Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás sárgája
12 evőkanál porcukor
6 evőkanál forró víz
6 evőkanál liszt
15 dkg darált dió
1 csomag sütőpor
6 tojás kemény habja
A krémhez:
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 tojás sárgája
1 dl forró feketekávé
A tetejére:
kakaópor
mazsola
Elkészítés:
A tojások sárgáját a porcukorral és a forró vízzel jól kikeverjük,
belekeverjük a darált diót is és a sütőporral elkevert lisztet, végül
óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.
Kisebb méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kisütjük.
Hozzávalók:
1 kg túró
20 dkg porcukor
12 dkg vaj
10 dkg cukrozott narancshéj
7 dkg búzadara
3 tojás
3 narancs
1 alma
1 csomag főzni való vaníliás pudingpor
fél csomag sütőpor
csipetnyi só
Elkészítés:
A túrót egy villa segítségével törd össze, majd a vajjal, a cukorral, a
sóval, valamint a tojások sárgájával keverd össze. Add hozzá a vaníliás
pudingport, a sütőport és a búzadarát. Az almát hámozd meg, reszeld le,
és keverd hozzá a vaníliás masszához.
Két narancs levét facsard ki, a harmadik húsát vágd kockákra, és a
cukrozott narancshéjjal együtt vegyítsd a túrós masszába.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1/2 kg rizs
1 db citrom
morzsányi friss élesztő
Füszerek:
1 KK szegfüszeg darálva
1 KK szerecsendió darálva
1 KK gyömbérgyökér darálva
3 csipet sáfrány
1 kk szerecsenvirág
3 db fahéj egészbe
1 kk borsikafű
10 dkg mazsola összevágva
1.25 kg. cukor
Elkészítés:
Egy 5 literes befőtes üvegbe tesszük a rizst és a füszereket, a cukrot
és 1 liter vízet felfőzünk,a cukkorral és langyosra hűtjük,majd ráöntjük
a rizses füszerekre,citromot,a héjját és levét,és az élesztőt, az
üveget feltöltjük nyakig, vizzel,2 hétig néha kavargatjuk, dupla
folpakkal lekötjük.
6 hétig letisztul, gumicsővel leszürni.
Üvegekbe tölteni.
2x lehet +még feltölteni a füszerek felét 1,25 kg cukrot+ víz citromot,élesztőt adjunk hozzá.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg háj
70 dkg liszt
2 tojás
2-3 evőkanál tejföl
1 kávéskanál cukor
kb 2,5 dl langyos sós, ecetes víz
szilvalekvár és reszelt sajt
Elkészítés:
A hájat 1 óra hosszat hideg vízben áztatjuk, majd vízből kivéve
lehártyázzuk, ledaráljuk. 10 dkg liszttel átgyúrjuk, majd félretesszük. A
többi hozzávalóból rugalmas rétestészta keménységű tésztát készítünk,
jól kidolgozzuk, hogy hólyagos legyen. Kinyújtjuk, rákenjük a lisztes
hájat, feltekerjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
60 dkg liszt
40 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 db tojásárágája
1 tábla fehér csokoládé
1 tábla csokoládé
Elkészítés:
A fenti anyagokat a csokik nélkül gyorsan össze gyurjuk, a hütőbe
tesszük 1 óróra. Majd vékonyra kinyujtjuk, és 10 cm csikokat vágunk, és
egész vékony kis rudakra vágjuk. Sütőpapirra helyezzük, vigyázzunk, hogy
egyenesek legyenek a tészta csíkok. Elő melegitett sűtőbe világosra
sütjük.
Majd ha kihültek, felovasszuk a csokit/feketét/
és egy kicsit bemártjuk,száradni félre tesszük
igy járunk el mig van belőle,majd a fehér csokival is ezt csináljuk.
Ugy néznek ki mint a gyufa szálak a fehér pedig az elhasznált gyufaszálat imiálják.
Tálra vagy egy nagyobb pohárba tesszük az asztalra.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg natur gesztenyemassza
10 dkg darált mandula vagy dio
1 dkg kakaó
glukonon édesítőszer, rumaroma
5 dkg diabetikus tejcsokoládé (reszelve)
Elkészítés:
Tetszes szerint édesített és rummal ízesített gesztenyemasszához
hozzáadjuk a darált mandulát vagy diot, a kakaót és jó habosra keverjük.
Vizes kézzel kis golyókat csinálunk, beleforgaljuk a reszelt
csokoládéba. 1-2 órát behűtjük.
Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 húsleves kocka
5 gerezd fokhagyma
só
bors
zsír a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A burgonyákat meghámozzuk,két miliméteres közökben bevagdossuk de nem
vágjuk át telljesen.Kizsírozott tepsibe egymás mellé
tesszük.sózzuk,borsozzuk és a húsleveskockából készült 2 dl levest
aláöntjük.Előmelegített sütőbe tolva közepes lángon kb egy óráig
sütjük.A tisztított fokhagymát apróra vágjuk és a burgonyára szórjuk,még
néhány percig sütjük majd tálaljuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 db csirkecomb,
6 karika ananászbefőtt,
1 dl ananászbefőttlé,
2 dl tejszín,
5 dkg vaj,
2 húsos paradicsompaprika,
1 teáskanál citromlé,
1 csokor petrezselyemzöld,
1-1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág és őrölt fehér bors,
ízlés szerint só.
Elkészítés:
A csirkecombokat megmosom, letörölgetem, majd a forgóknál kettévágom.
Bedörzsölöm sóval, fehér borssal és alufóliába csomagolva grillsütőben
vagy gázsütőben megsütöm, majd az alufóliából kibontva pirosra pirítom.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
500 ml tejföl
500 ml tejszín
2 db citrom
12 evőkanál cukor
1 vaníliás cukor
babapiskóta
Elkészítés:
1. A tejfölt elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromok levével és reszelt héjával.
2. A tejszínt felverjük keményre és összekeverjük a tejfölös krémmel.
3. Egy tál aljára babapiskótasort rakunk, ráöntjük a krém felét, megint egy sor piskóta és a tetejére pedig a krém másik fele.
4. Citromkarikákkal díszítjük
5.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
15 dkg héjában sült áttört burgonya
15 dkg finomliszt
15 dkg vaj
1 tojás
só
köménymag
Elkészítés:
Az áttört burgonyát a liszttel, a vajjal , meg a sóval összegyúrjuk és
jól kidolgozzuk,lisztezett deszkán kinyújtjuk,vékony rudakat vagy kis
pogácsákat formázunk belőle.Tepsire rakjuk ,a tetejüket tojással
megkenjük sóval, köménnyel meghintjük.Forró sütőben kezdjük sütni,majd a
lángot mérsékelve aranysárgára sütjük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu