ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 6 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg kandírozott gyümölcs
  • 4 tojás
  • vaj
  • 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:

A mazsolát megmossuk, a kandírozott gyümölcsöt felaprítjuk, a citromhéjat lereszeljük. Szétválasztjuk a tojás fehérjét (ebből 2 tojásé kell) és a sárgáját (ebből mind a 4 kell majd). Egy tálban lassan összedolgozzuk a túrót, a lisztet, a 4 tojássárgát, a cukrot, a mazsolát, a kandírozott gyümölcsöt, a citromhéjat.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 13 dkg rama
  • 13 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 13 dkg rama
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 tojás
  • 2 maréknyi kandírozott narancshéj
  • Valamint:
  • alma töltelék vagy bármilyen lekvár
  • 1 doboz ananászkonzerv (körszeletes)
Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk, és egy 26 cm-es tortaformába nyomkodjuk, amit előtte kibéleltünk sütőpapírral. Betesszük a hűtőbe pihenni.

Tovább 

 

Hozzávalók: 30 dkg fagyasztott tengeri hal, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál kapribogyó, fél citrom leve, 1 késhegynyi őrölt koriander, ízlés szerint só és frissen őrölt fekete bors, a körethez 60 dkg párolt brokkoli.

Előkészítése: a felengedett halat 2 szeletre vágom, papírtörlővel szárazra törölöm. Az olaj felét összekeverem a citromlével. Mindkét szeletet bekenem a citromos olajjal, majd megsózom, megborsozom, és a koriandert rászórom. Befedem, és 10 percig állni hagyom.

Tovább 

Hozzávalók:  4 kisebb pisztráng, 5 dkg mazsola, 5 dkg fenyőmag (vagy hántolt napraforgómag), 2 dl hal alaplé, fél citrom, 1 dl száraz fehérbor, 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, só és fehérbors (ízlés szerint).

 

A pisztrángokat megtisztítjuk, jól besózzuk, és lisztben megmártjuk. 4 dkg vajat felolvasztunk egy akkora serpenyőben, amelyben a halak egymás mellett elférnek. A forró vajon a pisztrángok mindkét oldalát átsütjük és félretesszük.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A hátszínt vékonyan felcsíkozzuk, majd felszeleteljük a póréhagymát, a sárgarépát, a gyömbért, a fokhagymát, a gombát és a chilipaprikát.

A húst forró olajon pirítani kezdjük, és az aprított gyömbérrel és a fokhagymával ízesítjük.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A rákot hideg vízben 5 percig áztatom, jól átmosom. Közben a hagymát és a fokhagymát felaprítom, olajon üvegesre dinsztelem. A paradicsomot forró vízbe mártom és lehúzom a héját, ezután apróra kockázom. Ráteszem a hagymára, és puhára főzöm. Ezután beleteszem a rákot, megsózom, majd felöntöm 1,5-2 liter vízzel.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A répát és a hagymákat apróra vágva megpárolom egy kis olajon, majd beleöntöm a paradicsomokat és a chilit (ki mennyire csípősen szereti, annyit tegyen bele), összefőzöm. Sóval, borssal ízesítem, majd krémesre turmixolom, és felöntöm annyi vízzel, amennyitől leves állaga lesz.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 30 dkg Graham liszt
  • 3 evőkanál joghurt vagy tejföl
  • 10 dkg rama
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • kevés só
  • kevés tej és cukor az élesztőhöz
  • 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:

A Graham lisztet, a margarint, a joghurtot (tejfölt), a sót és a tojást összekeverjük. Langyos tejben pici cukorral az élesztőt felfuttatjuk, a szobahőmérsékletű tésztához adjuk, és jól összedolgozzuk. Meleg, nem huzatos helyen letakarva kb. 30 percet kelesztjük

Tovább 

Hozzávalók:

  • kb. 16 darabhoz :
  • 12 dkg graham liszt (de sima búzaliszt is jó)
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 3 evőkanál darált dió vagy mandula
  • 4 dkg puha vaj
  • 1 tojás
  • egész mandula a díszítéshez
Elkészítés:

A tojást kivéve mindent egy tálban összemorzsolunk,majd a tojással tésztává keverjük. Kis golyókat formálunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Kissé lelapítjuk a kezünkkel, és darabonként 1-1 mandulával díszítjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg teljes kiőrlésű kenyérliszt
  • 25 dkg Graham korpásliszt /vagy ha világosabb színű kenyeret akarunk, akkor fehér finomliszt/
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2-2,5 dkg só
  • a liszt minőségétől függően 7,5-8 dl langyos víz
  • 2-3 mokkáskanál őrölt kömény
  • A sütőforma kikenéséhez:
  •   rama vagy zsír
  • A tetejére:
  • 1 tojás
Elkészítés:

Kimérjük a liszteket, beletesszük az őrölt köményt, és jól összekavarjuk. Már jóval előtte /legalább előző este/ szobahőmérsékleten kell tartani a liszteket.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu