ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók : 1kg csirkemellfilé,1kis pohár tejföl,2 tojás,4 gerezd fokhagyma,1 ekanál pirospaprika,só, bors, liszt,sütéshez, olaj. A körethez, 1kg burgonya,1 fej vöröshagyma,5dk margarin,10dk füstölt sajt,só, 1 kis pohár tejföl, zsemlemorzsa,
Leírás : Elkészítjük a pácot,a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt,a zúzott fokhagymát, és a fűszereket,a csirkemelleket felszeleteljük,enyhén kiklopfoljuk,és alaposan beleforgatjuk a pácba, és 1 napra a hűtőbe tesszük.Másnap a köretet készítjük el elöször.

Tovább 

8 szelet bárányborda, só, bors, 1 dl joghurt, 1 csomó újhagyma, 1 tojássárgája, 10 dkg reszelt sajt, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 1/2 kg burgonya, 30 dkg sárgarépa, 30 dkg karalábé, 25 dkg gomba, levesalaplé, citromlé, olívaolaj.

Az előkészített bordákat megszórom sóval, borssal, majd felhevített olívaolajban hirtelen megsütöm. A bordákat kiszedem, a visszamaradt zsiradékban megpirítom a megtisztított, feldarabolt zöldségeket. Amikor már láthatóan pirul, annyi leveslét öntök alá, hogy szaftos legyen, de ne lepje el, és fedő alatt puhára párolom.

Tovább 

 

Hozzávalók:  1 lebőrözött csirke nyolcfelé vágva, 3 dl joghurt, 4 gerezd péppé zúzott fokhagyma, mogyorónyi friss gyömbér apróra vágva, 2 kávéskanál paradicsompüré, 3 evőkanál citromlé, 1 babérlevél, 1-1 kávéskanál porrá zúzott kurkuma, őrölt kömény és csípős pirospaprika, 1 evőkanál enyhe garam masala, késhegynyi fekete bors, 2 kávéskanál só, 6-8 evőkanál olvasztott vaj.

Elkészítés: A csirkedarabokat tálba tesszük. A joghurtba belekeverjük a fokhagymát, a gyömbért, a paradicsompürét, a citromlét, a babérlevelet, az őrölt fűszereket és a sót.

Tovább 

Joghurtos almaleves hozzávalói:50 dkg alma, 4 dl joghurt, 1-1 késhegynyi őrölt fahéj és szegfűszeg, csipetnyi só, ízlés szerint cukor.

1 dl vízbe belekeverem a fűszereket, és 5 percig forralom. hagyom kihűlni. Közben turmixpohárba öntöm a jéghideg joghurtot, ízesítem sóval és cukorral, majd hozzáöntöm a fűszeres vizet.


Az almát meghámozom, kicsumázom és lereszelem, majd az almareszeléket is hozzátéve a fűszeres joghurthoz, pépesre zúzom az egészet.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg darált marha-, vagy sertéshús, 1 nagy hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olaj, 40 dkg paradicsom, 2 erős zöldpaprika, 1 húsleveskocka, 1 doboz (40 dkg) vörös babkonzerv, 1 teáskanál őrölt kömény,

7 dkg reszelt sajt, 3 dl tejföl, só, bors, 8 db vastagabb, sós palacsinta.

 

Forró olajban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát és a szétnyomott fokhagymát, rátesszük a darált húst, és barnára pirítjuk. A felszeletelt paprikát, a paradicsomot, a babot, a leveskockával és a fűszerekkel hozzáadjuk a húshoz, és egészen lassú tűzön húsz percig pároljuk.

Tovább 

Almás sütemény hozzávalók: 2 dl olvasztott főzőmargarin, 2 dl méz, 2 dl enyhén összehabart tojás, 1 teáskanál vanília, 4 dl finomliszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1/2 teáskanál só, 2 dl joghurt, 4 dl apró kockákra vágott alma.

Keverjük össze a margarint, a mézet, a tojásokat és a vaníliát. Szitáljuk egybe a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Adjuk a tésztához kis adagokban, állandó gyúrás közben, váltakozva a joghurttal.

Tovább 

Ha a sok halon és zöldségen alapuló mediterrán étrendet választjuk, tovább élhetünk - állítják a Göteborgi Egyetemen található Sahlgrenska Akadémia kutatói.

A világszerte végzett kutatások már 1950 óta azt mutatták, hogy a magas hal- és zöldségfogyasztáson és kevés egyéb hús vagy állati eredetű étel - mint a tejtermékek - fogyasztásán alapuló mediterrán étrend kedvező hatással van a szervezetre.

A Sahlgrenska Akadémia kutató egy különleges, úgynevezett "H70" nevű tanulmány során negyven éven keresztül követték nyomon több ezer hetven éves göteborgi lakost.

Tovább 

Azok a kisgyerekek, akiket házi készítésű ételekkel kínálnak, később szívesebben fognak zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani, mint azok, akik konzerv bébiételeket kapnak.

 

Az otthon előállított húsételekkel vagy pudingokkal táplált csecsemőknek hét éves korukra határozott ízlésük alakul ki arról, hogy mi a jó nekik. A leicesteri De Montfort, valamint a bristoli és a birminghami egyetem szakemberei 7866 olyan édesanyát figyeltek meg, akiknek 1991 és 1992 között születtek gyerekei.

Tovább 

Minden háztartásban jelen van a vízkőprobléma, amitől ugyan időszakosan megszabadulhatunk, de újra és újra meg fog jelenni.

A vízkő eltávolításának sok módja ismeretes, de nem mindegy, hogy melyiket alkalmazzuk. A zuhanyzó, a vízforraló, a poharak mind olyan eszközök, amelyeket nap, mint nap használunk, így fontos, hogy úgy tisztítsuk meg a vízkőtől azokat, hogy ne károsítsa az egészséget. A következőkben olyan praktikákat mutatok be, amelyekkel könnyedén, egyszerűen, vegyszer mentesen és nagyon olcsón szabadulhatunk meg ettől a problémától.

Tovább 

A megfelelő mennyiségű A-vitamin fogyasztása rendkívül fontos a szervezetünk számára, hiszen e vitamin legfontosabb feladata a szem egészségét hivatott megőrizni.

 

Emellett megfelelő mennyiségű A-vitamin fogyasztása nagyon jótékonyan hat a szervezetünk működésére. Óvja bőrünket, hatékonyan közreműködik a pattanások eltüntetésében. Szerepet játszik a nyálkahártya épségének megőrzésében, a csontozat fejlődésében, az immunrendszer erősítésében.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu