ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Pihe-puha sajtos pogácsa

 

Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej az élesztő felfuttatásához
  • 4-5 dkg friss élesztő
  • 2 teáskanál cukor
  • 3 teáskanál só
  • 1 tojás sárgája a tésztába + 1 a teteje megkenéséhez
  • 15 dkg reszelt sajt + 5 dkg a tetejére
Elkészítés:

A tejet langyosítsuk meg (mikroban 20 másodperc), keverjük bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt. 10-15 percig hagyjuk állni, amíg felfut.

A vajat olvasszuk meg egy picit (mikróban 20 másodperc), keverjük hozzá a liszhez, majd keverjük bele az olajat, a sót, a felfuttatot élesztőt és a tojás sárgáját.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 4 kemény birsalma
  • 7 dl almalé
  • 7 dl vörösbor
  • 12 dkg barnacukor
  • 2 ág rozmaring
  • 1 narancs héja
  • 1 rúd vanília
Elkészítés:

Az almalét a borral, a cukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével és a rozmaringággal felforraljuk, a meghámozott és felkockázott birsalmát belefőzzük úgy, hogy maradjon kissé roppanós a végén. Hozzáadjuk a narancshéját. Hagyhatjuk így is, darabosan, de le is turmixolhatjuk. Forrón kínáljuk.

Megjegyzés:

Játszhatunk még egy kicsit, variálhatjuk a birsalmapuncsot.

Tovább 

 
Hozzávalók:
  • 7 dl vörösbor
  • 5 dl brandy vagy vodka
  • 10 darab kardamom mag
  • 1 rúd fahéj
  • fél narancs héja
  • 15 dkg cukor
  • 5 darab szegfűszeg
  • fél csésze mazsola
  • fél csésze mandula
  • 5 darab aszalt füge
Elkészítés:

A hozzávalókat összeöntjük, és nagyon alacsony hőmérsékleten 45 percig rotyogtatjuk - nem szabad forralni!

Hozzávalók 1 személyre:
  • 1,5 dl feketetea
  • 2 teáskanál citrom
  • 2 teáskanál narancslé
  • 1 cl Calvados
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 1 szegfűszeg
Elkészítés:

A teát, a cukrot, a Calvados-t, a cirtom- és narancslevet a forráspontig hevítjük. A fahéjat és a szegfűszeget kb. 5 percre belerakjuk, majd el is távolítjuk. Pohárba töltjük, és narancshéjjal díszítjük.

Szüreti káposztás egytál

 

Hozzávalók:
  • 70 dkg sertéscomb
  • 1 fej fehér káposzta
  • 1 fej hagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 dl újbor
  • 2 fürt szőlő
  • 1 csokor kapor
  • 1 kis pohár tejföl
Elkészítés:

A félkarikára szeletelt hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzátesszük a vékony csíkokra vágott sertéshúst, és sóval, borssal fűszerezzük. Ha barnára pirult, meglocsoljuk a bor egy részével. Amikor a bor elpárolgott, hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt káposztát, a maradék bort, s időnként megkeverjük, de lefedve pároljuk.

Tovább 

Sertéssült szőlővel és fügével

 

Hozzávalók:
  • 50 dkg sertéscomb
  • 40-50 dkg szőlő, lehetőleg muskotályos, valamint magnélküli
  • 2 evőkanál vaj
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 2 dl fehérbor vagy 1 dl bor és 1 dl bodzaszörp
  • őrölt bors
  • zsályalevél
  • 4-5 db füge
Elkészítés:

A húst kissé vastagabb szeletekre vágjuk, sózzuk, és a serpenyőben felforrósított olajos vajon mindkét oldalát megpírítjuk. Ezt követően aláöntjük a bort vagy a bor+bodzaszörpöt, lefedve félpuhára pároljuk, időnként meglocsolva, és az elfőtt lét pótolva.

Tovább 

Zöld fűszeres pulykaburger

 

Hozzávalók
  • 25 dkg darált pulykahús
  • 2 szál újhagyma
  • 3 teáskanál petrezselyemzöld
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • só, bors
  • 2 hamburgerzsömle vagy ciabatta
  • 2 szelet ementáli sajt
  • A sütéshez
  • kevés olaj
  • A remuládmártáshoz
  • 2 evőkanál ecetes uborka
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • 2 teáskanál petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál újhagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál citromlé
  • 3 evőkanál majonéz
  • 6 evőkanál tejföl
  • tejszín
  • só, bors
  • A tálaláshoz
  • saláta vagy rukkola
  • steak burgonya
Elkészítés

Először elkészítjük a remuládmártást.

Tovább 

Madártej pohárbanHozzávalók
  • • 1 liter tej
  • • 5 tojássárgája
  • • 10 dkg cukor
  • • 2 csapott evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat
  • • a habhoz:
  • • 5 tojásfehérje
  • • 1 kávéskanál citromlé
  • • 1 teáskanál cukor
  • • csipet só
  • a tetejére:
  • • 2 dkg pirított mandulaforgács
Elkészítés

A tojássárgáját, a cukrot és a sót habverővel fehéredésig verjük. Hozzá-adjuk a lisztet, a vaníliakivonatot, és 1-1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük.

Tovább 

Bailey's torta

 

Hozzávalók
  • A tésztához
  • 8 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 2 evőkanál rum
  • 4 evőkanál Bailey's (vagy más tejszínes whiskys krémlikőr)
  • 20 dkg darált mandula
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • A locsoláshoz
  • 8 evőkanál Bailey's likőr
  • A csokoládés tetőhöz
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • Az ízesített tejszínhabhoz
  • 3 dl tejszín
  • 6 evőkanál Bailey's likőr
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 2 csomag habfixáló
  • csokoládévirágok, csokoládégolyók
Elkészítés

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, utána a rumot és a likőrt is.

Tovább 

Kókuszkrém eperrel és citrommal 

 

Hozzávalók
  • A kókuszos krémhez
  • 4 dl kókusztej
  • 4 tojássárgája
  • 4 evőkanál cukor
  • 1/2 vaníliarúd kikapart belseje
  • 3 evőkanál kókuszreszelék
  • 25 dkg mascarpone
Elkészítés

Először a sodót főzzük meg, mert ki kell hűteni. 2 lábosra lesz szükségünk. A nagyobbikban vizet forralunk. Egy mérettel kisebb edényben elkeverjük a  tojássárgákat a cukorral, a vanília kikapart belsejével, majd hozzáadjuk a kókusztejet és a kókuszreszeléket is.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu