Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
16 db békacomb
5 dl sör
2 db tojás
5 dkg vaj
20 dkg liszt
1/2 dl főzőtejszín
1 dl tej (kb.)
1 csokor petrezselyem
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve
só
bors
cukor
olaj
Elkészítés:
A békacombokat beletesszük a sörbe, és legalább 2 órát pácoljuk, majd az
idő leteltével kivesszük a sörből, és lecsepegtetjük. Sózzuk,
borsozzuk, és kicsit állni hagyjuk.
Amíg a sóban áll, elkészíthetjük a sörtésztát. A tojásokat
szétválasztjuk, és a sárgájából, a 15 dkg lisztből (a maradékra azért
van szükség, mert abba forgatjuk a combokat, mielőtt a sörtésztába
mártjuk, hogy jobban tapadjon rá a tészta), csipet sóból tésztát
készítünk, majd a pácnak használt sörből 1,5 dl-t beleöntünk, hozzáadunk
még kb. 3 cl olajat, csomómentesre kikeverjük, a tojásfehérjét kemény
habbá verjük, majd a masszához adjuk. A sűrűsége olyan legyen, mint a
csurgatott tésztának.
A combokat beleforgatjuk a maradék lisztbe, és jól leütögetjük róla a
felesleget, belemártjuk a tésztába, lecsurgatjuk, hogy ne legyen rajta
túl sok, és forró, bő olajban aranybarnára sütjük.
Mialatt a combok sülnek elkészítjük az mártást. A hagymát nagyon
apróra vágjuk (vagy lereszeljük), és megdinszteljük. Közben hozzáadjuk a
zúzott fokhagymát, mielőtt kész, rádobjuk a finomra vágott
petrezselymet, pár másodpercig pirítjuk, majd hozzáadunk 1 púpozott
evőkanál lisztet, és ezzel is pirítjuk kicsit. Felöntjük a tejjel,
mintha besamelt készítenénk, a legvégén hozzáadjuk a tejszínt, és simára
keverjük. Sóval, cukorral és a citromlével pikáns ízt adunk a
mártásnak.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!