Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók (8 személyre): A tésztához 5 tojás, 50 dkg liszt, a kenéséhez
1 fakanál fagyos zsír. A tésztába 3 fej vöröshagyma, két púpos fakanál
sertészsír, 4 kávéskanál őrölt pirospaprika, só, őrölt fekete bors. A
levesbe 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor
petrezselyem zöldje, só.
Elkészítés:
Két púpos fakanál sertészsírra ráreszelünk 3 fej vöröshagymát, és együtt
üvegesre pároljuk. Amikor megpuhult, levesszük a tűzről, és
hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát. Az egészet hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük a tésztát. A lisztet a tojásokkal, és kevés (kb. 1
dl) vízzel összegyúrjuk, majd enyhén lisztezett deszkán simára
kidolgozzuk. Három cipót készítünk belőle. Ezeket egyenként is
átgyúrjuk, majd megkenjük a tetejüket kevés fagyos zsírral, nehogy
kiszáradjanak. Sorban mindegyiket szép vékonyra kisodorjuk. A meghűlt
hagymás-paprikás zsírral egyenletesen átkenjük úgy, hogy mindenhova
jusson. Megszórjuk sóval, őrölt feketeborssal, majd kettőt hajtunk a
tésztán, hogy egy vékony csíkot kapjunk. Ezt hosszában végigvágjuk, és
kis csomót kötünk az egyik végére, amit késsel levágunk. Ezt a műveletet
addig folytatjuk, amíg a tésztacsíkunk tart. Ezután újra felhajtunk egy
újabbat, és az összes tésztát feldolgozzuk. A lecsós töltelékkel úgy
gazdálkodjunk, hogy egy kevés maradjon a levesbe is.
Egy nagy fazékban bő vizet forralunk (8 főre kb. 6 liter). Teszünk
bele zöldpaprikát, paradicsomot, vöröshagymát, petrezselyem zöldjét,
ízlés szerint sót, és felforraljuk. Kicsit főzzük, majd a kötött
tésztákat kifőzzük benne. Amikor elkészül, a paprikát, paradicsomot,
petrezselymet és hagymát kivesszük belőle, és a maradék hagymás-paprikás
zsírt elkeverjük a levesben.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Citromos csirkeleves
Tejszínes Gombaleves
Selymes karfiolkrémleves bazsalikommal és parmezánnal
Pikáns sajtleves