Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tejet langyosítsuk meg (mikroban 20
másodperc), keverjük bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt. 10-15
percig hagyjuk állni, amíg felfut.
A vajat olvasszuk meg egy picit (mikróban 20 másodperc), keverjük hozzá a
liszhez, majd keverjük bele az olajat, a sót, a felfuttatot élesztőt és
a tojás sárgáját.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az almalét a borral, a cukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével és a rozmaringággal felforraljuk, a meghámozott és felkockázott birsalmát belefőzzük úgy, hogy maradjon kissé roppanós a végén. Hozzáadjuk a narancshéját. Hagyhatjuk így is, darabosan, de le is turmixolhatjuk. Forrón kínáljuk.
Megjegyzés:Játszhatunk még egy kicsit, variálhatjuk a birsalmapuncsot.
|
|
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A hozzávalókat összeöntjük, és nagyon alacsony hőmérsékleten 45 percig rotyogtatjuk - nem szabad forralni!
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A teát, a cukrot, a Calvados-t, a cirtom- és narancslevet a forráspontig hevítjük. A fahéjat és a szegfűszeget kb. 5 percre belerakjuk, majd el is távolítjuk. Pohárba töltjük, és narancshéjjal díszítjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A félkarikára szeletelt hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzátesszük a vékony csíkokra vágott sertéshúst, és sóval, borssal fűszerezzük. Ha barnára pirult, meglocsoljuk a bor egy részével. Amikor a bor elpárolgott, hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt káposztát, a maradék bort, s időnként megkeverjük, de lefedve pároljuk.
Hozzávalók:
A húst kissé vastagabb szeletekre vágjuk, sózzuk, és a serpenyőben felforrósított olajos vajon mindkét oldalát megpírítjuk. Ezt követően aláöntjük a bort vagy a bor+bodzaszörpöt, lefedve félpuhára pároljuk, időnként meglocsolva, és az elfőtt lét pótolva.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Először elkészítjük a remuládmártást.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A tojássárgáját, a cukrot és a sót habverővel fehéredésig verjük. Hozzá-adjuk a lisztet, a vaníliakivonatot, és 1-1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, utána a rumot és a likőrt is.
Először a sodót főzzük meg, mert ki kell hűteni. 2 lábosra lesz szükségünk. A nagyobbikban vizet forralunk. Egy mérettel kisebb edényben elkeverjük a tojássárgákat a cukorral, a vanília kikapart belsejével, majd hozzáadjuk a kókusztejet és a kókuszreszeléket is.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu