ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:
4 db kicsontozott csirkemell
20 dkg mag nélküli aszalt szilva

őrölt bors
tojás
liszt
darált dió
zsemlemorzsa
A körethez:
burgonya
tej
vaj
szerecsendió


Elkészítés:
A csirkemelleket éles késsel hosszában felszúrjuk, a nyílást aszalt szilvával megtöltjük, hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük.

A megtöltött húsokat sóval, borssal bedörzsöljük. Azután lisztbe, felvert tojásba, majd dióval kevert zsemlemorzsába forgatjuk.

Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

A körethez a burgonyát megfőzzük, összetörjük, tejjel és vajjal krumplipürét észítünk, szerecsendióval ízesítjük, és a hússal tálaljuk.

Tovább 

Hozzávalók:
0.5 kg csíkokra vágott sertésmáj
20 dkg angol szalonna
1-2 gerezd fokhagyma

bors
majoranna

Elkészítés:
Vékony csíkokra vágjuk az angol szalonnát,saját zsírjában ropogósra sütjük,majd leszűrjük.A visszamaradt zsírban hirtelen megpirítjuk a borssal majorannával és a szétnyomott fokhagymával ízesített májat.Sózzuk,, tálra halmozzuk megszórjuk a ropogós szalonnával.Köretnek zöldséges rizst vagy burgonyapürét adunk.

 

Hozzávalók:
8 cl ananászlé
3 cl rum
1 kávéskanál porcukor
1-2 dl szódavíz

Elkészítés:
A hozzávalókat a mixerbe töltjük és 10 másodpercig keverjük.
Jégkockával kínáljuk.

Hozzávalók:
Almás sütemény 1 adag 1 kocka 3 pont
400 g keksz
1. 5 kg alma
1 citrom héja
4 cs vaniliás pudingpor
édesítőszer

Elkészítés:
-normál méretű tepsit kirakunk a kesszel az almát megfőzzük kompótnak kissé édesebbre és hosszabblére eresztev mint normál esetbe, reszelt citromhéjjal ízesítjük.
-kevés hideg vizzel és édesítőszerrel a 4 vaniliapudingot kikeverjük és akompótba keverjük majd ráöntjük a lerakott kekszre
- a tetjére ismét kekszet rakunk, ha teljesen kihült hűtőbe tesszük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 fej hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 10 dkg fekete olívabogyó
  • 1 doboz kockázott paradicsom
  • 2 üveg vörösbor (provence-i, ha lehet)
  • olívaolaj
  • kakukkfű
  • babérlevél
  • rozmaring
  • bors
  • liszt
Elkészítés:

A hagymát és a répát felkarikázzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a babérlevelet és a rozmaringot, felöntjük a borral, majd beletesszük a felkockázott marhahúst. Egy éjszakát a hűtőben érleljük. Másnap kiemeljük a húskockákat, és serpenyőben, kevés olívaolajon megfuttatjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 40 dkg marhahús apró kockákra vágva
  • fél dl olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma (aprítva)
  • 1 fej vöröshagyma (finomra vágva)
  • 5 dkg sárgarépa (durvára reszelve)
  • 1-2 szál zellerszár, télen 5 dkg zeller (durvára reszelve)
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 1 kávéskanál apróra vágott zöldfűszer (oregánó, rozmaring, kakukkfű) - télen szárított
  • frissen őrölt színes bors
  • pici cukor
  • 2,5 dl marhahúsleves (kockából)
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 40-50 dkg spagetti
Elkészítés:

Az felhevített olajon a vöröshagymát megpirítjuk, majd megfuttatjuk a fokhagymát, a reszelt sárgarépát, a zellert, a fűszereket, a paradicsomot és a húst, jól átpirítgatjuk.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg marhacomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg apró gomba
  • 3. evőkanál olaj
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 2 paradicsom
  • 15 dkg rizs
  • 40 dkg morzsolt kukorica (lehet mélyhűtött vagy konzerv is)
  • 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:

A marhahúst megmossuk, szárazra töröljük, és csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.

Mély, lefedhető serpenyőben az olajat felforrósítjuk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát

Tovább 

Hozzávalók:

  • sós palacsinták (10-15 darab)
  • spenót (friss és fagyasztott is jó)
  • vaj vagy olívaolaj
  • szerecsendió
  • bors
  • zöldfűszerek ízlés szerint
  • 1 csomag túró
  • kockára vágott füstölt szalonna
  • (főző)tejszín
  • olívabogyó
Elkészítés:

Kevés zsiradékon puhára pároljuk a kinyomkodott spenótot. Sóval, borssal, szerecsendióval és zöldfűszerekkel ízesítjük. A tűzről levéve és kicsit lehűtve hozzáadjuk a villával jól összetört túrót.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 3 zsemle
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg mazsola (opcionális)
  • A szószhoz:
  • 2 pohár tejföl
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Valamint:
  • vaj
  • zsemlemorzsa
  • cukor
Elkészítés:

3 db egészen szikkadt zsömléből másfelet annyi tejbe áztatok be, amennyit felszív, a másik feléből meg morzsát készítek (zsemlemorzsát is használhatunk). Az áztatott zsömlét kicsavarom, a többi hozzávalóval összekeverem, végül 1 tojást és a morzsát is hozzáadom.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 25 dkg túró
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 8 evőkanál tej
  • 8 evőkanál olaj
  • A feltéthez:
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 3-4 fej lilahagyma
  • szeletelt szalonna
  • 30-40 dkg sajt
Elkészítés:

A tésztához az alapanyagokat összekeverem, tésztává gyúrom, majd kisodrom 2-3 cm vastagra. Vékony, kivajazott, lisztezett tepsibe teszem. Rákenem a tejfölt, rászórom a vékony csíkokra vágott szeletelt szalonnát, majd lilahagyma szeleteket, és jó sok sajtot reszelek rá.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu