ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:
2 kicsi csirkemell,
1 1/2 kg zsenge, héjas zöldborsó,
10 dkg reszelt ementáli sajt,
5 dkg vaj,
2 dl tejszín,
1 nagy csokor petrezselyemzöld,
csipetnyi cukor,
ízlés szerint só.

Elkészítés:
A csirkemelleket kicsontozom és vékony csíkokra vágom. Megsózom és 15 percig állni hagyom. Közben a zöldborsót kifejtem, a petrezselyemzöldet nagyon finomra vágom. A melegített vajon a csíkokra vágott csirkehúst fehéredésig pirítom. Közben néhányszor megkeverem, hogy a hús egyenletesen süljön.

Tovább 

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj (szív nélkül),
2 dl tejszín,
2 ecetes uborka,
2 paradicsompaprika,
2 tojás,
1 húsleveskocka,
1 gerezd fokhagyma,
4-5 evőkanál liszt,
1 teáskanál szárított tárkonylevél (vagy 1 szál friss tárkony),
1 mokkáskanál majoránna,
kevés só,
3 evőkanál olaj.

Elkészítés:
A csirkemájat vékony metéltre vágom, forró olajon, erős tűzön hirtelen lepirítom, hozzáadom a zúzott fokhagymát, majd fél liter vízzel felöntöm, belemorzsolom a húsleveskockát és fedő alatt felforralom.

Tovább 

 

Hozzávalók:
3 db nagyobb sertés szűzpecsenye, összesen kb. 1,2 kg,
225 g bőr nélküli sovány baconszalonna,
25 g v. 2 ek. vaj,
150 ml vörösbor.

A szilvás töltelékhez:
25 g v. 2 ek. vaj,
1 hagyma finomra vágva,
115 g gomba vékonyra szeletelve,
4 szilva kimagozva és feldarabolva,
2tk. szántott fűszernövény,
115 g friss, fehér kenyérből készült morzsa,
1 tojás,
só,
frissen őrölt fekete bors.

A mártáshoz:
16 szem szilva,
150 ml vörösbor,
16 szem gyöngyhagyma,
30g v.

Tovább 

Hozzávalók:
20dkg kockára darabolt hús,1 fej vöröshagyma,40 dkg savanyú káposzta,só,őrölt bors,őrölt paprika,1-2 evőkanál tejföl,1-2 gerizd fokhagyma,kevés olaj,

Elkészítés:
A fokhagymát megpucolom és kockára vágom.A káposzta,ha nagyon savanyú átmosom.Az olajban megpirítom üvegesre a hagymát.Majd hozzá adom a húst majd egy kicsit megpirítom,hogy kifehéredjen,majd felöntöm kevés vízzel,paprikázom,sózom,borsozom.Félig megfőzöm,aztán bele rakom a káposztát és annyi vizet adok hogy ellepje.A fokhagymát megpucolom és lereszelem és hozzá adom.Puhára fözöm.Tálaláskor tejfölt adok hozzá.

Tovább 

Hozzávalók:
8 db üres palacsinta
1/2 üveg sárgabarack befőtt
3 egész tojás
2 cs. vaníliás cukor(ha nem elég édes +cukor)
1 evőkanál sárgabarck lekvár
1 dl tejszín
1 dl tej
1 kávéskanál vaj

Elkészítés:
A palacsintákat csíkokra vágjuk.A jénai tál aljába beletesszük a palacsinta felét.Erre rakjuk a félbe vágott barack befőttet.Betakarjuk a palacsinta másik felével.
A tojások fehérjét habbá verjük és a végén belekeverjük a lekvárt.
A tojások sárgáját kikeverjük a vaníliáscukorral vajjal,majd hozzáadjuk a tejszínt és a tejet.Ráöntjük a barackos palacsintára.
A tetejére símítjuk a lekváros habot.
Forró sütőben,szép aranysárgára sütjük.

Tovább 

Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 db tojás
0.5 l tej
30 dkg reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál vaj

bors

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk , vékony karikára vágjuk megsózzuk,és hozzákeverjük az apróra vágott fokhagymát.Egy tűzállótálat kivajazunk alulra egy sor burgonyát teszünk megszórjuk reszelt sajttal majd így rétegezzük a hozzávalókból.Végül leöntjük a tojás és tej keverékével.40-45 percig sütjük.A sütés végén ismét reszelt sajttal megszórjuk még,és enyén megborsozzuk.

Tovább 

Hozzávalók:
450 g sárgarépa
1 hagyma
3 ek. olívaolaj
1,5 l húsleves
1 narancs reszelt héja
4 tojássárgája
reszelt edami sajt

Elkészítés:
Hámozzuk meg a répát és vágjuk apró kockákra. A hagymát tisztítsuk meg és aprítsuk finomra. Futtassuk meg az olajon a répát és hagymát. Adjuk hozzá a húslevest és a narancshéjat és főzzük kis lángon 30 percig. Turmixoljuk le. Minden levesestálba tegyünk egy tojássárgáját és reszelt sajtot. Erre merjük a levest.

Tovább 

Hozzávalók:
8 nagyobb alma
7,5 dkg vaj
5-7,5 dkg cukor (ki mennyire édesen szereti)
fahéj
1 csomag mirelit leveles tészta

Elkészítés:
Az almákat meghámozom, kiszedem a magházat, majd nyolc gerezdre vágom őket. A vajat megolvasztom, beleteszem a cukrot, majd amikor már sárgásbarna lesz, beleteszem az almát. Megszórom fahéjjal. Kb. tíz percen át párolom, néha megkeverem, majd amikor már szószos állaga lesz (kicsit besűrűsödik), leveszem a tűzről, és egy tepsibe öntöm.

Tovább 

Hozzávalók:
4 db csirkecomb,
1 zacskó gyorsfagyasztott morzsolt csemegekukorica (vagy 1 doboz konzervkukorica),
2 tojás,
10 dkg reszelt márványsajt,
1 evőkanál zöldségkrém,
2 dl tejszín,
1 evőkanál kukoricaliszt,
7 dkg vaj,
1 dl tej,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
ízlés szerint só.

Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál kettévágom, megsózom, 3 dkg vajon mindkét oldalán átsütöm és félréteszem.

Tovább 

Hozzávalók (8 személyre): A tésztához 5 tojás, 50 dkg liszt, a kenéséhez 1 fakanál fagyos zsír. A tésztába 3 fej vöröshagyma, két púpos fakanál sertészsír, 4 kávéskanál őrölt pirospaprika, só, őrölt fekete bors. A levesbe 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje, só.

Elkészítés:
Két púpos fakanál sertészsírra ráreszelünk 3 fej vöröshagymát, és együtt üvegesre pároljuk. Amikor megpuhult, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu