ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 16 dkg liszt
  • 1 púpos kávéskanál sütőpor
  • 2 dl tej
  • csipetnyi só
  • karikára vágott kolbász
  • reszelt trappista sajt

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, kemény habbá verjük a fehérjét. A sárgáját a tejjel és a sütőporos liszttel elkeverjük, majd szépen óvatosan belekeverjük a már felvert tojáshabot.

Úgy kezdjük sütni, mint a hagyományos palacsintát, de amikor az alja már megsült a palacsintának, akkor a tetejére pár karika kolbászt teszünk, megfordítjuk, és így sütjük készre.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A húsos töltelékhez:
  • 50 dkg sertéscomb (lehetőleg dioja)
  • 2 közepes hagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál libazsír
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • piros arany
  • A gombás szószhoz:
  • 20 dkg csiperkegomba (apróbb)
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál libazsír
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • piros arany
  • étvágytól függően fejenként 2-3 db kész palacsinta

Elkészítés:

Megpucolom, apró kockára vágom a hagymákat, felkockázom a paprikát és a paradicsomot, nagyobb kockákra vágom a húst, félbe és utána szeletekre a tisztított gombát.

Tovább 

 
Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 50 dkg friss spenót vagy 25 dkg mirelit spenót
  • 10 dkg kecske- vagy juhsajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál parmezán és trappista sajt
  • só vagy ételízesítő
  • bors
  • szerecsendió
  • 2 evőkanál olívaolaj vagy vaj

Elkészítés:

Az egyik tojásból, lisztből, tejből, 1 evőkanál olajból és pici sóból a szokásosnál kicsit sűrűbb palacsintatésztát keverünk, és nem túl vékony palacsintákat sütünk.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg cékla
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 nagy fehérrépa
  • 30 dkg fehérkáposzta
  • 10-12 szál snidling
  • 30 dkg marhalábszár (leveshús)
  • 50 dkg marhacsont
  • 1 babérlevél
  • 2+2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 evőkanál citrom
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés:

A céklát megmossuk, meghámozzuk, és vékony csíkokra-szeletkékre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra aprózzuk.

Tovább 

Hozzávalók: 20 db palacsintához való egyszerű palacsinta alapmassza, 50 dkg reszelt alma (tisztított állapotban mérve), 2 dl tejszín, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1 evőkanál porcukor.

A nyers palacsintamasszába belekeverem a levétől kinyomkodott, reszelt almát és a palacsintákat egyenként megsütöm. A tejszínbe belekeverem a cukrot és az őrölt fahéjat, majd a kisült palacsintákat egyenként megkenem a fahéjas-cukros tejszínnel.


Egy kerek tűzálló tálban egymásra rakom.

Tovább 

Hozzávalók 16 szelethez: 20 dkg liszt, 6 dkg étkezési búzakeményítő, 1 tojás, 10 dkg cukor, 4 dkg kakaópor, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 dkg élesztő, 2 dl tej, csipetnyi só, a szóráshoz porcukor, a forma kikenéséhez vaj vagy margarin.

Elkészítés: A tejet kisebb üveg- vagy kerámiatálba öntjük, és mikrohullámú készülékben, 100 watton 1 /2 perc alatt megmelegítjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, és kevés cukorral meghintjük. A lisztet tálba szitáljuk, majd összekeverjük a kakaóporral és az étkezési búzakeményítővel.

Tovább 

Hozzávalók: 2 kisebb csirkemell, 2 tojás, 1 csapott teáskanál só, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors és borsmenta, 1 dl tejföl, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál liszt, zsemlemorzsa. A bundázáshoz, 1 dl olaj.

Elkészítése: A csirkemelleket lebőrözöm és kicsontozom, majd 4 darabra vágom. A tojásokat habosra verem, megsózom, megborsozom, majd a csirkemellre öntöm. Sütés előtt a melleket lecsöpögtetem, és zsemlemorzsába mártom, majd a felforrósított olajon mindkét oldalán pirosra sütöm.

Tovább 

Hozzávalók 4-6 személyre: 6 csirkemell, 1 kis csomó friss bazsalikomlevél, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl olívaolaj, 24 dkg juhtúró (gomolya), fromage frois sajt (érett, fűszeres krémsajt), só, őrölt bors, ízlés szerint.

Az apróra vágott bazsalikomot, a zúzott fokhagymát kevés olajjal elkeverjük és összedolgozzuk a juhtúróval, illetve a krémsajttal. A sóval és borssal bedörzsölt csirkemellek bőrét egy kicsit megemeljük, és egyenletesen alátöltjük a fűszeres juhtúrót.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg kókuszreszelék (lehetőleg finomabbra reszelt)
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 1 citrom héja és leve
  • 1 tojássárgája
  • 1-2 evőkanál víz

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, berakjuk a hűtőbe kb. 1 órára.

Kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra és kiszaggatjuk.


180 fokos előmelegített sütőbe rakjuk sütőpapíros tepsin, nekem kb. 20 perc volt a sütés, amikor éppen barnulni kezd, akkor van kész.

Utolsó hozzászólás

Hegedüs Edit üzente 12 éve

Bizony nagyon finom és egyszerű elkészíteni.Jó étvágyat kívánok hozzá! Üdv:Edit

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 8 dkg vaj
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 1 evőkanál liszt
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral elkeverem, a vajat felolvasztom, a csokit apró darabokra vágom. A lisztet, a kókuszreszeléket és a többi hozzávalót egy tálban összekeverem. Kanállal sütőpapírral bélelt tepsibe rakom. Közepes lángon kb. negyed órát sütöm.

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu