Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Egyed Józsefné | 0 hozzászólás
étcsokoládés trüffel
A
trüffel egy nagyon gyorsan elkészíthető apró kis édesség, amely
karácsonyra ajándékozható, családtagoknak, barátoknak, munkatársaknak.
Hozzávalók:
2 bögre csokoládé, ¾ bögre tejszín, a bevonathoz darált dió, mogyoró, kókuszreszelék, kakaópor.
A csokoládét akár felesben is felhasználhatjuk, ét és tejcsokoládéból.
Hozzávalók:
Két edényben dolgozunk. Egy kisebb lábasban a
2 pohár vizet a sóval és a citrom levével (a héját is beledobjuk
egyben) feltesszük forrni.
Ez idő alatt egy serpenyőben olajon a mákot, a fenyőmagot és a megmosott
rizst pár percig pirítjuk, majd ha a víz felforrt, óvatosan a mákos
rizsre öntjük, a citrom héját kivesszük.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Ehhez az indiai, hazánkban ismeretlen, ízlésünknek első pillanatra meghökkentő, ám annál finomabb ételhez az áttört tehéntúrót teljes kiőrlésű búzaliszttel összegyúrjuk, sóval, hegyes erőspaprikával ízesítjük, korianderrel fűszerezzük. Az így összegyúrt masszából kis gombócokat formázunk, melyeket bő, nem túl forró olajban kisütünk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A húst sózzuk, borsozzuk, majd tűzálló tálba tesszük, és meglocsoljuk a vaj-mustár-citromlé-cukor-paprika keverékkel.
Sütőben sütjük 20 percet. Majd ráhintjük a mákot, és visszatoljuk még 5-10 percre a sütőbe.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 2 fej vöröshagyma, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg fehérrépa, 15 dkg zeller, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg gomba, 2 dl fanyar vörösbor, 2 dkg édes, 1 dkg csípős paprika, só.
Elkészítése: A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a reszelt hagymát, a reszelt zöldséget, és fedő alatt üvegesre pároljuk. Ezután belekeverjük a paprikát, rárakjuk a húst, nagy lángon megfuttatjuk, megsózzuk, majd ráöntjük a bort, és puhára pároljuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
80 dkg busaszelet, 8 dkg vaj, 1 zöldség-erőleveskocka, 8 dkg
zsemlemorzsa, 3 dl erőleves, 1 csokor petrezselyem, majoránna,
halfűszerkeverék.
A halszeleteket besózzuk, halfűszerkeverékkel bedörzsöljük, és 20 percig állni hagyjuk. Zöldség-erőleveskockával ízesített vízben megpároljuk. Közben a vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
Morzsolt majoránnával, felaprított petrezselyemmel, borssal fűszerezzük, majd felöntjük az erőlevessel.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 50 dkg borjúhús (lehet a fiatal, nem zsíros sertés), 40 dkg máj (borjú vagy sertés), 25 dkg tokaszalonna (esetleg nyers császár szalonna), 6 dkg szalonna,
5 dkg friss gomba (vagy 1 dkg szárított gomba). 10 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyem, zeller, hagyma), 1 száraz zsemle, 3 tojás, 1-2 babérlevél, szegfűbors, bors, szerecsendió, gyömbér, zsír
A húst, szalonnát, zöldséget, gombákat, fűszereket 1,5 órán keresztül lassan főzzük (közben sózzuk).
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 6-8 személyre: 1 liba (kb. 4 kg-os), 1.5 dl sherry (vagy Tokaji), 1 dl Madeira (vagy vörös desszertbor), 1 fej fokhagyma, 2 evőkanál rétesliszt, 2 babérlevél, só, bors.
A konyhakész libát nagy lábosba fektetjük. Leöntjük a sherryvel, és 4.5 dl vízzel. Hozzáadjuk a babért, az egész fej fokhagymát és lefedve 1 órát főzzük. A levet leszűrjük, hideg helyre állítjuk, majd a zsiradékot eltávolítjuk. Másnap a libát kívül-belül sózzuk, borsozzuk, és tepsibe fektetjük.
Hozzávalók:
2 db egész pisztráng, 1 evőkanál liszt, só, 5 dkg vaj, 10 dkg mandula,
0.5 dl olaj a sütéshez Az egész pisztrángot megtisztítjuk a
pikkelyeitől, megmossuk, ruhával letöröljük.
A fejét levágjuk. Egy ruhával letakart (hogy ne csússzon) vágódeszkára fektetjük, és éles késsel a gerincénél kezdve a filéket szépen lefejtjük. Besózzuk, lisztbe mártva kevés fölhevített olajban aranysárgára sütjük.
Egy apró tanács: a bőrös felével fölfelé tegyük először az olajba, így nem pördül föl a filé.
Hozzávalók:
1/2 üveg marinált piros paradicsompaprika, 1/2 kg-os ananászkonzerv,
1/2 üveg ecetes gyöngyhagyma, 1/2 fej saláta, 1 csokor petrezselyem, 1
adag habos tartármártás.
Elkészítése: Leszűrjük a marinált paprikát, és csíkokra vágva összekeverjük a leszűrt gyöngyhagymával meg a leszűrt, kis kockákra vágott ananásszal. Összekeverjük a habos tartármártással, és salátalevelekkel kibélelt tálba öntve, tetejére hintjük a finomra vágott petrezselymet.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu