Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók
4 személyre:
Az élesztőt langyos, picit cukros tejben felfuttatjuk, egy
kis liszttel megszórjuk, és fél órán át pihentetjük. A felpuhított
vajat a maradék cukorral, vaníliás cukorral és a tojássárgákkal habosra
keverjük. Hozzáadjuk az élesztős keveréket, a lisztet, a maradék tejet, a
rumot, a reszelt citromhéjat, a szegfűszeget, a fahéjat, egy csipet
sót, és alaposan kidolgozzuk. Meleg helyen fél órát kelesztjük.
A mazsolát, a durvára vágott mandulát és a narancshéjat apránként adjuk a
már megkelt tésztához, amelyet jól átgyúrunk, és fél órán át kelni
hagyunk. A tésztából rudat formálunk, kibélelünk vele egy kivajazott,
kilisztezett Stollen-tepsit vagy egy őzgerincformát, és 200 fokra
előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük. Még
forrón vaníliás porcukorral meghintjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Barackos muffin
Mazsolás juharszirupos muffin
Belga csokis keksz
Málnás babapiskótás szelet