Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A boszorkány mézeskalács házikója
- 3 evőkanál
tej
- 28 dkg
finom liszt
- 1 db
tojás
- 1 teáskanál
mézeskalács-fűszerkeverék
- 1 csomag
sütőpor
- 1 csomag
vaníliás cukor
- 6 dkg
vaj
- 5 dkg
kristálycukor
- 10 dkg
méz
Máz
- 1 db
tojásfehérje
- 10 dkg
porcukor
- 4 evőkanál
citromlé
A boszorkány mézeskalács házikója
A
mézet a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal addig melegítjük egy
edényben, amíg az összes hozzávaló felolvad, azután hagyjuk kihűlni. A
masszába belekeverjük a mézeskalács fűszert és a tojást. Átszitáljuk a
sütőporral elvegyített lisztet, a mézes-tojásos masszához adjuk, és az
egészet alaposan összegyúrjuk. A tésztát fóliába csomagolva 1 órát
pihentetjük a hűtőszekrényben.
Közben elkészítjük a házhoz való sablont. Kartonpapírból kivágjuk a 10 ×
14 cm-es oromzatot. Az oldalak hossza 6,5 cm legyen. Végül a tetőhöz
kivágunk egy-egy 12 × 11 cm-es és egy 6,5 × 7 cm-es falat. Sütőpapírral
kibélelünk egy sütőlemezt, és 180 fokra felmelegítjük a sütőt.
A tésztát lisztezett deszkára tesszük. A kétharmad részét fél centi
vastagra kinyújtjuk, és a sablonok mentén éles késsel két oromzatot, két
falat és két
tetőlapot vágunk ki. Ajtót és ablakot is vághatunk, de csak kicsiket,
hogy ne törjön el a tészta. A maradék tésztából csillagokat, fenyőfákat
és kerítést is szabhatunk. A darabokat a sütőlemezre fektetjük, és
megkenjük tejjel. A sütő középső részében körülbelül 15 percig sütjük. A
tészta maradékát egy 20 × 20 cm-es négyzetté nyújtjuk, megkenjük
tejjel, és ugyancsak megsütjük.
A porcukrot elkeverjük a tojásfehérjével és a citromlével, majd a kihűlt
lapokat az alaplapra ragasztjuk. A tető részeit ugyancsak ráragasztjuk.
A házikót a maradék mázzal és az édességekkel díszítjük.
Máz
A porcukrot elkeverjük a tojásfehérjével és a citromlével.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Barackos muffin
Mazsolás juharszirupos muffin
Belga csokis keksz
Málnás babapiskótás szelet