ételrecept: Békacombok sörtésztában

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:

16 db békacomb

5 dl sör
2 db tojás
5 dkg vaj
20 dkg liszt
1/2 dl főzőtejszín
1 dl tej (kb.)
1 csokor petrezselyem
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve

bors
cukor
olaj

Elkészítés:
A békacombokat beletesszük a sörbe, és legalább 2 órát pácoljuk, majd az idő leteltével kivesszük a sörből, és lecsepegtetjük. Sózzuk, borsozzuk, és kicsit állni hagyjuk.

Amíg a sóban áll, elkészíthetjük a sörtésztát. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgájából, a 15 dkg lisztből (a maradékra azért van szükség, mert abba forgatjuk a combokat, mielőtt a sörtésztába mártjuk, hogy jobban tapadjon rá a tészta), csipet sóból tésztát készítünk, majd a pácnak használt sörből 1,5 dl-t beleöntünk, hozzáadunk még kb. 3 cl olajat, csomómentesre kikeverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a masszához adjuk. A sűrűsége olyan legyen, mint a csurgatott tésztának.


A combokat beleforgatjuk a maradék lisztbe, és jól leütögetjük róla a felesleget, belemártjuk a tésztába, lecsurgatjuk, hogy ne legyen rajta túl sok, és forró, bő olajban aranybarnára sütjük.


Mialatt a combok sülnek elkészítjük az mártást. A hagymát nagyon apróra vágjuk (vagy lereszeljük), és megdinszteljük. Közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, mielőtt kész, rádobjuk a finomra vágott petrezselymet, pár másodpercig pirítjuk, majd hozzáadunk 1 púpozott evőkanál lisztet, és ezzel is pirítjuk kicsit. Felöntjük a tejjel, mintha besamelt készítenénk, a legvégén hozzáadjuk a tejszínt, és simára keverjük. Sóval, cukorral és a citromlével pikáns ízt adunk a mártásnak.

Címkék: békacombok sörtésztában

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu