Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tészta
-
vaj a tepsi kikenéséhez
- 6 dkg
kristálycukor
- 1 csipet
őrölt szegfűszeg
- 1 kávéskanál
őrölt fahéj
- 12 dkg
finom liszt
- 3
tojás
- 1
narancs reszelt héja
- 1
citrom reszelt héja
- 6 dkg
porcukor
- 12 dkg
vaj
Krém
- 3
tojássárgája
- 1 csomag
zselatin fix
- 1 csomag
vaníliás pudingpor
- 8 dkg
kristálycukor
- 1 csomag
vaníliás cukor
- 4-5 szem
szegfűszeg
- 1
fahéjrúd
- 1
narancs reszelt héja
- 1
citrom reszelt héja
- 3 dl
vörösbor
- 5 dkg
mazsola
- 4 dl
tejszín
Piskótatekercs
-
tortazselé
-
tejszínhab
-
mandulaforgács
-
málnalekvár
- 8 dkg
finom liszt
- 8 dkg
kristálycukor
- 4
tojás
Tészta
A vajat habosra keverjük a
porcukorral, hozzáadjuk a reszelt narancs- és citromhéjat, végül
egyenként a tojások sárgáját is. A lisztet elvegyítjük az őrölt fahéjjal
meg
a szegfűszeggel. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a
kristálycukorral, azután a liszttel váltakozva a vajas krémhez keverjük.
A tészta felét kivajazott-kilisztezett
tortaformába kenjük, majd a 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A másik feléből ugyanígy még egy lapot sütünk.
Krém
Fél
deci vörösborban felforraljuk a mazsolát, azután kihűtjük. A citrom és a
narancs reszelt héjából a fahéjjal, a szegfűszeggel, a vaníliás
cukorral és 1-1,5 dl vízzel
fűszerkivonatot készítünk. A cukrot összekeverjük a pudingporral,
hozzáöntjük a maradék vörösbort, a fűszerkivonatot meg a
tojássárgájákat. Kevergetve sűrűre
főzzük, majd összekeverjük a zselatinfixszel. Ha kihűlt a krém, összeforgatjuk a kemény habbá vert tejszínnel.
A két tésztalapot betöltjük a krémmel úgy, hogy a rétegek közé szórjuk a borban áztatott mazsolát. A hűtőbe tesszük dermedni.
Piskótatekercs
A
piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd
hozzáadjuk a lisztet meg a habbá vert tojásfehérjét. A tésztát
sütőpapírral bélelt 25 × 35 cm-es
tepsibe terítjük, és vékony lapot sütünk belőle. Feltekerve hagyjuk
kihűlni. Ezután megkenjük málnalekvárral, ismét felcsavarjuk, és vékony
szeletekre vágjuk. A piskótatekercsekkel kirakjuk a torta tetejét.
Díszíthetjük még keményre vert tejszínhabbal is. A torta oldalát
pirított mandulával vagy piskótamorzsával bevonjuk, a
tekercsek tetejét egy kis zselével fényezhetjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Somlói torta
Savanyú-édes máktorta
Rokokó narancstorta
Marcipános fenyőfa