Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg főtt burgonya
2 db tojássárgája
3 dkg vaj
szerecsendió
só
liszt tojás zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A főtt áttört burgonyát a 2 tojássárgájával a vajjal a reszelt szerecsendióval és a sóval összegyúrjuk.
Dió nagyságú golyókat formálunk belőle.Bapanírozzuk,és forró olajban aranysárgára sütjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 kicsontozott csirkemell
3 kk. liszt
1 ek. szójamártás
1 késhegynyi bors
4 ek. olaj
1 kis kínai gombakonzerv
1 kk. s
2 gerezd fokhagyma
2 kk. gyömbér
Elkészítés:
A csirkét feldaraboljuk. A szójamártást összekeverjük a liszttel, borssal és egy evőkanál olajjal, majd a csirkére öntjük.
A gomba levéből 1/2 dl-t félreteszünk és sóval ízesítjük.
A húst olajban megpároljuk, a fokhagymával és a gyömbérrel. Rátesszük a gombát, rálocsoljuk a levét, és 5 percig főzzük.
|
|
13 éve | Egyed Józsefné | 1 hozzászólás
Advent, a várakozás és felkészülés időszaka
http://www.noinetcafe.hu/index
Közeledünk
az advent időszakához, amely a várakozásról, lelki felkészülésről és
Jézus születéséről szól.
A böjt is ebben az időszakban van, de ma már szinte senki nem tartja ezt
a hagyományt. Régen ebben az időszakban nem volt szabad hangos
mulatságokat rendezni. Adventi koszorút a 19-20. századtól készítenek,
hagyományosan három lila és egy rózsaszín gyertyát kell meggyújtani a
karácsonyt megelőző négy vasárnapon.
Hozzávalók 4 személyre:
Hozzávalók
4 személyre:
Az élesztőt langyos, picit cukros tejben felfuttatjuk, egy
kis liszttel megszórjuk, és fél órán át pihentetjük.
- 1 üveg
torma
- 2 evőkanál
étolaj
- ízlés szerint
só
- 4 db
csirkecomb
- 3 dl
húsleves
- 2 evőkanál
zselatin
- 4 db
alma
Az almát meghámozzuk, apró kockákra összevágjuk. A zselatint 3 dl húslevesben feloldjuk, vigyázva, hogy
ne forrjon fel. Amikor majdnem kihűlt, beletesszük az almakockákat.
Különösebb fűszerezést nem igényel, mert a húsleves önmagában is elég
ízletes.
Tészta
-
vaj a tepsi kikenéséhez
- 6 dkg
kristálycukor
- 1 csipet
őrölt szegfűszeg
- 1 kávéskanál
őrölt fahéj
- 12 dkg
finom liszt
- 3
tojás
- 1
narancs reszelt héja
- 1
citrom reszelt héja
- 6 dkg
porcukor
- 12 dkg
vaj
Krém
- 3
tojássárgája
- 1 csomag
zselatin fix
- 1 csomag
vaníliás pudingpor
- 8 dkg
kristálycukor
- 1 csomag
vaníliás cukor
- 4-5 szem
szegfűszeg
- 1
fahéjrúd
- 1
narancs reszelt héja
- 1
citrom reszelt héja
- 3 dl
vörösbor
- 5 dkg
mazsola
- 4 dl
tejszín
Piskótatekercs
-
tortazselé
-
tejszínhab
-
mandulaforgács
-
málnalekvár
- 8 dkg
finom liszt
- 8 dkg
kristálycukor
- 4
tojás
Tészta
A vajat habosra keverjük a
porcukorral, hozzáadjuk a reszelt narancs- és citromhéjat, végül
egyenként a tojások sárgáját is.
A boszorkány mézeskalács házikója
- 3 evőkanál
tej
- 28 dkg
finom liszt
- 1 db
tojás
- 1 teáskanál
mézeskalács-fűszerkeverék
- 1 csomag
sütőpor
- 1 csomag
vaníliás cukor
- 6 dkg
vaj
- 5 dkg
kristálycukor
- 10 dkg
méz
Máz
- 1 db
tojásfehérje
- 10 dkg
porcukor
- 4 evőkanál
citromlé
A boszorkány mézeskalács házikója
A
mézet a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal addig melegítjük egy
edényben, amíg az összes hozzávaló felolvad, azután hagyjuk kihűlni.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
7 tojás
só
őrölt bors
60dkg darált sertéshús
3 zsemle
2 gerezd foghagyma
1 fej vöröshagyma
pirospaprika
zsemlemorzsa
10 dkg sertészsír
Elkészítés:
5 tojást sós vízben 10 perc alatt megfőzünk, majd lehűtjük és
megpucoljuk. A darált húst a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel, 2
tojással, a zúzott fokhagymával és a finomra vágott hagymával
összekeverjük. Ízesítjük sóval, borssal és pirospaprikával.
Összegyúrjuk, és ha túl lágynak éreznénk, kevés zsemlemorzsát adunk
hozzá.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A narancsok (vagy citromok) héját nagyon
alaposan letisztítjuk. Szárazra töröljük, és éles késsel levágjuk a
héjukat, majd 1-2 mm-es hosszú csíkokra tovább szeleteljük.
Egy kisebb edénybe 1 dl vizet és 15 dkg cukrot teszünk, majd bele a narancshéjat, forraljuk lassú tűzön 1 órát fedő alatt.
Ezen idő alatt a narancshéj megpuhul, a kesernyés ízét elveszti.
Leszűrjük, papírtörlőn megszárítjuk, és kristálycukorban megforgatjuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás