Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
3 db nagyobb sertés szűzpecsenye, összesen kb. 1,2 kg,
225 g bőr nélküli sovány baconszalonna,
25 g v. 2 ek. vaj,
150 ml vörösbor.
A szilvás töltelékhez:
25 g v. 2 ek. vaj,
1 hagyma finomra vágva,
115 g gomba vékonyra szeletelve,
4 szilva kimagozva és feldarabolva,
2tk. szántott fűszernövény,
115 g friss, fehér kenyérből készült morzsa,
1 tojás,
só,
frissen őrölt fekete bors.
A mártáshoz:
16 szem szilva,
150 ml vörösbor,
16 szem gyöngyhagyma,
30g v. 2ek. liszt,
300 ml csirkehúslé.
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat). A
hússzeleteket tisztítsuk meg, az inakat és a zsírt szedjük le róla.
Hosszában vágjuk fel őket a háromnegyed részükig, nyissuk szét és
simítsuk le, amennyire lehet. A töltelékhez olvasszuk meg a vajat, és
pirítsuk benne a hagymát üvegesre. A gombát tegyük bele, és még öt
percig süssük. Tegyük egy tálba, és a töltelékhez való anyagokkal
keverjük össze. A hússzeletekből kettőre tegyünk tölteléket, a
harmadikat pedig helyezzük rájuk. A baconszalonnákat egy kés lapjával
simítsuk ki, amennyire lehet. A szalonnát vágjuk szeletekre, és ezeket
helyezzük rá a húsra, 2 cm-es távolságra egymástól. Takarjuk le egy
darab alufóliával, és fordítsuk meg, a szalonnacsíkok két végét tűzzük
össze. Fordítsuk vissza a hústekercset, és vegyük le a fóliát. Tegyük
egy tepsibe, és vajjal kenjük meg. Locsoljunk bort köréje, és egy és
negyedórán keresztül süssük, néha locsoljuk meg saját levével.
Egyenletesre kell barnulnia. A maradék szilvát és a vörösbort forraljuk
együtt, hogy a gyümölcs megpuhuljon. A hagymát sós vízben tíz percig
pároljuk puhára, majd csöpögtessük le és tegyük a szilvához. A húst
tegyük egy tálra, vegyük le róla a csíkokat, és alufóliával lazán
borítsuk be, felszeletelés előtt 10-15 percig hagyjuk állni. A tepsiből
szedjük ki a zsírt, a többihez adjunk lisztet, és 2-3 percig óvatosan
forraljuk. Keverjük hozzá a húslét, forraljuk fel, és még öt percig
pároljuk. Fűszerezzük ízlés szerint. A máriást öntsük rá a szilvára és a
hagymára, forraljuk össze. Tálalhatjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Bőrös malacpecsenye leveles tésztával
Baranyai böllérpecsenye