Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
8-10 csirkeszárny
2 dl natúr joghurt
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 tk édeskömény
1 kk római kömény
1 tk koriandermag
1 tk gyömbérpor vagy 1 ek frissen reszelt gyömbér
1 tk pirospaprika
2 friss babérlevél
2-3 szárított csípős fűszerpaprika
só
frissen őrölt bors
1-2 ek olívaolaj
Elkészítés:
Megtisztítjuk, majd sóval és borssal fűszerezzük a csirkeszárnyat.
Apró darabokra vágjuk a tisztított hagymát és fokhagymát.
Kávédarálóval megőröljük a fűszermagokat és a tördelt, szárított csípős paprikát.
A joghurthoz keverjük az aprított hagymát, az őrölt
fűszerkeveréket, a gyömbért, az őrölt pirospaprikát és a kisebb
darabokra tördelt babérlevelet.
A joghurtos pácba forgatjuk a csirkeszárnyat, és letakarva, egy napig pácoljuk a hűtőben.
Tepsibe tesszük a pácolt húst, meglocsoljuk olívaolajjal, és
pirosra sütjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
80 dkg burgonya
2 dl energiaszegény tejföl
4 dkg light margarin
1 dkg liszt
só
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk,a margarinon kicsit átsütjük.A
lisztet elkeverjük a tejföllel,megsózzuk.Az átpirított burgonyát
tűzállótálba tesszük,a tejföllel leöntjük,alufóliával letakarjuk.Sütőben
pirosra sütjük.Köretként ,de önállóan salátával is finom.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 csésze köles
2 dkg vaj
fél fej hagyma
1 sárgarépa
10 dkg mozarella (mini)
só, vegamix, petrezselyem
Elkészítés:
a vajon a hagymát üvegesre pároljuk, sózzuk majd hozzáadjuk a sárgarépát
és így is pároljuk még pár percig, utána a kölest is beletesszük és két
csésze vízzel felöntjük, megszórjuk a vegamixszel majd mielőtt még
készre főne hozzáadunk egy csokor petrezselymet és a végén a mozarella
golyókat majd lefedjük hogy megolvadjanak
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
7 dl víz
2 tyúkhúsleves kocka
2 dl tejföl
5 dkg reszelt sajt
1 evőkanál liszt
1 csokor petrezselyemzöld
késhegynyi reszelt szerencsedió
1 mokkáskanál curry
fél mokkáskanál törött fehérbors
egy zsemle
Elkészítés:
A vízbe beletesszük mindkét leveskockát, beleszórjuk a borsot, a
szerecsendiót és a curryt. Felforraljuk, közben a lisztet egy kevés
levessel simára keverjük a tejfölben, majd hozzáadjuk a sajt felét. A
forrásban lévő levesbe belekeverjük a lisztes-sajtos tejfölt, és
folytonos keverés közben legalább 5 percig forraljuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
hozzávalók 5 főre
Töltelékhez:
200 g marcipán
100 g darált mandula
50 g margarin
Tésztához:
100 g mazsola
4 ek vörösbor
400 g liszt
2 tk sütőpor
100 g porcukor
100 g margarin
1 cs vaníliás cukor
őrölt szegfűszeg
őrölt ánizs
250 g túró
1 tojás
aszalt gyümölcsök
kandírozott narancshéj
darabolt dió
gumicukor v. zselés szaloncukor
Mázhoz:
50 g margarin
100 g porcukor
2 ek vörösbor
tetejére esetleg szórócukor
Elkészítés:
A mazsolát a vörösborral meglocsoljuk, néhány órára állni hagyjuk.
A töltelékhez a marcipánmasszát a mandulával és a margarinnal jól összedolgozzuk.
Hozzávalók:
Hozzávalók 4 főre:
A tésztához: 250 g liszt, 125g vaj, 1 tk cukor, 1 tojás, 1/2 tk só, 40 ml víz
A töltelékhez:
8-10 füge, 2-3 ek méz, 6 szelet szárított füstölt fekete erdei sonka, 100g kékpenészes sajt (Márvány), friss kakukkfű
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a víz kivételével összedolgozzuk morzsás állagúra,
majd kanalanként a jéghideg vízzel összegyúrjuk. Félretesszük fél órára a
hűtőbe.
Kivesszük a pihentetett tésztát, és kerekre nyújtjuk, majd a
közepére morzsoljuk a sajtot úgy, hogy maradjon kb.
Hozzávalók:
45 dkg csirkemell
grillfűszer (ízlés szerint)
1,5 dl napraforgó olaj (pácoláshoz)
1 nagy fej vöröshagyma
1 kisebb szál hegyes erős-paprika
4 kövér gerezd fokhagyma
1 mk őrölt fekete-bors
6 ek tejföl
70 dkg krumpli
2 tk sült krumpli fűszersó
napraforgó olaj (sütéshez)
Elkészítés:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, beletesszük egy tálba, megszórjuk
a grillfűszerrel, ráöntünk kb. 1,5 dl olajat, átforgatjuk, és fél napra
hűtőbe tesszük, hogy pácolódjon.
A hagymát és az erős-paprikát felaprítjuk, 3 ek olajon megdinszteljük, és ha pirulni kezd, rátesszük a pácolt csirkemellet.
Ha a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát,
borssal ízesítjük, és belekeverjük a 2 ek tejfölt.
Hozzávalók:
(2 személyre)
25 dkg (2 szelet) tarja
40 dkg szeletelt gomba
1 fej vöröshagyma
2 dl főzőtejszín
3-4 evőkanál étolaj
1 paradicsom
1 paprika
só
bors
10 dkg spagetti
petrezselyemzöld
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockákra vágtam, és a felforrósított olajon, picit
megsózva, fedő alatt üvegesre pároltam. Hozzáadtam a szeletekre vágott
(előzőleg héjától megfosztott) paradicsomot és paprikát. Kicsit együtt
pirítottam őket, majd beletettem a kockákra vágott húst.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 fogoly,
10 dkg füstölt szalonna,
15 dkg erdei gomba,
5 dkg zöldborsó,
5 dkg kelbimbó,
1/2 dl olaj,
3 dkg vaj,
só, bors,
2 dl tejföl.
Elkészítés:
A szárnyasokat alaposan megtisztítjuk, kibelezzük, néhány percre
forrásban levő vízbe mártjuk, majd hideg vízzel többször alaposan
megmossuk.
Mellét füstöltszalonna- vagy sonkacsíkokkal megtűzdeljük.
A kelbimbót, zöldborsót, gombát egy kevés vajban félig puhára pároljuk, majd a fogoly belsejébe tömködjük és lezárjuk.
Forró zsiradékkal leöntjük, majd fedő alatt (tűzálló tálban) puhára pároljuk.
Közben 3-4 kanál tejfölt is adagolunk hozzá.
Párolt rizzsel, citromszeletekkel tálaljuk.
13 éve | Egyed Józsefné | 1 hozzászólás
4 tipp a tökéletes méregtelenítéshez
Wellness Cafe - Kovács Orsi írása 2012. 01. 16.
Vess be egy tökéletes méregtelenítő kúrát, légy tele energiával, ragyogjon a bőröd és ints búcsút egy-két felesleges kilónak is!
Kovács Orsi írása
2012. 01. 16.
Ezért jó a testnek!
A tisztítókúra hatására a bőr ragyogó lesz, mérséklődik a puffadás, hozzásegít a fogyás beindulásához, leküzdheted a folytonos édesség utáni áhítozást, és ami a legfontosabb, tele leszel energiával.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás