ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Nincs is finomabb, mint egy illatos gőzölgő magyaros leves a hétvégi asztalon. íme, a bakonyi betyárleves.

Hozzávalók: 35 dkg marhaszegy, 1 pár csirkecomb, 20 dkg vegyes
zöldség, 1 fej hagyma, só, egész bors, csípős paprika, csusza
tészta, 1 egész tojásból és a hozzávaló lisztből.

Elkészítése: A marhahúst felvágjuk 4 szeletre, és hideg vízben
feltesszük főni. Sóval, egész borssal ízesítjük. Amikor majdnem
puha, hozzáadjuk a csirkecombokat, a metéltre vágott zöldséget, a
felaprított hagymát, az erős paprikát, majd készre főzzük.

Tovább 

Hozzávalók négy személyre: 20dkg kiwi, 1 alma, 1 cs. vaníliás cukor, fél mokkáskanál édesítőszer, 1 csipetnyi menta, 1 ek zabpehelyliszt, 1 pohár joghurt

A kiwit és az almát meghámozzuk, kockára vágjuk, illetve a kiviből négy szeletet elteszünk díszítésre. A gyümölcsöket az édesítőszerrel és a vaníliás cukorral 1liter vízben feltesszük főni, s forrás után maximum 1-2 percig főzzük.


Ezután elturmixoljuk, a zabpehelylisztet a joghurttal simára keverjük, és a gyümölcspéppel együtt összeforraljuk.

Tovább 

 

Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta, 4 dkg zsír, 6 dkg liszt, 2 dkg hagyma, egy kávéskanál pirospaprika, só, 40 dkg füstölt kolbász, 5 dkg füstölt szalonna, 1 dl tejföl.

A savanyú káposztát 1.5 l vízben (vagy füstölt hús levében) puhára főzzük. A füstölt szalonnát kockára vágjuk, megpirítjuk, beleforgatjuk a vékony karikára vágott kolbászt, és az egészet a levesbe tesszük.


A zsírból és a lisztből zsömleszínű rántást készítünk, teszünk bele egy kanál reszelt vöröshagymát, egy kávéskanál pirospaprikát, öntünk rá egy kevés hideg vizet, a levesbe keverjük, és 10 percig forraljuk.

Tovább 

Hozzávalók: 40 dkg burgonya, 2 db marhahúsleves-kocka, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg kifejtett zöldborsó (lehet friss vagy mirelit, vagy konzerv), 2 nagy paradicsom,

ízlés szerint só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál szárított bazsalikom (vagy két ágacska friss), 1 mokkáskanál rozmaring.

 

A megtisztított és karikákra vágott burgonyát egyliternyi vízbe teszem és belerakom a húsleveskockákat. Az összezúzott fokhagymával, a rozmaringgal, a törött borssal, a sóval és a bazsalikommal fűszerezem, majd puhára főzöm.

Tovább 

Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 1 fiola kapribogyó, fél citrom leve, 2 dl tejszín (vagy fele tej és fele tejszín), 1 evőkanál finomliszt, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál szardellapaszta, 5 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 1 teáskanál csípős mustár, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj.

A héjas burgonyát gondosan megmosom és puhára főzöm. Ezután meghámozom, és nagyon kis kockákra vágom, majd hagyom kihűlni. Míg a burgonya fő, a füstölt szalonnát apróra metélem, és folytonosan kevergetve a zsírját kiolvasztom.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 30 dkg sertéshús
  • 10 dkg savanyú uborka
  • 3 evőkanál olaj
  • erőspaprikakrém ízlés szerint
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl uborka
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
Elkészítés:

Megtisztítjuk, és megmossuk a húst és a zöldségeket. A húst apró kockára, a répát és az uborkát vékony karikákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk.

Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A csirkeaprólékot és a sertéshúst alaposan megmossuk, majd a sertéscombot felkockázzuk.

Tovább 

Hozzávalók 8 személyre:

  • 10 csirkenyak és -láb
  • 25 dkg csirkezúza
  • 25 dkg csirkeszív
  • 1 csirke bőre (apró kockára vágva)
  • francia saláta alap fagyasztott
  • 1 egész vöröshagyma héjastól
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy kaliforniai piros paprika
  • 2-3 szem szegfűbors
  • 2-3 szem feketebors
  • petrezselyemlevél
  • metélőhagyma
  • lestyán
  • 4 erőleveskocka
  • A galuskához:
  • 25 dkg búzadara vagy kukoricadara
  • 15 dkg libamájpástétom
  • ételízesítő
  • petrezselyem
  • tojás
Elkészítés:

A csirke bőrét apró kockára vágjuk, pörcnek kisütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg csontos bárány- vagy birkahús (lehetőleg nyaktő)
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 hagyma
  • 5 dkg árpagyöngy
  • 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • 1,5 dl víz
Elkészítés:

A letisztított húst kockára vágjuk, az előzőleg beáztatott árpagyönggyel hideg vízbe tesszük, és két-három órát főzzük. Hozzáadjuk a megtisztított, fölaprított zöldségeket, és még egy órát főzzük. A csontokat kivesszük, a levest lehűtjük, a tetejéről kanállal eltávolítjuk a zsírt, felmelegítjük, és a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús (én marhából szoktam, de bármiből lehet)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • bors
  • pirospaprika
  • 2-3 közepes méretű répa
  • 8 krumpliból krumplipüré
  • reszelt sajt
Elkészítés:

A hagymát az olajon megpároljuk, rátesszük a húst. Kevergetjük, fűszerezzük, ha kell, öntünk rá egy kevés vizet! :)
Ha kész, jénai aljára fektetjük a fűszerezett darált húst, majd rátesszük a főt répákat éremszerű karikákra vágva, kissé megsózva, majd leöntjük a kruplipürével, és berakjuk a sütőbe.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu