ételrecept: Galactobureko

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
1 l tej
20 dkg gríz
20 dkg cukor
darabka fahéj
5 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
5 egész tojás
1 vaníliarúd kikapart belseje
10 dkg olvasztott vaj
10 készen vett réteslap
1 csésze víz
1 csésze cukor
fél citrom leve

Elkészítés:
A tejből, a grízből. a cukorból 5 dkg vajjal, fahéjjal, a citrom reszelt héjával és 1 csipet sóval állandó kevergetés mellett sűrű tejbegrízt főzök, majd folpackkal letakarva teljesen kihűtöm. 5 egész tojást a vaníliarúd kikapart belsejével felverem (nem kell habosra), és alaposan elkeverem a kihűlt grízzel. A 10 dkg vajat felolvasztom, egy nagy gáztepsit kikenek vele. 5 db réteslapot belerétegezek, a lapokat egyenként vajjal beecsetelem. Erre az alapra öntöm a grízes krémet, elegyengetem. A maradék 5 lappal befedem, ezek mindegyikét megkenem az olvasztott vajjal. Éles késsel nagy kockákra vagy rombuszokra vágom a sütésre kész süteményt. 175 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt aranysárgára sütöm.

Egy csésze vízből 1 csésze cukorral és fél citrom levével szirupot főzök amíg sül a tészta, és hűlni hagyom. Mikor langyosra hűlt a tészta, rákanalazom a szirupot. Hidegen tálalom.

Címkék: galactobureko

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu