ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:
A tésztához:

6 tojás sárgája
12 evőkanál porcukor
6 evőkanál forró víz
6 evőkanál liszt
15 dkg darált dió
1 csomag sütőpor
6 tojás kemény habja

A krémhez:

20 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 tojás sárgája
1 dl forró feketekávé

A tetejére:

kakaópor
mazsola

Elkészítés:
A tojások sárgáját a porcukorral és a forró vízzel jól kikeverjük, belekeverjük a darált diót is és a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.

Kisebb méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kisütjük.

Tovább 

Hozzávalók:
1 kg túró
20 dkg porcukor
12 dkg vaj
10 dkg cukrozott narancshéj
7 dkg búzadara
3 tojás
3 narancs
1 alma
1 csomag főzni való vaníliás pudingpor
fél csomag sütőpor
csipetnyi só

Elkészítés:
A túrót egy villa segítségével törd össze, majd a vajjal, a cukorral, a sóval, valamint a tojások sárgájával keverd össze. Add hozzá a vaníliás pudingport, a sütőport és a búzadarát. Az almát hámozd meg, reszeld le, és keverd hozzá a vaníliás masszához.

Két narancs levét facsard ki, a harmadik húsát vágd kockákra, és a cukrozott narancshéjjal együtt vegyítsd a túrós masszába.

Tovább 

 

Hozzávalók:
1/2 kg rizs
1 db citrom
morzsányi friss élesztő
Füszerek:
1 KK szegfüszeg darálva
1 KK szerecsendió darálva
1 KK gyömbérgyökér darálva
3 csipet sáfrány
1 kk szerecsenvirág
3 db fahéj egészbe
1 kk borsikafű
10 dkg mazsola összevágva
1.25 kg. cukor

Elkészítés:
Egy 5 literes befőtes üvegbe tesszük a rizst és a füszereket, a cukrot és 1 liter vízet felfőzünk,a cukkorral és langyosra hűtjük,majd ráöntjük a rizses füszerekre,citromot,a héjját és levét,és az élesztőt, az üveget feltöltjük nyakig, vizzel,2 hétig néha kavargatjuk, dupla folpakkal lekötjük.
6 hétig letisztul, gumicsővel leszürni.
Üvegekbe tölteni.

2x lehet +még feltölteni a füszerek felét 1,25 kg cukrot+ víz citromot,élesztőt adjunk hozzá.

Tovább 

Hozzávalók:
40 dkg háj
70 dkg liszt
2 tojás
2-3 evőkanál tejföl
1 kávéskanál cukor
kb 2,5 dl langyos sós, ecetes víz
szilvalekvár és reszelt sajt

Elkészítés:
A hájat 1 óra hosszat hideg vízben áztatjuk, majd vízből kivéve lehártyázzuk, ledaráljuk. 10 dkg liszttel átgyúrjuk, majd félretesszük. A többi hozzávalóból rugalmas rétestészta keménységű tésztát készítünk, jól kidolgozzuk, hogy hólyagos legyen. Kinyújtjuk, rákenjük a lisztes hájat, feltekerjük.

Tovább 

Hozzávalók:
60 dkg liszt
40 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 db tojásárágája

1 tábla fehér csokoládé
1 tábla csokoládé

Elkészítés:
A fenti anyagokat a csokik nélkül gyorsan össze gyurjuk, a hütőbe tesszük 1 óróra. Majd vékonyra kinyujtjuk, és 10 cm csikokat vágunk, és egész vékony kis rudakra vágjuk. Sütőpapirra helyezzük, vigyázzunk, hogy egyenesek legyenek a tészta csíkok. Elő melegitett sűtőbe világosra sütjük.

Majd ha kihültek, felovasszuk a csokit/feketét/
és egy kicsit bemártjuk,száradni félre tesszük
igy járunk el mig van belőle,majd a fehér csokival is ezt csináljuk.

Ugy néznek ki mint a gyufa szálak a fehér pedig az elhasznált gyufaszálat imiálják.

Tálra vagy egy nagyobb pohárba tesszük az asztalra.

Tovább 

Hozzávalók:

25 dkg natur gesztenyemassza

10 dkg darált mandula vagy dio

1 dkg kakaó

glukonon édesítőszer, rumaroma

5 dkg diabetikus tejcsokoládé (reszelve)

Elkészítés:
Tetszes szerint édesített és rummal ízesített gesztenyemasszához hozzáadjuk a darált mandulát vagy diot, a kakaót és jó habosra keverjük. Vizes kézzel kis golyókat csinálunk, beleforgaljuk a reszelt csokoládéba. 1-2 órát behűtjük.

Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 húsleves kocka
5 gerezd fokhagyma

bors
zsír a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:
A burgonyákat meghámozzuk,két miliméteres közökben bevagdossuk de nem vágjuk át telljesen.Kizsírozott tepsibe egymás mellé tesszük.sózzuk,borsozzuk és a húsleveskockából készült 2 dl levest aláöntjük.Előmelegített sütőbe tolva közepes lángon kb egy óráig sütjük.A tisztított fokhagymát apróra vágjuk és a burgonyára szórjuk,még néhány percig sütjük majd tálaljuk.

Tovább 

Hozzávalók:
4 db csirkecomb,
6 karika ananászbefőtt,
1 dl ananászbefőttlé,
2 dl tejszín,
5 dkg vaj,
2 húsos paradicsompaprika,
1 teáskanál citromlé,
1 csokor petrezselyemzöld,
1-1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág és őrölt fehér bors,
ízlés szerint só.

Elkészítés:
A csirkecombokat megmosom, letörölgetem, majd a forgóknál kettévágom. Bedörzsölöm sóval, fehér borssal és alufóliába csomagolva grillsütőben vagy gázsütőben megsütöm, majd az alufóliából kibontva pirosra pirítom.

Tovább 

Hozzávalók:
500 ml tejföl
500 ml tejszín
2 db citrom
12 evőkanál cukor
1 vaníliás cukor


babapiskóta

Elkészítés:
1. A tejfölt elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromok levével és reszelt héjával.
2. A tejszínt felverjük keményre és összekeverjük a tejfölös krémmel.
3. Egy tál aljára babapiskótasort rakunk, ráöntjük a krém felét, megint egy sor piskóta és a tetejére pedig a krém másik fele.
4. Citromkarikákkal díszítjük
5.

Tovább 

Hozzávalók:
15 dkg héjában sült áttört burgonya
15 dkg finomliszt
15 dkg vaj
1 tojás

köménymag

Elkészítés:
Az áttört burgonyát a liszttel, a vajjal , meg a sóval összegyúrjuk és jól kidolgozzuk,lisztezett deszkán kinyújtjuk,vékony rudakat vagy kis pogácsákat formázunk belőle.Tepsire rakjuk ,a tetejüket tojással megkenjük sóval, köménnyel meghintjük.Forró sütőben kezdjük sütni,majd a lángot mérsékelve aranysárgára sütjük.

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu