ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:
30 dkg főtt burgonya
2 db tojássárgája
3 dkg vaj
szerecsendió


liszt tojás zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A főtt áttört burgonyát a 2 tojássárgájával a vajjal a reszelt szerecsendióval és a sóval összegyúrjuk.
Dió nagyságú golyókat formálunk belőle.Bapanírozzuk,és forró olajban aranysárgára sütjük.

Hozzávalók:
2 kicsontozott csirkemell
3 kk. liszt
1 ek. szójamártás
1 késhegynyi bors
4 ek. olaj
1 kis kínai gombakonzerv
1 kk. s
2 gerezd fokhagyma
2 kk. gyömbér

Elkészítés:
A csirkét feldaraboljuk. A szójamártást összekeverjük a liszttel, borssal és egy evőkanál olajjal, majd a csirkére öntjük.
A gomba levéből 1/2 dl-t félreteszünk és sóval ízesítjük.
A húst olajban megpároljuk, a fokhagymával és a gyömbérrel. Rátesszük a gombát, rálocsoljuk a levét, és 5 percig főzzük.

Tovább 

 

Advent, a várakozás és felkészülés időszaka

http://www.noinetcafe.hu/index


Közeledünk az advent időszakához, amely a várakozásról, lelki felkészülésről és Jézus születéséről szól. A böjt is ebben az időszakban van, de ma már szinte senki nem tartja ezt a hagyományt. Régen ebben az időszakban nem volt szabad hangos mulatságokat rendezni. Adventi koszorút a 19-20. századtól készítenek, hagyományosan három lila és egy rózsaszín gyertyát kell meggyújtani a karácsonyt megelőző négy vasárnapon.

Utolsó hozzászólás

Hegedüs Edit üzente 13 éve

Nagyon tetszett a cikk,rengeteg ember várja az adventi ünnepeket,most a történetébe is be kukanthattunk.Köszönöm szépen. Üdv:Edit

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:


Belga karácsonyi sörös kacsa
- 2 kacsamell
- 20 dkg kacsamáj
- rozmaring
- finom liszt

Ragu
- 1/2 dl chimay sör
- 1 dkg demi-glace
- 5 dkg áfonyalekvár
- 5 dkg fenyőmag
- 10 dkg áfonya
- 20 dkg gyöngyhagyma
- 1/2 dl csirkealaplé

Burgonyaröszti
- fehér bors
- 1/2 teáskanál
- 3,5 evőkanál vaj
- 1 kg burgonya
- zöldfűszer

Pác
- bors fűszerkeverék
-
- rozmaring
- fokhagyma
- 1 mokkáskanál barna cukor
- 1 dl olívaolaj
- 1 dl chimay sör

Belga karácsonyi sörös kacsa
A kacsamelleket lehártyázzuk, formázzuk, bőrös felükön beirdaljuk, és beleforgatjuk az elkészített pácba.

Tovább 


Hozzávalók 4 személyre:


- 60 dkg finom liszt
- 3 dkg élesztő
- 5 dkg kristálycukor
- 20 dkg vaj
- 8 tojássárgája
- 2 dl tej
- 1 evőkanál rum
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg mandula
- cukrozott narancshéj
- reszelt citromhéj
- szegfűszeg
- 1 csomag vaníliás cukor
-
- őrölt fahéj

Az élesztőt langyos, picit cukros tejben felfuttatjuk, egy kis liszttel megszórjuk, és fél órán át pihentetjük.

Tovább 

- 1 üveg torma
- 2 evőkanál étolaj
- ízlés szerint
- 4 db csirkecomb
- 3 dl húsleves
- 2 evőkanál zselatin
- 4 db alma


Az almát meghámozzuk, apró kockákra összevágjuk. A zselatint 3 dl húslevesben feloldjuk, vigyázva, hogy
ne forrjon fel. Amikor majdnem kihűlt, beletesszük az almakockákat. Különösebb fűszerezést nem igényel, mert a húsleves önmagában is elég ízletes.

Tovább 

Tészta
- vaj a tepsi kikenéséhez
- 6 dkg kristálycukor
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 12 dkg finom liszt
- 3 tojás
- 1 narancs reszelt héja
- 1 citrom reszelt héja
- 6 dkg porcukor
- 12 dkg vaj

Krém
- 3 tojássárgája
- 1 csomag zselatin fix
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4-5 szem szegfűszeg
- 1 fahéjrúd
- 1 narancs reszelt héja
- 1 citrom reszelt héja
- 3 dl vörösbor
- 5 dkg mazsola
- 4 dl tejszín

Piskótatekercs
- tortazselé
- tejszínhab
- mandulaforgács
- málnalekvár
- 8 dkg finom liszt
- 8 dkg kristálycukor
- 4 tojás



Tészta
A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a reszelt narancs- és citromhéjat, végül egyenként a tojások sárgáját is.

Tovább 

A boszorkány mézeskalács házikója
- 3 evőkanál tej
- 28 dkg finom liszt
- 1 db tojás
- 1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 dkg vaj
- 5 dkg kristálycukor
- 10 dkg méz

Máz
- 1 db tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
- 4 evőkanál citromlé


A boszorkány mézeskalács házikója
A mézet a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal addig melegítjük egy edényben, amíg az összes hozzávaló felolvad, azután hagyjuk kihűlni.

Tovább 

Hozzávalók:
7 tojás

őrölt bors
60dkg darált sertéshús
3 zsemle
2 gerezd foghagyma
1 fej vöröshagyma
pirospaprika
zsemlemorzsa
10 dkg sertészsír

Elkészítés:
5 tojást sós vízben 10 perc alatt megfőzünk, majd lehűtjük és megpucoljuk. A darált húst a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel, 2 tojással, a zúzott fokhagymával és a finomra vágott hagymával összekeverjük. Ízesítjük sóval, borssal és pirospaprikával. Összegyúrjuk, és ha túl lágynak éreznénk, kevés zsemlemorzsát adunk hozzá.

Tovább 

Hozzávalók:

  • szép vastaghéjú narancsok
  • cukor
Elkészítés:

A narancsok (vagy citromok) héját nagyon alaposan letisztítjuk. Szárazra töröljük, és éles késsel levágjuk a héjukat, majd 1-2 mm-es hosszú csíkokra tovább szeleteljük.

Egy kisebb edénybe 1 dl vizet és 15 dkg cukrot teszünk, majd bele a narancshéjat, forraljuk lassú tűzön 1 órát fedő alatt.

Ezen idő alatt a narancshéj megpuhul, a kesernyés ízét elveszti.

Leszűrjük, papírtörlőn megszárítjuk, és kristálycukorban megforgatjuk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu