ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:
1 l tej
20 dkg gríz
20 dkg cukor
darabka fahéj
5 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
5 egész tojás
1 vaníliarúd kikapart belseje
10 dkg olvasztott vaj
10 készen vett réteslap
1 csésze víz
1 csésze cukor
fél citrom leve

Elkészítés:
A tejből, a grízből. a cukorból 5 dkg vajjal, fahéjjal, a citrom reszelt héjával és 1 csipet sóval állandó kevergetés mellett sűrű tejbegrízt főzök, majd folpackkal letakarva teljesen kihűtöm.

Tovább 

Hozzávalók:
2 ek vaj
2 ek liszt
3 dl tej
1 fej fokhagyma
szerecsendió

bors
1 leveskocka
1 krumpli
3 ek tejföl

Elkészítés:
2 jó nagy kanál vajat felhevítek, beleszórom a lisztet, kissé pirítom, ebbe teszem a fokhagymanyomón átpaszírozott fokhagymagerezdeket, 1 percig átforrósítom, míg megérzem a fokhagyma illatát. Ezután felengedem a tejjel, só, bors, szerecsendió mehet bele. A krumplit külön megfőzöm a húsleveskockával, majd összeturmixolom, belekeverem a levesbe, összeforralom.

Tovább 

 

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:

- 8 evőkanál hagyományos müzli
- 0,5 liter lecsöpögtetett joghurt vagy krémes görög joghurt
- 0,25 kg idénygyümölcs
- 2 tojás
- méz vagy agávészirup
- 1 citrom vagy narancs reszelt héja

Elkészítés:
A tojássárgáját összekeverjük a joghurttal, és mézzel vagy agávésziruppal kellően megédesítjük, majd belekeverjük a reszelt citrushéjat.

A tojásfehérjéből kemény habot verünk és hozzákeverjük a joghurtos krémhez.

Tovább 

Hozzávalók:
30 dkg cukor
3 egész tojás+1 sárgája
1.5 dkg őrölt fahéj
1/2 citrom reszelt héja
15 dkg darált mandula+5dkg mandula
liszt
fahéjas porcukor

Elkészítés:
A cukrot elkeverjük a tojásokkal,hozzáadjuk a fahéjat és a reszelt citromhéjat a mandulát.Annyi lisztet rakunk hozzá hogy jól gyúrható tészta legyen belőle.Kis pereceket formálunk belőle,és kikent tepsibe rakjuk.Megkenjük tojássárgájával,meghintjük durvára vágott mandulával és kevés fahéjas cukorral.Mérsékelten meleg sütőben sütjük.

Tovább 

Hozzávalók:
4 dl liszt
1 dl cukor
1 csomag sütőpor
fél mk szódabikarbóna
fél tk őrölt fahéj
fél tk őrölt szerecsendió
fél tk só
2 pohár epres krémjoghurt
3 ek tejföl
1 nagy tojás
1 citrom reszelt héja
30 ml olvasztott vaj
1 apróra kockázott alma


2 ek cukor
1 tk őrölt fahéj

Elkészítés:
Egy tálban összekeverem a lisztet, cukrot, a sütőport, a fél teáskanál fahéjat, a szerecsendiót és a sót. Egy kisebb tálban krémesre keverem tojást, a joghurtot, tejfölt.

Tovább 

Hozzávalók:
0,5 kg. hazai tarkabab, 3 répa és 3 petrezselyem gyükér, 70-100 dkg. füstölt sonka, vagy füstölt csülök. Szemes bors, piros paprika, tárkony, esetleg borsikafű. Fokhagyma, rántás. Tejföl a tálalásnál, de ez nem létszükséglet. (Tudomásul kell venni, hogy gasztronómiai szempontból nagy szórása van a perverzitásnak. Én pl. még a tojásos lecsót és a gulyáslevest is szívesen eszem tejföllel, mások meg hánynának tőle. Én a tököt és a kolbászt tartom perverz dolognak a lecsóba, de ez természetesen nem abszolut igazság, csak megjegyeztem.)

Elkészítés:
Ezt a babletyó főzési módot olyankor alkalmazzuk, amikor vannak körülöttünk és látványosan valami nagyon szépen akarunk parasztosat alkotni.

Tovább 

Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol
1 nagy és 1 kicsi pohár tejföl
2 tojás
40 dkg tarja kis kockára vágva
30 dkg reszelt trappista sajt
zsemlemorzsa
vaj

Elkészítés:
Sós vízben puhára főzöm a rózsáira szedett karfiolt. Közben összekeverem a tejfölt, a 2 tojást, a tarját és a reszelt sajtot úgy, hogy a sajtból maradjon a tetejére is. Kivajazok egy tepsit vagy jénait, megszórom zsemlemorzsával. Ebbe teszem a jól lecsöpögtetett karfiolt, majd ráöntöm a masszát.

Tovább 

Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé
10 dkg vaj
15 dkg camembert
1-2 salátacukkini
10 dkg zöldborsó
1 répa
40 dkg brokkoli
5 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
só, kakukkfű, bors

Elkészítés:
A cukkinit fölkockázzuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a répát felszeleteljük, majd vajon megpároljuk, és kivajazott sütőtálba borítjuk. Megszórjuk sóval, kakukkfűvel, az apróra vágott fokhagymával. Vajat dobunk rá, majd ráfektetjük a besózott húst, erre a paradicsomszeletekét.
Az egészet beborítjuk sajttal, majd fólia alatt 30-40 percig pároljuk.

Tovább 

Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 tojás
1 nagy vöröshagyma
15 dkg baconszalonna
2 db májas hurka
kevés zsemlemorzsa
15 dkg sajt
só,bors
kevés liszt

1 nagy szál kolbász

Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk és nagylukú reszelőn lereszeljük, 2 egész tojást,kevés lisztet adunk hozzá sózzuk,borsozzuk, a
hagymát apróravágjuk, a bacon szalonnát megsütjük, majd beleteszük a krumplihoz.

Jól kizsirozott tepsibe a felét belerakjuk, és a héjátol kinyomott hurkát simán rákenjük,majd a
megmaradt krumpli masszát rákenjük.

Reszelt sajttal megszorjuk, nagyon kevés zsemlemorzsát rá szorunk /csak az ujjunk hegyével/
Megsütjük szép pirosra.

Tovább 

Hozzávalók:
2 őzgerincformához:
1 kg csirkemell apró kockákra vágva
50 dkg szeletelt bacon
40 dkg reszelt trappista sajt
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál tejföl
ételízesítő ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:
A csirkemellet felvágjuk apró kockákra. Fűszerezzük ízlés szerint borssal és ételízesítővel. A lisztet, a tojást és a tejfölt jól összekeverjük, majd a sajt felét is belekeverjük a masszába, végül a felkockázott csirkemellet is hozzáadjuk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu