk, jól besózzuk, és lisztben megmártjuk. 4 dkg vajat felolvasztunk egy akkora serpenyőben, amelyben a halak egymás mellett elférnek. A forró vajon a pisztrángok mindkét oldalát átsütjük és félretesszük.
Hozzávalók:
A hátszínt vékonyan felcsíkozzuk, majd
felszeleteljük a póréhagymát, a sárgarépát, a gyömbért, a fokhagymát, a
gombát és a chilipaprikát.
A húst forró olajon pirítani kezdjük, és az aprított gyömbérrel és a
fokhagymával ízesítjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A rákot hideg vízben 5 percig áztatom, jól átmosom. Közben a hagymát és a fokhagymát felaprítom, olajon üvegesre dinsztelem. A paradicsomot forró vízbe mártom és lehúzom a héját, ezután apróra kockázom. Ráteszem a hagymára, és puhára főzöm. Ezután beleteszem a rákot, megsózom, majd felöntöm 1,5-2 liter vízzel.
Hozzávalók:
A répát és a hagymákat apróra vágva megpárolom egy kis olajon, majd beleöntöm a paradicsomokat és a chilit (ki mennyire csípősen szereti, annyit tegyen bele), összefőzöm. Sóval, borssal ízesítem, majd krémesre turmixolom, és felöntöm annyi vízzel, amennyitől leves állaga lesz.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A Graham lisztet, a margarint, a joghurtot (tejfölt), a sót és a tojást összekeverjük. Langyos tejben pici cukorral az élesztőt felfuttatjuk, a szobahőmérsékletű tésztához adjuk, és jól összedolgozzuk. Meleg, nem huzatos helyen letakarva kb. 30 percet kelesztjük
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tojást kivéve mindent egy tálban összemorzsolunk,majd a tojással tésztává keverjük. Kis golyókat formálunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Kissé lelapítjuk a kezünkkel, és darabonként 1-1 mandulával díszítjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Kimérjük a liszteket, beletesszük az őrölt köményt, és jól összekavarjuk. Már jóval előtte /legalább előző este/ szobahőmérsékleten kell tartani a liszteket.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu