Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
2,5 dl liszt
2,5 dl gríz (búzadara)
5 dl l tej
4 tojás
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2-3 evőkanál olaj
A szószhoz:
1 kg meggy
3 evőkanál cukor
2 dkg sütőmargarin
1/2 kávéskanál fahéj
4-5 dl meggylé,
vörösbor vagy víz
Elkészítés:
Elkészítés:
A morzsához a lisztet, a darát, a cukrot, a vaníliás cukrot és a
tojássárgákat simára keverjük a tej felével, majd hozzákeverjük a
maradék tejet, és az egészet 1 órára a hűtőbe tesszük. Így a daraszemek
jól megdagadnak, ettől lesz majd morzsás. Közben elkészítjük a szószt. A
meggyeket kimagozzuk. Egy lábosban felolvasztjuk a margarint, majd
rádobjuk a meggyet és az összes többi hozzávalót. Kb. 15-20 perc alatt
puhára főzzük a meggyet. Az egészet egy turmixgépbe öntjük, simára
turmixoljuk.
császármorzsa
Egy mély teflonserpenyőben nagyon forróra hevítjük az olajat. Közben
felverjük a félretett tojásfehérjét habnak, és hozzákeverjük a hűtőben
pihentetett tésztához. Ha az olaj már forró, akkor az egész tésztát
beleöntjük. Ha barna kérget kapott a külseje, akkor favillával elkezdjük
átforgatni. Ezt kell addig forgatni, amíg már egy pici folyós rész
sincs benne. Az elkészült császármorzsát a meggylekvárral tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Gyümölcsrizs Nutellás vaníliaszósszal
Csoda gyümölcsrizs
Gyümölcsrizs meggyel
Karácsonyi gesztenyetorta