ételrecept: Finom epres madártej

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
1 1/4 liter tej
1 vaníliarúd
30 dkg friss vagy felengedett mélyhűtött eper
4 tojás
Ízlés szerint édesítőszer
1 csomag vaníliás vagy epres pudingpor
1 citrom

Elkészítés:
Egy fazékban összeforraljuk a tejet a félbevágott vaníliarúddal, és 20 percre félretesszük. Ennyi idő alatt a tej átveszi a vanília aromáját. Amikor ez megtörtént, kiszedjük belőle a rúddarabokat. Félbevágjuk a megmosott, kicsumázott epret, és össze turmixszoljuk a vaníliaízű tej egyharmadával. Azért csak ennyivel, mert a maradék tejben főzzük majd ki a habgaluskákat. A kész epres turmixot félretesszük, és szétválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjékből habot verünk két lépésben: először csak addig, amíg kialakul a lágy hab, aztán beleszórjuk az édesítőszert, és ezután kemény habbá verjük. Hideg vízzel kiöblítünk egy közepes méretű fazekat, és felforraljuk benne a halványsárga, vaníliás tejet. Ha már rotyog, takarékra állítjuk a lángot, és tojáshabból evőkanálnyi adagokat szaggatunk bele. Mindkét oldalukon kb. 1-1 percig főzzük, majd szűrőlapáttal kiszedjük, és félretesszük őket. Arra mindvégig ügyeljünk, hogy egyszerre csak annyit főzzünk ki, amennyi a túlzsúfoltság veszélye nélkül belefér a fazékba. Amikor az összes habgaluska kifőtt, elzárjuk a fazék alatt a gázt, és a vaníliás tejhez öntjük az epres turmixot. Ezután a tojás sárgákat meg a pudingport kézi habverővel összedolgozzuk, és apránként annyit kanalazunk hozzá a meleg, epres-vaníliás tejből, hogy a tojásos keverék meglangyosodjon. Ezt átöntjük a fazékba, és gyenge lángon kézi habverővel kevergetve besűrítjük az epres madártejet. Ezután már csak a megmosott citrom héját reszeljük a madártejhez. Kiszedjük tálkákba, és ha már teljesen kihűlt, tálalásig betesszük a hűtőbe.

Címkék: édesség

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu