Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Tészta:
500 g liszt
250 ml tej
80g vaj
3 dkg éleszto
2 tojássárgája
1 vaníliás cukor
citromhéj
Túró toltelék:
300 g túró
70g cukor
2 tojás
1 vaníliáscukor
citromhéj, pici só
Lekvártoltelék
300 g lekvár/szilva a legjobb/
1 kanál rum
cukor, citromhéj
Tetejére a szóráshoz
50 g liszt
30g vaj
1 leveseskanál porcukor
Elkészítés:
Tejben kanálka cukorral felfuttatjuk az élesztot. Átszitált lisztbe
beletesszuk a csipetny sót, citromhéjat, vaníliáscukrot és a
felfutattott élesztovel jól kidolgozott tésztát készítunk, melyet meleg
helyen kelesztunk.Kozben elokészítjuk a tobbi hozzávalot.
Tetejére: lisztet, vajat és a cukrot osszekeverjuk és morzsát készítunk.
Túrótoltelék: vajat kikeverjuk a cukorral hozzáadjuk a túrót, tojássárgáját és vegul a pici soval felvert tojásfehérjét.
Lekvárt elkészítjuk a hozzávalókkal.
A megkelt tésztát kinyújtjuk 1 cm vastagságúra, koroket szaggatunk
belole, picit kinyútogatjuk és megtoltjuk a túroval, gombocokatt
formázunk. A tetejét megkenjuk tojássárgájával, majd godrocskéket
csinálunk a tetején, megtoltjuk a lekvárral, majd megszorjuk az
elkészített morzsával.
Elomelegített sutoben 180 C sutjuk kb. 20 percet.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!