ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • 1 nagy pohár joghurt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 marék zabpehely
  • 1 marék keksz
  • 2 evőkanál cukor vagy méz
  • 1-1,5 dl tej

Elkészítés:

A kekszet megdaráljuk, és a tej kivételével az összes hozzávalót összekeverjük egy tálban. A tejet csak a végén adjuk hozzá, amikor látjuk, mennyi folyadékot kíván még a keverékünk. Vegyük figyelembe, hogy a zabpehely és a kókuszreszelék is sok nedvességet felszív, mire a joghurtunk összeérik.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 csomag SáGa aszalt szilvával töltött pulykamell
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál liszt
  • 1 dl tejszín
  • fél dl olaj
  • 3 dl húsleves
  • A kroketthez:
  • 1 kg burgonya
  • 4 db tojássárgája
  • szerecsendió
  • szeletelt mandula

Elkészítés:

1. A húst a csomagoláson feltüntetett módon megsütjük, közben elkészítjük a mártást és a krokettet.

2. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Utána leszűrjük, és forrón belekeverjük a tojások sárgáját.

Tovább 

 
Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg pulykamell szeletben
  • grill fűszerkeverék
  • 4 dkg friss paraj
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • vágott zsálya (ízlés szerint)
  • 1 l tyúkhúsleves kockából
  • A mártáshoz:
  • 2 evőkanál vaj
  • 1,5 dkg liszt
  • 1 teáskanál vágott petrezselyem
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál kapribogyó

Elkészítés:

A pulykaszeleteket megütögetjük, fűszerezzük a grill fűszerkeverékkel, majd leforrázott parajleveleket, megtisztított, csíkokra vágott sárgarépát teszünk rá.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 cs. 600 gr-os SáGa aszalt sárgabarackkal töltött pulykamell
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • cukor

Elkészítés:

1. A pulykamellet fagyosan, az alutálcában, 180 C-ra előmelegített villany- vagy gázsütőbe tesszük, és 1 óra 45 percig sütjük.

2. A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, lisztet szórunk rá, és világosra pirítjuk.


3. Állandó keverés mellett felöntjük fehérborral, 1 dl vízzel és a tejszínnel.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 3 nagy fej lilahagyma
  • kb. 10 evőkanál majonéz
  • 2 dl teföl
  • 5 nagy szem krumpli
  • 1 teáskanál mustár
  • bors
  • csipet cukor
  • olaj

Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, felteszük főni 2 kiskanál sóval (héjában főtt krumplit is készíthetünk, akkor csak meg kell mosni a krumplikat, és főzés után pucolni és kockázni). A lilahagymát vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, kevés olajon megpároljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 4-5 nagy fej lilahagyma
  • 3-4 evőkanál méz
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál olaj (jobb az olívaolaj)
  • 1 dl vörösbor
  • bors
  • cukor

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, vékonyra karikázzuk, és gyűrűire szedjük. Magas falú serpenyőben a mézet világosbarnára karamellizáljuk, és a hagymát beleszórjuk. Addig kevergetjük, míg a hagyma kissé összeesik. Az ecetet, a bort és az olajat egy edényben összekeverjük, a hagymára öntjük, és erős tűzön 10 percig főzzük.

Tovább 

Hozzávalók:
20dkg trappista sajt,30 dkg rama margarin,2 szál friss kakukkfű,1 evőkanál pirospaprika,őrőlt fehérbors,só,

Elkészítés:
A margalint habosra keverem,a felét finomra vágott kakukkfűvel,sózom,borsozom,majd a másik felét paprikázom,sózom és borsozom.A sajtot nagy vékony szeletekre vágom,külön-külön egyenletesen megkenem a krémmel,majd egymásra teszem és szorosan felcsavarom.Kézzel rúd alakúra formázom.Aztán hűtöbe teszem.Forró vízbe mártott éles,vékony pengéjű késsel felszeletelem.
Párolt rízzsel tálalom.

Tovább 

Hozzávalók:
1 db sárgarépa
1 db cékla
1 db karalábé
1 fej vöröshagyma
1 húsleves kocka

bors
liszt

Elkészítés:
A kockára vágott hagymát kevés zsiradékon dinszteljük,majd hozzáadjuk a kis kockára vágott zöldségeket.Pár perc után megszórjuk liszttel,és felengedjük hideg vízzel.Ha felforrt hozzáadjuk a leves kockát sózzuk, borsozzuk kiforraljuk.
Betétje:galuska
Tálaláskor megszórhatjuk apróra vágott petrezselyem zölddel.


Hozzávalók:
50 dkg marhafelsál,
2 csirkemell,
1 marhahúsleves-kocka,
0.5 dl sherry (el is maradhat),
1 csomó petrezselyem,
1 babérlevél,
néhány szem feketebors,
3 nagyobb sárgarépa,
1 fehérrépa,
4-5 krumpli,
1 hagyma,
10 dkg csiperkegomba,
só, bors.

A zöldmártáshoz:

3-4 gerezd fokhagyma,
1 konzerv szardella,
1 evőkanál felaprított kapribogyó,
1 csomó apróra vágott petrezselyem,
0,5 dl citromlé,
0,5 dl olívaolaj.

A tálaláshoz:

5 dkg parmezán sajt.

Tovább 

Hozzávalók:
2 nagyobb (800g) csirkemell,
só, bors,
4 gerezd fokhagyma,
12 zsályalevél,
6 vékony szelet szalonna (bacon),
2 evőkanál margarin,
1dl száraz fehérbor,
1 evőkanál olaj,
1 kis fej hagyma,
400g hámozott paradicsom,
1 mokkáskanál szárított bazsalikom,
400g főtt fehér bab (konzerv).

Elkészítés:
A megmosott csirkemellekről lehúzzuk a bőrt, kicsontozzuk. A fél melleket kissé kiverjük, besózzuk, borsozzuk, mindegyiket megkenjük egy gerezd áttört fokhagymával, 3 hosszanti csíkra vágjuk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu