Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
4 db kicsontozott csirkemell
20 dkg mag nélküli aszalt szilva
só
őrölt bors
tojás
liszt
darált dió
zsemlemorzsa
A körethez:
burgonya
tej
vaj
szerecsendió
só
Elkészítés:
A csirkemelleket éles késsel hosszában felszúrjuk, a nyílást aszalt
szilvával megtöltjük, hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük.
A megtöltött húsokat sóval, borssal bedörzsöljük. Azután lisztbe, felvert tojásba, majd dióval kevert zsemlemorzsába forgatjuk.
Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
A körethez a burgonyát megfőzzük, összetörjük, tejjel és vajjal
krumplipürét észítünk, szerecsendióval ízesítjük, és a hússal tálaljuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
0.5 kg csíkokra vágott sertésmáj
20 dkg angol szalonna
1-2 gerezd fokhagyma
só
bors
majoranna
Elkészítés:
Vékony csíkokra vágjuk az angol szalonnát,saját zsírjában ropogósra
sütjük,majd leszűrjük.A visszamaradt zsírban hirtelen megpirítjuk a
borssal majorannával és a szétnyomott fokhagymával ízesített
májat.Sózzuk,, tálra halmozzuk megszórjuk a ropogós szalonnával.Köretnek
zöldséges rizst vagy burgonyapürét adunk.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
8 cl ananászlé
3 cl rum
1 kávéskanál porcukor
1-2 dl szódavíz
Elkészítés:
A hozzávalókat a mixerbe töltjük és 10 másodpercig keverjük.
Jégkockával kínáljuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Almás sütemény 1 adag 1 kocka 3 pont
400 g keksz
1. 5 kg alma
1 citrom héja
4 cs vaniliás pudingpor
édesítőszer
Elkészítés:
-normál méretű tepsit kirakunk a kesszel az almát megfőzzük kompótnak
kissé édesebbre és hosszabblére eresztev mint normál esetbe, reszelt
citromhéjjal ízesítjük.
-kevés hideg vizzel és édesítőszerrel a 4 vaniliapudingot kikeverjük és akompótba keverjük majd ráöntjük a lerakott kekszre
- a tetjére ismét kekszet rakunk, ha teljesen kihült hűtőbe tesszük.
Hozzávalók:
A hagymát és a répát felkarikázzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a babérlevelet és a rozmaringot, felöntjük a borral, majd beletesszük a felkockázott marhahúst. Egy éjszakát a hűtőben érleljük. Másnap kiemeljük a húskockákat, és serpenyőben, kevés olívaolajon megfuttatjuk.
Hozzávalók:
Az felhevített olajon a vöröshagymát megpirítjuk, majd megfuttatjuk a fokhagymát, a reszelt sárgarépát, a zellert, a fűszereket, a paradicsomot és a húst, jól átpirítgatjuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A marhahúst megmossuk, szárazra töröljük, és csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
Mély, lefedhető serpenyőben az olajat felforrósítjuk, és üvegesre
pirítjuk benne a hagymát
Hozzávalók:
Kevés zsiradékon puhára pároljuk a kinyomkodott spenótot. Sóval, borssal, szerecsendióval és zöldfűszerekkel ízesítjük. A tűzről levéve és kicsit lehűtve hozzáadjuk a villával jól összetört túrót.
Hozzávalók:
3 db egészen szikkadt zsömléből másfelet annyi tejbe áztatok be, amennyit felszív, a másik feléből meg morzsát készítek (zsemlemorzsát is használhatunk). Az áztatott zsömlét kicsavarom, a többi hozzávalóval összekeverem, végül 1 tojást és a morzsát is hozzáadom.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához az alapanyagokat összekeverem, tésztává gyúrom, majd kisodrom 2-3 cm vastagra. Vékony, kivajazott, lisztezett tepsibe teszem. Rákenem a tejfölt, rászórom a vékony csíkokra vágott szeletelt szalonnát, majd lilahagyma szeleteket, és jó sok sajtot reszelek rá.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu