ételrecept: Adventi forraltborkrém-torta

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Tészta
- vaj a tepsi kikenéséhez
- 6 dkg kristálycukor
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 12 dkg finom liszt
- 3 tojás
- 1 narancs reszelt héja
- 1 citrom reszelt héja
- 6 dkg porcukor
- 12 dkg vaj

Krém
- 3 tojássárgája
- 1 csomag zselatin fix
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4-5 szem szegfűszeg
- 1 fahéjrúd
- 1 narancs reszelt héja
- 1 citrom reszelt héja
- 3 dl vörösbor
- 5 dkg mazsola
- 4 dl tejszín

Piskótatekercs
- tortazselé
- tejszínhab
- mandulaforgács
- málnalekvár
- 8 dkg finom liszt
- 8 dkg kristálycukor
- 4 tojás



Tészta
A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a reszelt narancs- és citromhéjat, végül egyenként a tojások sárgáját is. A lisztet elvegyítjük az őrölt fahéjjal meg
a szegfűszeggel. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral, azután a liszttel váltakozva a vajas krémhez keverjük. A tészta felét kivajazott-kilisztezett
tortaformába kenjük, majd a 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A másik feléből ugyanígy még egy lapot sütünk.

Krém
Fél deci vörösborban felforraljuk a mazsolát, azután kihűtjük. A citrom és a narancs reszelt héjából a fahéjjal, a szegfűszeggel, a vaníliás cukorral és 1-1,5 dl vízzel
fűszerkivonatot készítünk. A cukrot összekeverjük a pudingporral, hozzáöntjük a maradék vörösbort, a fűszerkivonatot meg a tojássárgájákat. Kevergetve sűrűre
főzzük, majd összekeverjük a zselatinfixszel. Ha kihűlt a krém, összeforgatjuk a kemény habbá vert tejszínnel.
A két tésztalapot betöltjük a krémmel úgy, hogy a rétegek közé szórjuk a borban áztatott mazsolát. A hűtőbe tesszük dermedni.

Piskótatekercs
A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet meg a habbá vert tojásfehérjét. A tésztát sütőpapírral bélelt 25 × 35 cm-es
tepsibe terítjük, és vékony lapot sütünk belőle. Feltekerve hagyjuk kihűlni. Ezután megkenjük málnalekvárral, ismét felcsavarjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A piskótatekercsekkel kirakjuk a torta tetejét. Díszíthetjük még keményre vert tejszínhabbal is. A torta oldalát pirított mandulával vagy piskótamorzsával bevonjuk, a
tekercsek tetejét egy kis zselével fényezhetjük.

Címkék: torta

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu