Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 1/4 liter tej
1 vaníliarúd
30 dkg friss vagy felengedett mélyhűtött eper
4 tojás
Ízlés szerint édesítőszer
1 csomag vaníliás vagy epres pudingpor
1 citrom
Elkészítés:
Egy fazékban összeforraljuk a tejet a félbevágott vaníliarúddal, és 20
percre félretesszük. Ennyi idő alatt a tej átveszi a vanília aromáját.
Amikor ez megtörtént, kiszedjük belőle a rúddarabokat. Félbevágjuk a
megmosott, kicsumázott epret, és össze turmixszoljuk a vaníliaízű tej
egyharmadával. Azért csak ennyivel, mert a maradék tejben főzzük majd ki
a habgaluskákat. A kész epres turmixot félretesszük, és szétválasztjuk a
tojásokat. A tojásfehérjékből habot verünk két lépésben: először csak
addig, amíg kialakul a lágy hab, aztán beleszórjuk az édesítőszert, és
ezután kemény habbá verjük. Hideg vízzel kiöblítünk egy közepes méretű
fazekat, és felforraljuk benne a halványsárga, vaníliás tejet. Ha már
rotyog, takarékra állítjuk a lángot, és tojáshabból evőkanálnyi adagokat
szaggatunk bele. Mindkét oldalukon kb. 1-1 percig főzzük, majd
szűrőlapáttal kiszedjük, és félretesszük őket. Arra mindvégig ügyeljünk,
hogy egyszerre csak annyit főzzünk ki, amennyi a túlzsúfoltság veszélye
nélkül belefér a fazékba. Amikor az összes habgaluska kifőtt, elzárjuk a
fazék alatt a gázt, és a vaníliás tejhez öntjük az epres turmixot.
Ezután a tojás sárgákat meg a pudingport kézi habverővel összedolgozzuk,
és apránként annyit kanalazunk hozzá a meleg, epres-vaníliás tejből,
hogy a tojásos keverék meglangyosodjon. Ezt átöntjük a fazékba, és
gyenge lángon kézi habverővel kevergetve besűrítjük az epres madártejet.
Ezután már csak a megmosott citrom héját reszeljük a madártejhez.
Kiszedjük tálkákba, és ha már teljesen kihűlt, tálalásig betesszük a
hűtőbe.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Gyümölcsrizs Nutellás vaníliaszósszal
Csoda gyümölcsrizs
Gyümölcsrizs meggyel
Karácsonyi gesztenyetorta