ételrecept: Császármorzsa

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:

2,5 dl liszt
2,5 dl gríz (búzadara)
5 dl l tej
4 tojás
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2-3 evőkanál olaj

A szószhoz:

1 kg meggy
3 evőkanál cukor
2 dkg sütőmargarin
1/2 kávéskanál fahéj
4-5 dl meggylé,
vörösbor vagy víz

Elkészítés:
Elkészítés:

A morzsához a lisztet, a darát, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgákat simára keverjük a tej felével, majd hozzákeverjük a maradék tejet, és az egészet 1 órára a hűtőbe tesszük. Így a daraszemek jól megdagadnak, ettől lesz majd morzsás. Közben elkészítjük a szószt. A meggyeket kimagozzuk. Egy lábosban felolvasztjuk a margarint, majd rádobjuk a meggyet és az összes többi hozzávalót. Kb. 15-20 perc alatt puhára főzzük a meggyet. Az egészet egy turmixgépbe öntjük, simára turmixoljuk.



császármorzsa



Egy mély teflonserpenyőben nagyon forróra hevítjük az olajat. Közben felverjük a félretett tojásfehérjét habnak, és hozzákeverjük a hűtőben pihentetett tésztához. Ha az olaj már forró, akkor az egész tésztát beleöntjük. Ha barna kérget kapott a külseje, akkor favillával elkezdjük átforgatni. Ezt kell addig forgatni, amíg már egy pici folyós rész sincs benne. Az elkészült császármorzsát a meggylekvárral tálaljuk.

Címkék: édesség

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu