Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A feldarabolt körmöt, farkat, a csülköket
beáztatom előző nap, majd másnap alaposan megkapargatom, több lében is
átmosom. 10 l-es fazékban felteszem főni, éppen, mint a húslevest. Ha
felhabzott, leszedegetem a habot, beleteszem a fokhagymagerezdeket,
vöröshagymát (erről a legbelső, még színes héjat nem szedem le)borsot,
köménymagot (nem kell sok ez utóbbiból, mondjuk 15 szem mindegyikből), a
chilipaprikákat, belereszelek egy kis gyömbért, szerecsendiót, sót (túl
sokat nem szabad tenni, nem *alszik meg*).
Lassú tűzön főzöm, alig mozog a teteje, közben, ha még habzana, azt
leszedem. Ha már kezd puhulni a hús, beleteszem a megtisztított egyéb
zöldségeket is, ha van, zöldpaprika, paradicsom a fagyasztóban vagy
frissen, azt is teszek bele. Ha túl sok víz párolgott el, most pótlom.
Ekkor ismét habos lesz, de ez már szép fehér hab, azt is leszedem.
Mindent csúcspuhára főzök, a csontról le kell válnia a húsnak. Ez kb. 5
óra.
Ha megfőtt minden, átszűröm a levet, nem öntöm, hanem meregetem a szűrőn
(minél apróbb lukú, annál jobb, ha tiszta géz, még jobb). A húsokat
külön szedem, a zöldséget is. A csontokat kiszedegetem, ha túl zsíros
lenne a csülök, azt is különválasztom. Kerek kicsi tálakba teszek
füstölt húst, körmöt, húst, szépen, arányosan osztom el, majd rámerem a
lét. Félbevágott keménytojásokat teszek bele, pirosparikával megszórom,
és hideg helyen hagyom dermedni. Nem kell aggódni, van, hogy már 2 óra
múltán kemény, de ha csak reggelre dermed meg, az se baj.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Csülök kocsonyázva
Almakocsonya tormás csirkecombbal
Egyszerű kocsonya
Gyümölcs kocsonya