Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
2 kicsi csirkemell,
1 1/2 kg zsenge, héjas zöldborsó,
10 dkg reszelt ementáli sajt,
5 dkg vaj,
2 dl tejszín,
1 nagy csokor petrezselyemzöld,
csipetnyi cukor,
ízlés szerint só.
Elkészítés:
A csirkemelleket kicsontozom és vékony csíkokra vágom. Megsózom és 15
percig állni hagyom. Közben a zöldborsót kifejtem, a petrezselyemzöldet
nagyon finomra vágom. A melegített vajon a csíkokra vágott csirkehúst
fehéredésig pirítom. Közben néhányszor megkeverem, hogy a hús
egyenletesen süljön.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj (szív nélkül),
2 dl tejszín,
2 ecetes uborka,
2 paradicsompaprika,
2 tojás,
1 húsleveskocka,
1 gerezd fokhagyma,
4-5 evőkanál liszt,
1 teáskanál szárított tárkonylevél (vagy 1 szál friss tárkony),
1 mokkáskanál majoránna,
kevés só,
3 evőkanál olaj.
Elkészítés:
A csirkemájat vékony metéltre vágom, forró olajon, erős tűzön hirtelen
lepirítom, hozzáadom a zúzott fokhagymát, majd fél liter vízzel
felöntöm, belemorzsolom a húsleveskockát és fedő alatt felforralom.
|
|
Hozzávalók:
3 db nagyobb sertés szűzpecsenye, összesen kb. 1,2 kg,
225 g bőr nélküli sovány baconszalonna,
25 g v. 2 ek. vaj,
150 ml vörösbor.
A szilvás töltelékhez:
25 g v. 2 ek. vaj,
1 hagyma finomra vágva,
115 g gomba vékonyra szeletelve,
4 szilva kimagozva és feldarabolva,
2tk. szántott fűszernövény,
115 g friss, fehér kenyérből készült morzsa,
1 tojás,
só,
frissen őrölt fekete bors.
A mártáshoz:
16 szem szilva,
150 ml vörösbor,
16 szem gyöngyhagyma,
30g v.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
20dkg kockára darabolt hús,1 fej vöröshagyma,40 dkg savanyú
káposzta,só,őrölt bors,őrölt paprika,1-2 evőkanál tejföl,1-2 gerizd
fokhagyma,kevés olaj,
Elkészítés:
A fokhagymát megpucolom és kockára vágom.A káposzta,ha nagyon savanyú
átmosom.Az olajban megpirítom üvegesre a hagymát.Majd hozzá adom a húst
majd egy kicsit megpirítom,hogy kifehéredjen,majd felöntöm kevés
vízzel,paprikázom,sózom,borsozom.Félig megfőzöm,aztán bele rakom a
káposztát és annyi vizet adok hogy ellepje.A fokhagymát megpucolom és
lereszelem és hozzá adom.Puhára fözöm.Tálaláskor tejfölt adok hozzá.
Hozzávalók:
8 db üres palacsinta
1/2 üveg sárgabarack befőtt
3 egész tojás
2 cs. vaníliás cukor(ha nem elég édes +cukor)
1 evőkanál sárgabarck lekvár
1 dl tejszín
1 dl tej
1 kávéskanál vaj
Elkészítés:
A palacsintákat csíkokra vágjuk.A jénai tál aljába beletesszük a
palacsinta felét.Erre rakjuk a félbe vágott barack befőttet.Betakarjuk a
palacsinta másik felével.
A tojások fehérjét habbá verjük és a végén belekeverjük a lekvárt.
A tojások sárgáját kikeverjük a vaníliáscukorral vajjal,majd hozzáadjuk a tejszínt és a tejet.Ráöntjük a barackos palacsintára.
A tetejére símítjuk a lekváros habot.
Forró sütőben,szép aranysárgára sütjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 db tojás
0.5 l tej
30 dkg reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál vaj
só
bors
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk , vékony karikára vágjuk megsózzuk,és
hozzákeverjük az apróra vágott fokhagymát.Egy tűzállótálat kivajazunk
alulra egy sor burgonyát teszünk megszórjuk reszelt sajttal majd így
rétegezzük a hozzávalókból.Végül leöntjük a tojás és tej
keverékével.40-45 percig sütjük.A sütés végén ismét reszelt sajttal
megszórjuk még,és enyén megborsozzuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
450 g sárgarépa
1 hagyma
3 ek. olívaolaj
1,5 l húsleves
1 narancs reszelt héja
4 tojássárgája
reszelt edami sajt
Elkészítés:
Hámozzuk meg a répát és vágjuk apró kockákra. A hagymát tisztítsuk meg
és aprítsuk finomra. Futtassuk meg az olajon a répát és hagymát. Adjuk
hozzá a húslevest és a narancshéjat és főzzük kis lángon 30 percig.
Turmixoljuk le. Minden levesestálba tegyünk egy tojássárgáját és reszelt
sajtot. Erre merjük a levest.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
8 nagyobb alma
7,5 dkg vaj
5-7,5 dkg cukor (ki mennyire édesen szereti)
fahéj
1 csomag mirelit leveles tészta
Elkészítés:
Az almákat meghámozom, kiszedem a magházat, majd nyolc gerezdre vágom
őket. A vajat megolvasztom, beleteszem a cukrot, majd amikor már
sárgásbarna lesz, beleteszem az almát. Megszórom fahéjjal. Kb. tíz
percen át párolom, néha megkeverem, majd amikor már szószos állaga lesz
(kicsit besűrűsödik), leveszem a tűzről, és egy tepsibe öntöm.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 db csirkecomb,
1 zacskó gyorsfagyasztott morzsolt csemegekukorica (vagy 1 doboz konzervkukorica),
2 tojás,
10 dkg reszelt márványsajt,
1 evőkanál zöldségkrém,
2 dl tejszín,
1 evőkanál kukoricaliszt,
7 dkg vaj,
1 dl tej,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
ízlés szerint só.
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál kettévágom, megsózom, 3 dkg vajon mindkét
oldalán átsütöm és félréteszem.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók (8 személyre): A tésztához 5 tojás, 50 dkg liszt, a kenéséhez
1 fakanál fagyos zsír. A tésztába 3 fej vöröshagyma, két púpos fakanál
sertészsír, 4 kávéskanál őrölt pirospaprika, só, őrölt fekete bors. A
levesbe 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor
petrezselyem zöldje, só.
Elkészítés:
Két púpos fakanál sertészsírra ráreszelünk 3 fej vöröshagymát, és együtt
üvegesre pároljuk. Amikor megpuhult, levesszük a tűzről, és
hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu