Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Elkészítés:
A kekszet megdaráljuk, és a tej kivételével az összes hozzávalót összekeverjük egy tálban. A tejet csak a végén adjuk hozzá, amikor látjuk, mennyi folyadékot kíván még a keverékünk. Vegyük figyelembe, hogy a zabpehely és a kókuszreszelék is sok nedvességet felszív, mire a joghurtunk összeérik.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Elkészítés:
1. A húst a csomagoláson feltüntetett módon megsütjük, közben elkészítjük a mártást és a krokettet.
2. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük.
Utána leszűrjük, és forrón belekeverjük a tojások sárgáját.
|
|
Elkészítés:
A pulykaszeleteket megütögetjük, fűszerezzük a grill fűszerkeverékkel, majd leforrázott parajleveleket, megtisztított, csíkokra vágott sárgarépát teszünk rá.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Elkészítés:
1. A pulykamellet fagyosan, az alutálcában, 180 C-ra előmelegített villany- vagy gázsütőbe tesszük, és 1 óra 45 percig sütjük.
2. A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, lisztet szórunk rá, és világosra pirítjuk.
3. Állandó keverés mellett felöntjük fehérborral, 1 dl vízzel és a
tejszínnel.
Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, felteszük főni 2 kiskanál sóval (héjában főtt krumplit is készíthetünk, akkor csak meg kell mosni a krumplikat, és főzés után pucolni és kockázni). A lilahagymát vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, kevés olajon megpároljuk.
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, vékonyra karikázzuk, és gyűrűire szedjük. Magas falú serpenyőben a mézet világosbarnára karamellizáljuk, és a hagymát beleszórjuk. Addig kevergetjük, míg a hagyma kissé összeesik. Az ecetet, a bort és az olajat egy edényben összekeverjük, a hagymára öntjük, és erős tűzön 10 percig főzzük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
20dkg trappista sajt,30 dkg rama margarin,2 szál friss kakukkfű,1 evőkanál pirospaprika,őrőlt fehérbors,só,
Elkészítés:
A margalint habosra keverem,a felét finomra vágott
kakukkfűvel,sózom,borsozom,majd a másik felét paprikázom,sózom és
borsozom.A sajtot nagy vékony szeletekre vágom,külön-külön egyenletesen
megkenem a krémmel,majd egymásra teszem és szorosan felcsavarom.Kézzel
rúd alakúra formázom.Aztán hűtöbe teszem.Forró vízbe mártott éles,vékony
pengéjű késsel felszeletelem.
Párolt rízzsel tálalom.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 db sárgarépa
1 db cékla
1 db karalábé
1 fej vöröshagyma
1 húsleves kocka
só
bors
liszt
Elkészítés:
A kockára vágott hagymát kevés zsiradékon dinszteljük,majd hozzáadjuk a
kis kockára vágott zöldségeket.Pár perc után megszórjuk liszttel,és
felengedjük hideg vízzel.Ha felforrt hozzáadjuk a leves kockát sózzuk,
borsozzuk kiforraljuk.
Betétje:galuska
Tálaláskor megszórhatjuk apróra vágott petrezselyem zölddel.
Hozzávalók:
50 dkg marhafelsál,
2 csirkemell,
1 marhahúsleves-kocka,
0.5 dl sherry (el is maradhat),
1 csomó petrezselyem,
1 babérlevél,
néhány szem feketebors,
3 nagyobb sárgarépa,
1 fehérrépa,
4-5 krumpli,
1 hagyma,
10 dkg csiperkegomba,
só, bors.
A zöldmártáshoz:
3-4 gerezd fokhagyma,
1 konzerv szardella,
1 evőkanál felaprított kapribogyó,
1 csomó apróra vágott petrezselyem,
0,5 dl citromlé,
0,5 dl olívaolaj.
A tálaláshoz:
5 dkg parmezán sajt.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 nagyobb (800g) csirkemell,
só, bors,
4 gerezd fokhagyma,
12 zsályalevél,
6 vékony szelet szalonna (bacon),
2 evőkanál margarin,
1dl száraz fehérbor,
1 evőkanál olaj,
1 kis fej hagyma,
400g hámozott paradicsom,
1 mokkáskanál szárított bazsalikom,
400g főtt fehér bab (konzerv).
Elkészítés:
A megmosott csirkemellekről lehúzzuk a bőrt, kicsontozzuk. A fél
melleket kissé kiverjük, besózzuk, borsozzuk, mindegyiket megkenjük egy
gerezd áttört fokhagymával, 3 hosszanti csíkra vágjuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu