ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:
8-10 csirkeszárny
2 dl natúr joghurt
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 tk édeskömény
1 kk római kömény
1 tk koriandermag
1 tk gyömbérpor vagy 1 ek frissen reszelt gyömbér
1 tk pirospaprika
2 friss babérlevél
2-3 szárított csípős fűszerpaprika

frissen őrölt bors
1-2 ek olívaolaj

Elkészítés:
Megtisztítjuk, majd sóval és borssal fűszerezzük a csirkeszárnyat.
Apró darabokra vágjuk a tisztított hagymát és fokhagymát.
Kávédarálóval megőröljük a fűszermagokat és a tördelt, szárított csípős paprikát.
A joghurthoz keverjük az aprított hagymát, az őrölt fűszerkeveréket, a gyömbért, az őrölt pirospaprikát és a kisebb darabokra tördelt babérlevelet.
A joghurtos pácba forgatjuk a csirkeszárnyat, és letakarva, egy napig pácoljuk a hűtőben.
Tepsibe tesszük a pácolt húst, meglocsoljuk olívaolajjal, és pirosra sütjük.

Tovább 

Hozzávalók:
80 dkg burgonya
2 dl energiaszegény tejföl
4 dkg light margarin
1 dkg liszt


Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk,a margarinon kicsit átsütjük.A lisztet elkeverjük a tejföllel,megsózzuk.Az átpirított burgonyát tűzállótálba tesszük,a tejföllel leöntjük,alufóliával letakarjuk.Sütőben pirosra sütjük.Köretként ,de önállóan salátával is finom.

 

Hozzávalók:
1 csésze köles
2 dkg vaj
fél fej hagyma
1 sárgarépa
10 dkg mozarella (mini)
só, vegamix, petrezselyem

Elkészítés:
a vajon a hagymát üvegesre pároljuk, sózzuk majd hozzáadjuk a sárgarépát és így is pároljuk még pár percig, utána a kölest is beletesszük és két csésze vízzel felöntjük, megszórjuk a vegamixszel majd mielőtt még készre főne hozzáadunk egy csokor petrezselymet és a végén a mozarella golyókat majd lefedjük hogy megolvadjanak

Tovább 

Hozzávalók:
7 dl víz
2 tyúkhúsleves kocka
2 dl tejföl
5 dkg reszelt sajt
1 evőkanál liszt
1 csokor petrezselyemzöld
késhegynyi reszelt szerencsedió
1 mokkáskanál curry
fél mokkáskanál törött fehérbors
egy zsemle

Elkészítés:
A vízbe beletesszük mindkét leveskockát, beleszórjuk a borsot, a szerecsendiót és a curryt. Felforraljuk, közben a lisztet egy kevés levessel simára keverjük a tejfölben, majd hozzáadjuk a sajt felét. A forrásban lévő levesbe belekeverjük a lisztes-sajtos tejfölt, és folytonos keverés közben legalább 5 percig forraljuk.

Tovább 

Hozzávalók:
hozzávalók 5 főre

Töltelékhez:


200 g marcipán

100 g darált mandula
50 g margarin

Tésztához:


100 g mazsola

4 ek vörösbor
400 g liszt
2 tk sütőpor
100 g porcukor
100 g margarin
1 cs vaníliás cukor
őrölt szegfűszeg
őrölt ánizs
250 g túró
1 tojás
aszalt gyümölcsök
kandírozott narancshéj
darabolt dió
gumicukor v. zselés szaloncukor

Mázhoz:


50 g margarin

100 g porcukor
2 ek vörösbor
tetejére esetleg szórócukor

Elkészítés:
A mazsolát a vörösborral meglocsoljuk, néhány órára állni hagyjuk.
A töltelékhez a marcipánmasszát a mandulával és a margarinnal jól összedolgozzuk.

Tovább 

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 főre:

A tésztához: 250 g liszt, 125g vaj, 1 tk cukor, 1 tojás, 1/2 tk só, 40 ml víz

A töltelékhez:
8-10 füge, 2-3 ek méz, 6 szelet szárított füstölt fekete erdei sonka, 100g kékpenészes sajt (Márvány), friss kakukkfű

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a víz kivételével összedolgozzuk morzsás állagúra, majd kanalanként a jéghideg vízzel összegyúrjuk. Félretesszük fél órára a hűtőbe.
Kivesszük a pihentetett tésztát, és kerekre nyújtjuk, majd a közepére morzsoljuk a sajtot úgy, hogy maradjon kb.

Tovább 

Hozzávalók:
45 dkg csirkemell
grillfűszer (ízlés szerint)
1,5 dl napraforgó olaj (pácoláshoz)
1 nagy fej vöröshagyma
1 kisebb szál hegyes erős-paprika
4 kövér gerezd fokhagyma
1 mk őrölt fekete-bors
6 ek tejföl
70 dkg krumpli
2 tk sült krumpli fűszersó
napraforgó olaj (sütéshez)

Elkészítés:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, beletesszük egy tálba, megszórjuk a grillfűszerrel, ráöntünk kb. 1,5 dl olajat, átforgatjuk, és fél napra hűtőbe tesszük, hogy pácolódjon.
A hagymát és az erős-paprikát felaprítjuk, 3 ek olajon megdinszteljük, és ha pirulni kezd, rátesszük a pácolt csirkemellet.
Ha a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, borssal ízesítjük, és belekeverjük a 2 ek tejfölt.

Tovább 

Hozzávalók:
(2 személyre)

25 dkg (2 szelet) tarja

40 dkg szeletelt gomba
1 fej vöröshagyma
2 dl főzőtejszín
3-4 evőkanál étolaj
1 paradicsom
1 paprika

bors
10 dkg spagetti
petrezselyemzöld

Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockákra vágtam, és a felforrósított olajon, picit megsózva, fedő alatt üvegesre pároltam. Hozzáadtam a szeletekre vágott (előzőleg héjától megfosztott) paradicsomot és paprikát. Kicsit együtt pirítottam őket, majd beletettem a kockákra vágott húst.

Tovább 

Hozzávalók:
2 fogoly,
10 dkg füstölt szalonna,
15 dkg erdei gomba,
5 dkg zöldborsó,
5 dkg kelbimbó,
1/2 dl olaj,
3 dkg vaj,
só, bors,
2 dl tejföl.

Elkészítés:
A szárnyasokat alaposan megtisztítjuk, kibelezzük, néhány percre forrásban levő vízbe mártjuk, majd hideg vízzel többször alaposan megmossuk.
Mellét füstöltszalonna- vagy sonkacsíkokkal megtűzdeljük.
A kelbimbót, zöldborsót, gombát egy kevés vajban félig puhára pároljuk, majd a fogoly belsejébe tömködjük és lezárjuk.
Forró zsiradékkal leöntjük, majd fedő alatt (tűzálló tálban) puhára pároljuk.
Közben 3-4 kanál tejfölt is adagolunk hozzá.
Párolt rizzsel, citromszeletekkel tálaljuk.

Tovább 

4 tipp a tökéletes méregtelenítéshez

Wellness Cafe - Kovács Orsi írása   2012. 01. 16.

Vess be egy tökéletes méregtelenítő kúrát, légy tele energiával, ragyogjon a bőröd és ints búcsút egy-két felesleges kilónak is!

Kovács Orsi írása
2012. 01. 16.


Ezért jó a testnek!

A tisztítókúra hatására a bőr ragyogó lesz, mérséklődik a puffadás, hozzásegít a fogyás beindulásához, leküzdheted a folytonos édesség utáni áhítozást, és ami a legfontosabb, tele leszel energiával.

Utolsó hozzászólás

Hegedüs Edit üzente 13 éve

Ez igazán jó ki fogom próbálni.Szép napot mindenkinek!:-)

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu