Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 egész tojás
30 dkg kristálycukor
1 dl étolaj
1 dl tej
30 dkg liszt
1 mokkáskanál szódabikarbóna
Liszt és olaj a tepsi kikenéséhez.
Elkészítés:
A tojásokat kikeverem a cukorral olyanra, hogy a cukor már ne ropogjon,
apránként hozzáadom az étolajat és a tejet, ezzel is keverem picit és a
végén kerül bele a liszt és a szódabikarbóna. (én a kimért lisztbe még a
mérlegen beleteszem a szódabikarbónát).
Miután ezek megvannak, kiolajozott, kilisztezett tepsiben szép barnára sütöm.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg tehéntúró
20 dkg narancs
1 dl kefír
kevés narancshéj
folyékony poliszett
Elkészítés:
A szitán áttört túrót kikeverjük a kefírrel ,és poliszettel ízlés
szerint ízesítjük.A narancs héját megmossuk, és apróra vágva hozzáadjuk a
túróhoz.Végül belekeverjük a szintén apró darabokra vágott
narancsot.Tálkákba osztva hajszálvékony karikára vágott naranccsal
díszítjük.
A krém fogyasztható önálló édességként de palacsinta tölteléke is lehet.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Tészta:
500 g liszt
250 ml tej
80g vaj
3 dkg éleszto
2 tojássárgája
1 vaníliás cukor
citromhéj
Túró toltelék:
300 g túró
70g cukor
2 tojás
1 vaníliáscukor
citromhéj, pici só
Lekvártoltelék
300 g lekvár/szilva a legjobb/
1 kanál rum
cukor, citromhéj
Tetejére a szóráshoz
50 g liszt
30g vaj
1 leveseskanál porcukor
Elkészítés:
Tejben kanálka cukorral felfuttatjuk az élesztot. Átszitált lisztbe
beletesszuk a csipetny sót, citromhéjat, vaníliáscukrot és a
felfutattott élesztovel jól kidolgozott tésztát készítunk, melyet meleg
helyen kelesztunk.Kozben elokészítjuk a tobbi hozzávalot.
Hozzávalók:
2 csirkecomb
25 g vaj
½ tk pirospaprika
½ doboz csemegekukorica konzerv
50 ml csirkealaplé
50 ml tejföl
1 tk liszt
csipet Cayenne bors
só
bors
1 ek petrzselyemzöld, apróra vágva
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, mossuk, szárazra töröljük. Sóval, borssal fűszerezzük.
A tejfölt összekeverjük a liszttel és 25 ml vízzel. A csemegekukoricát leszűrjük, a levét felfogjuk.
A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
250 g liszt
1 tojássárgája
15 g éleszto
kb. 1,5 dl víz
só
Elkészítés:
Ělesztot felfuttatjuk a langyos vízben, osszekeverjuk a tobbi
hozzávalóval és jól kidolgozzuk kozepesen lágy tésztának. Kb: 3/4 órát
kelesztjuk. Két részre osztjuk és goz folott letakarva 25-30 percig
fozzuk.A kész knédlit lekenjuk olajjal és szeleteljuk.
Tanácsok:
Sulthússal, párolt káposztával tálaljuk de nagyon finom a gulyásokhoz/nem leves/ is.
Édesen is készíthetjuk, kinyújtjuk a tésztát kockára vágjuk,
megtolthetjuk lekvárral, mákkal akár túroval is, vagy toltelék nélkul,
és kisebb gombócokat formázunk, goz folott 5-7 perc alatt kész.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
100g Csiperkegomba
100g Sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
100g csirkemell
Elkészítés:
a felsorolt alapanyagokat felaprítjuk, vízzel serpenyőben összepároljuk, sóval, borssal ízesítjük.
Hozzávalók:
egy 25×39 cm méretű tepsihez:
1 kg alma
A mázhoz:
10 dkg tejcsokoládé
5 dkg margarin
1 db citrom leve
2 evőkanál kakaópor
A tésztához:
8 db tojás
18 dkg cukor
3 evőkanál víz
20 dkg liszt
0,5 csomag sütőpor
A krémhez:
2 csomag vaníliás puding
5 dl tej
20 dkg margarin
18 dkg porcukor
Elkészítés:
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk alufóliával, vékonyan kikenjük. Beleszeleteljük a hámozott almát.
A tésztához a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel,
hozzáadjuk a fél sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások felvert
habját.
Hozzávalók:
3 kukoricakonzerv
1 gombakonzerv
5 dl (főző)tejszín (min 18%-os)
vaj
só
tbors
fokhagyma
tárkony
petrezselyem
darált csípős paprika ízlés szerint
reszelt sajt
erős zöldpaprika
Elkészítés:
A vajon pár percig pároljuk a kukoricát, a gombát a fűszereket és a tárkony felét, majd felöntjük tejszínnel és vízzel.
Felforraljuk, belerakjuk a csípős paprikát, és a maradék tárkonyt.
Tányérokba reszelt sajtot, 2-3 karika paprikát teszünk, majd rámerjük a forró levest.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
16 db békacomb
5 dl sör
2 db tojás
5 dkg vaj
20 dkg liszt
1/2 dl főzőtejszín
1 dl tej (kb.)
1 csokor petrezselyem
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve
só
bors
cukor
olaj
Elkészítés:
A békacombokat beletesszük a sörbe, és legalább 2 órát pácoljuk, majd az
idő leteltével kivesszük a sörből, és lecsepegtetjük. Sózzuk,
borsozzuk, és kicsit állni hagyjuk.
Amíg a sóban áll, elkészíthetjük a sörtésztát. A tojásokat
szétválasztjuk, és a sárgájából, a 15 dkg lisztből (a maradékra azért
van szükség, mert abba forgatjuk a combokat, mielőtt a sörtésztába
mártjuk, hogy jobban tapadjon rá a tészta), csipet sóból tésztát
készítünk, majd a pácnak használt sörből 1,5 dl-t beleöntünk, hozzáadunk
még kb.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 szelet kenyér
4 szelet sertés sült(vagy gépsonka)
4 karika ananász
4 szelet lapkasajt
1 paradicsom
vaj
petrezyelyemzöld
Elkészítés:
A kenyereket megpirítjuk,megvajazzuk,majd 1 szelet húst,fél karika
ananászt és egy szelet sajtot teszünk rá.Sütőbe téve a sajt olvadásáig
sütjük.A szendvicset egy negyed ananásszal és vékonyra karikázott
paradicsommal illetve a petrezselyem zölddel díszítjük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu