ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tofut kézzel apróra morzsolom. Ha ezzel megvagyok, megcsinálom a szószt: a fokhagymát (én általában 3 gerezdet teszek bele), paradicsompürét, fűszereket összeturmixolom, majd a paradicsomlével is összeturmixolom az így keletkezet pépet.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 20 dkg jázmin rizs
  • 30 dkg tofu
  • 8 evőkanál szójaszósz
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 kisebb sárgarépa
  • 3 kisebb cukkini
  • 8 szem aszalt szilva
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál indiai fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál tengeri só
  • 5 dl víz
  • A tálaláshoz:
  • friss saláta kevés olívaolajból és pár csepp citromléből készült öntettel összeforgatva
Elkészítés:

A kockákra vágott tofut, a fokhagymát és a szójaszószt összekeverjük és félretesszük. 1-1 sárgarépát és cukkinit apró kockára vágunk.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 21 dkg liszt
  • 14 dkg Rama margarin
  • 7 dkg cukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 tojássárgája
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 12,5 dkg mandula
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 7,5+5 dkg cukor
  • 1 citrom
  • 5 dkg liszt
  • 8 dkg Rama margarin
  • 4-5 érett, de kemény körte
Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, cipót formálunk belőle, és fóliával letakarva fél órára hűtőbe tesszük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 4 dl tejföl (az egyik pohárral mérek tovább)
  • 1 pohár cukor
  • 2 pohár liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • A tetejére:
  • 25 dkg vaj
  • 2 csomag szeletelt mandula
  • 1 pohár cukor
  • 3-4 kanál tejszín vagy tej
  • 3 evőkanál méz
Elkészítés:

A fenti hozzávalókat géppel kikeverem - aránylag folyékony massza lesz belőle. Ezt beleöntöm a tepsibe, amit általában a sütőkhöz adnak. A tésztát előmelegített sütőben 175 fokon nagyjából 20 percig sütöm.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2 rúd vanília
  • 5 dl tej
  • 6 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 5 dkg tisztított, pirított, vágott mandula
  • A díszítéshez:
  • tejszínhab
  • gyümölcsök
Elkészítés:

A vaníliarudakat hosszában kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk, félretesszük. A visszamaradt héjjal felforraljuk a tejet, majd kicsit lehűtjük.

A tojások sárgáját fém keverőtálba tesszük, habosra keverjük a cukorral, beletesszük a kikapart vaníliapépet, a citromhéjat, és gyors keverés mellett beleöntjük a tejbe.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 nyúlcomb
  • 2 nyúlgerinc
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 friss rozmaringág
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg fekete magozott olajbogyó
  • 1 dl száraz fehérbor
Elkészítés:

A húst kicsontozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk. A megtisztított fokhagymagerezdeket hosszában 4-5 darabba vágjuk, a húsba szúrt nyílásokba dugdossuk. Az egyik rozmaringág leveleit lecsipkedjük és megtűzdeljük vele a húsdarabokat. Lábosba tesszük, sózzuk-borsozzuk, és megforrósított olajon 2-3 percig kevergetve pirítjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg nyúlhús (comb)
  • 30 dkg kolozsvári szalonna
  • 30 dkg sárgarépa
  • 30 dkg cukkini
  • 30 dkg gomba
  • 50 dkg tagliatelle tészta
  • kb. 2 liter csirkehúslé
  • rozmaring
  • fokhagyma
Elkészítés:

A csirkehúslébe teszünk pár gerezd fokhagymát és kevés rozmaringot, és lassú tűzön omlósra főzzük a nyulat (házinyúlnál ez majdnem 3 óra is lehet).

Felkockázzuk a szalonnát, zsírjára sütjük. Beletesszük a vékonyra szeletelt cukkinit és sárgarépát, valamint a negyedelt gombát (kisebb gombát elég felezni).

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg nyúlcomb
  • 1 dl olaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 3 dl tejföl
  • 20 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 db citrom
  • 2 db zsemle
  • 2 tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • babérlevél
  • őrölt bors
  • kakukkfű
  • paradicsom a díszítéshez
Elkészítés:

A zsemléket felkockázzuk, és egy tepsiben aranybarnára pirítjuk.

Olajban megkaramellizáljuk a cukrot. Közben feldaraboljuk a hagymát, a sárgarépát, a gyökeret, és a zellert.

Tovább 

Hozzávalók: 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl kefir vagy joghurt, 1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 3 evőkanál apróra tört cérnametélt, 1 evőkanál liszt, 2 tyúkhúsleves-kocka, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor (vagy 1 teáskanál szántott kapor), só és törött fehér bors

A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágom, zsírját kisütöm, majd a pörcöt leszűröm. A visszamaradt zsírra rászórom a lisztet, és világos zsemleszínűre pirítom.

Tovább 

Hozzávalók : 1 egész natúr camambert sajt,1 evőkanál liszt,2 evőkanál olívaolaj,3 gerezd fokhagyma,1 zöldségleveskocka,só, bors, petrezselyem,1l hideg víz, pár csepp citromlé,


Leírás : Az olajon megpirítunk egy gerezd szétnyomkodott fokhagymát, és belekeverjük a lisztet, felengedjük hideg vízzel, és hozzáadjuk a leveskockát. Amikor forrni ked , beletesszük az egész sajtot és a 2 gerezd fokhagymát.

A sajt kis idő után ki fog folyni a burkából.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu