Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, kemény habbá
verjük a fehérjét. A sárgáját a tejjel és a sütőporos liszttel
elkeverjük, majd szépen óvatosan belekeverjük a már felvert tojáshabot.
Úgy kezdjük sütni, mint a hagyományos palacsintát, de amikor az alja már
megsült a palacsintának, akkor a tetejére pár karika kolbászt teszünk,
megfordítjuk, és így sütjük készre.
Elkészítés:
Megpucolom, apró kockára vágom a hagymákat, felkockázom a paprikát és a paradicsomot, nagyobb kockákra vágom a húst, félbe és utána szeletekre a tisztított gombát.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Elkészítés:
Az egyik tojásból, lisztből, tejből, 1 evőkanál olajból és pici sóból a szokásosnál kicsit sűrűbb palacsintatésztát keverünk, és nem túl vékony palacsintákat sütünk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Elkészítés:
A céklát megmossuk, meghámozzuk, és vékony csíkokra-szeletkékre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra aprózzuk.
Hozzávalók: 20 db palacsintához való egyszerű palacsinta alapmassza, 50 dkg reszelt alma (tisztított állapotban mérve), 2 dl tejszín, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1 evőkanál porcukor.
A nyers palacsintamasszába belekeverem a levétől kinyomkodott, reszelt almát és a palacsintákat egyenként megsütöm. A tejszínbe belekeverem a cukrot és az őrölt fahéjat, majd a kisült palacsintákat egyenként megkenem a fahéjas-cukros tejszínnel.
Egy kerek tűzálló tálban egymásra rakom.
Hozzávalók 16 szelethez: 20 dkg liszt, 6 dkg étkezési búzakeményítő, 1 tojás, 10 dkg cukor, 4 dkg kakaópor, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 dkg élesztő, 2 dl tej, csipetnyi só, a szóráshoz porcukor, a forma kikenéséhez vaj vagy margarin.
Elkészítés: A tejet kisebb üveg- vagy kerámiatálba öntjük, és mikrohullámú készülékben, 100 watton 1 /2 perc alatt megmelegítjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, és kevés cukorral meghintjük. A lisztet tálba szitáljuk, majd összekeverjük a kakaóporral és az étkezési búzakeményítővel.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 2 kisebb csirkemell, 2 tojás, 1 csapott teáskanál só, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors és borsmenta, 1 dl tejföl, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál liszt, zsemlemorzsa. A bundázáshoz, 1 dl olaj.
Elkészítése: A csirkemelleket lebőrözöm és kicsontozom, majd 4 darabra vágom. A tojásokat habosra verem, megsózom, megborsozom, majd a csirkemellre öntöm. Sütés előtt a melleket lecsöpögtetem, és zsemlemorzsába mártom, majd a felforrósított olajon mindkét oldalán pirosra sütöm.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók
4-6 személyre: 6 csirkemell, 1 kis csomó friss bazsalikomlevél, 1
gerezd fokhagyma, 1 dl olívaolaj, 24 dkg juhtúró (gomolya), fromage
frois sajt (érett, fűszeres krémsajt), só, őrölt bors, ízlés szerint.
Az apróra vágott bazsalikomot, a zúzott fokhagymát kevés olajjal elkeverjük és összedolgozzuk a juhtúróval, illetve a krémsajttal. A sóval és borssal bedörzsölt csirkemellek bőrét egy kicsit megemeljük, és egyenletesen alátöltjük a fűszeres juhtúrót.
13 éve | Hegedüs Edit | 2 hozzászólás
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, berakjuk a hűtőbe kb. 1 órára.
Kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra és kiszaggatjuk.
180 fokos előmelegített sütőbe rakjuk sütőpapíros tepsin, nekem kb. 20
perc volt a sütés, amikor éppen barnulni kezd, akkor van kész.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral elkeverem, a vajat felolvasztom, a csokit apró darabokra vágom. A lisztet, a kókuszreszeléket és a többi hozzávalót egy tálban összekeverem. Kanállal sütőpapírral bélelt tepsibe rakom. Közepes lángon kb. negyed órát sütöm.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás