Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 l tej
20 dkg gríz
20 dkg cukor
darabka fahéj
5 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
5 egész tojás
1 vaníliarúd kikapart belseje
10 dkg olvasztott vaj
10 készen vett réteslap
1 csésze víz
1 csésze cukor
fél citrom leve
Elkészítés:
A tejből, a grízből. a cukorból 5 dkg vajjal, fahéjjal, a citrom reszelt
héjával és 1 csipet sóval állandó kevergetés mellett sűrű tejbegrízt
főzök, majd folpackkal letakarva teljesen kihűtöm.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 ek vaj
2 ek liszt
3 dl tej
1 fej fokhagyma
szerecsendió
só
bors
1 leveskocka
1 krumpli
3 ek tejföl
Elkészítés:
2 jó nagy kanál vajat felhevítek, beleszórom a lisztet, kissé pirítom,
ebbe teszem a fokhagymanyomón átpaszírozott fokhagymagerezdeket, 1
percig átforrósítom, míg megérzem a fokhagyma illatát. Ezután felengedem
a tejjel, só, bors, szerecsendió mehet bele. A krumplit külön megfőzöm a
húsleveskockával, majd összeturmixolom, belekeverem a levesbe,
összeforralom.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
- 8 evőkanál hagyományos müzli
- 0,5 liter lecsöpögtetett joghurt vagy krémes görög joghurt
- 0,25 kg idénygyümölcs
- 2 tojás
- méz vagy agávészirup
- 1 citrom vagy narancs reszelt héja
Elkészítés:
A tojássárgáját összekeverjük a joghurttal, és mézzel vagy
agávésziruppal kellően megédesítjük, majd belekeverjük a reszelt
citrushéjat.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk és hozzákeverjük a joghurtos krémhez.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg cukor
3 egész tojás+1 sárgája
1.5 dkg őrölt fahéj
1/2 citrom reszelt héja
15 dkg darált mandula+5dkg mandula
liszt
fahéjas porcukor
Elkészítés:
A cukrot elkeverjük a tojásokkal,hozzáadjuk a fahéjat és a reszelt
citromhéjat a mandulát.Annyi lisztet rakunk hozzá hogy jól gyúrható
tészta legyen belőle.Kis pereceket formálunk belőle,és kikent tepsibe
rakjuk.Megkenjük tojássárgájával,meghintjük durvára vágott mandulával és
kevés fahéjas cukorral.Mérsékelten meleg sütőben sütjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 dl liszt
1 dl cukor
1 csomag sütőpor
fél mk szódabikarbóna
fél tk őrölt fahéj
fél tk őrölt szerecsendió
fél tk só
2 pohár epres krémjoghurt
3 ek tejföl
1 nagy tojás
1 citrom reszelt héja
30 ml olvasztott vaj
1 apróra kockázott alma
2 ek cukor
1 tk őrölt fahéj
Elkészítés:
Egy tálban összekeverem a lisztet, cukrot, a sütőport, a fél teáskanál
fahéjat, a szerecsendiót és a sót. Egy kisebb tálban krémesre keverem
tojást, a joghurtot, tejfölt.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
0,5 kg. hazai tarkabab, 3 répa és 3 petrezselyem gyükér, 70-100 dkg.
füstölt sonka, vagy füstölt csülök. Szemes bors, piros paprika, tárkony,
esetleg borsikafű. Fokhagyma, rántás. Tejföl a tálalásnál, de ez nem
létszükséglet. (Tudomásul kell venni, hogy gasztronómiai szempontból
nagy szórása van a perverzitásnak. Én pl. még a tojásos lecsót és a
gulyáslevest is szívesen eszem tejföllel, mások meg hánynának tőle. Én a
tököt és a kolbászt tartom perverz dolognak a lecsóba, de ez
természetesen nem abszolut igazság, csak megjegyeztem.)
Elkészítés:
Ezt a babletyó főzési módot olyankor alkalmazzuk, amikor vannak
körülöttünk és látványosan valami nagyon szépen akarunk parasztosat
alkotni.
Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol
1 nagy és 1 kicsi pohár tejföl
2 tojás
40 dkg tarja kis kockára vágva
30 dkg reszelt trappista sajt
zsemlemorzsa
vaj
Elkészítés:
Sós vízben puhára főzöm a rózsáira szedett karfiolt. Közben összekeverem
a tejfölt, a 2 tojást, a tarját és a reszelt sajtot úgy, hogy a sajtból
maradjon a tetejére is. Kivajazok egy tepsit vagy jénait, megszórom
zsemlemorzsával. Ebbe teszem a jól lecsöpögtetett karfiolt, majd ráöntöm
a masszát.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé
10 dkg vaj
15 dkg camembert
1-2 salátacukkini
10 dkg zöldborsó
1 répa
40 dkg brokkoli
5 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
só, kakukkfű, bors
Elkészítés:
A cukkinit fölkockázzuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a répát
felszeleteljük, majd vajon megpároljuk, és kivajazott sütőtálba
borítjuk. Megszórjuk sóval, kakukkfűvel, az apróra vágott fokhagymával.
Vajat dobunk rá, majd ráfektetjük a besózott húst, erre a
paradicsomszeletekét.
Az egészet beborítjuk sajttal, majd fólia alatt 30-40 percig pároljuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 tojás
1 nagy vöröshagyma
15 dkg baconszalonna
2 db májas hurka
kevés zsemlemorzsa
15 dkg sajt
só,bors
kevés liszt
1 nagy szál kolbász
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk és nagylukú reszelőn lereszeljük, 2 egész tojást,kevés lisztet adunk hozzá sózzuk,borsozzuk, a
hagymát apróravágjuk, a bacon szalonnát megsütjük, majd beleteszük a krumplihoz.
Jól kizsirozott tepsibe a felét belerakjuk, és a héjátol kinyomott hurkát simán rákenjük,majd a
megmaradt krumpli masszát rákenjük.
Reszelt sajttal megszorjuk, nagyon kevés zsemlemorzsát rá szorunk /csak az ujjunk hegyével/
Megsütjük szép pirosra.
Hozzávalók:
2 őzgerincformához:
1 kg csirkemell apró kockákra vágva
50 dkg szeletelt bacon
40 dkg reszelt trappista sajt
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál tejföl
ételízesítő ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkemellet felvágjuk apró kockákra. Fűszerezzük ízlés szerint
borssal és ételízesítővel. A lisztet, a tojást és a tejfölt jól
összekeverjük, majd a sajt felét is belekeverjük a masszába, végül a
felkockázott csirkemellet is hozzáadjuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu